Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Νέα γεννήτρια παράγει ηλεκτρισμό χρησιμοποιώντας… το τίποτα

Σάββατο, 3 Μαρτίου, 2018Θερμικό συντονιστή τον λένε και είναι μια μάλλον μαγική συσκευή που βγήκε από τα εργαστήρια του MIT, (Πανεπιστήμιο στο Cambridge, Massachusetts)  καθώς δεν χρειάζεται τίποτα μα τίποτα για να φτιάξει ηλεκτρισμό. Απλώς τις φυσιολογικές διακυμάνσεις του καιρού!
Η συσκευή «θερίζει» τη θερμική ενέργεια που ενυπάρχει στην ατμόσφαιρα και τη μετατρέπει σε ρεύμα. Δεν πρόκειται βέβαια για μαγεία, αλλά για τεχνολογία αιχμής με γενναίες δόσεις επιστήμης πίσω της.
Εκμεταλλεύεται δηλαδή τις εφαρμογές του θερμοηλεκτρικού φαινομένου και στη συγκεκριμένη περίπτωση τις διακυμάνσεις της ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας.
connnfneergdgrergerg1Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που παρουσιάζεται κάτι τέτοιο, καθώς θερμοηλεκτρικές γεννήτριες χρησιμοποιούνται στους ντιζελοκινητήρες και κάποιες φορές ακόμα και σε ρολόγια, συλλαμβάνοντας τη χαμένη θερμική ενέργεια του συστήματος και μετατρέποντάς τη ξανά σε ρεύμα, κάνοντας έτσι το σύστημα ενεργειακά αποδοτικότερο.
Το πρόβλημα με αυτές τις γεννήτριες είναι πως η διαφορά θερμοκρασίας πρέπει να διατηρείται συνεχώς για να δουλεύει απρόσκοπτα η συσκευή. Ενώ το θαύμα του ΜΙΤ δεν καταλαβαίνει από τέτοια!
Καθώς συλλαμβάνει ακόμα και τις απειροελάχιστες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να δουλεύει χωρίς πρόβλημα ή ανατροφοδότηση. Η πρωτοποριακή συσκευή παρουσιάστηκε μάλιστα από μια ομάδα… προπτυχιακών φοιτητών του πανεπιστημίου!
Μιλώντας για διάνοιες δηλαδή…
Πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου