Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

Ξεκίνησαν τα έργα του «Μολυβιάτη» στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας


Σάββατο, 17 Μαρτίου, 2018

Δέκα χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν για να αποφασίσει η πολιτεία να κατανείμει στους πυρόπληκτους – από το 2007 – δήμους της Ηλείας, τα χρήματα από το γνωστό ως «Ταμείο Μολυβιάτη» που είχαν συγκεντρωθεί από τις προσφορές του κόσμου για την στήριξη των δοκιμαζόμενων κατοίκων των περιοχών που είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές.
Φέτος, ένα χρόνο μετά την κατανομή, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ξεκίνησε την υλοποίηση ενός εκ των τριών έργων, που αφορά στην βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει ένα ακόμα παρόμοιο έργο. Παράλληλα «τρέχουν» οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της προκήρυξης για το τρίτο έργο που αφορά στην επέκταση δημοτικού φωτισμού.
Τα έργα
Ειδικότερα, από τις αρχές της εβδομάδας, ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας σε 11 τοπικές κοινότητες (Αρχαία Πίσα, Άσπρα Σπίτια, Κάμενα, Κρυονέρι, Λιναριά, Λούβρο, Μουριά, Ξηρόκαμπο, Πεύκες, Χελιδόνι, Βασιλάκι)  της Δημοτικής Ενότητας Αρχαίας Ολυμπίας, με συνολικό προϋπολογισμό 555.000 ευρώ.
Αντίστοιχες παρεμβάσεις, σε 22 χρονιά της Δ.Ε Αρχαίας Ολυμπίας, περιλαμβάνει και το δεύτερο έργο, το συμφωνητικό για το οποίο υπογράφηκε την Τρίτη, από τον Δήμαρχο κ. Κοτζιά και τον ανάδοχο. Ο προϋπολογισμός είναι 550.000 ευρώ.
«Πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις που έχουν ανάγκη οι παραπάνω περιοχές – εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μαρούντας  αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι έντονες και συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο αγροτικό δίκτυο, δυσκολεύοντας την πρόσβαση στις περιουσίες των κατοίκων, η πλειοψηφία των οποίων ασχολείται με την γεωργία και την κτηνοτροφία».
Τέλος, όσον αφορά το έργο επέκτασης ηλεκτροφωτισμού, η καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης, σημειώθηκε λόγω της αναγκαίας μετατροπής του ονόματος σε «Διανομή-μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας» και της έγκρισης από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να ενταχθεί στον αντίστοιχο κωδικό χρηματοδότησης. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες που αφορούν στην συνεργασία με την ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να ξεκινήσουν – πολύ σύντομα – οι εργασίες για την επέκταση. Και αυτό το έργο, έχει προϋπολογισμό 550.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιστώσεις από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης στις Πυρόπληκτες Περιοχές (σ.σ πρώην Μολυβιάτη) για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, είναι περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου