Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε το Νέο Έτος να είναι γεμάτο από Χαρά, Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡΗΝΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Νέα γεννήτρια παράγει ηλεκτρισμό χρησιμοποιώντας… το τίποτα

Σάββατο, 3 Μαρτίου, 2018Θερμικό συντονιστή τον λένε και είναι μια μάλλον μαγική συσκευή που βγήκε από τα εργαστήρια του MIT, (Πανεπιστήμιο στο Cambridge, Massachusetts)  καθώς δεν χρειάζεται τίποτα μα τίποτα για να φτιάξει ηλεκτρισμό. Απλώς τις φυσιολογικές διακυμάνσεις του καιρού!
Η συσκευή «θερίζει» τη θερμική ενέργεια που ενυπάρχει στην ατμόσφαιρα και τη μετατρέπει σε ρεύμα. Δεν πρόκειται βέβαια για μαγεία, αλλά για τεχνολογία αιχμής με γενναίες δόσεις επιστήμης πίσω της.
Εκμεταλλεύεται δηλαδή τις εφαρμογές του θερμοηλεκτρικού φαινομένου και στη συγκεκριμένη περίπτωση τις διακυμάνσεις της ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας.
connnfneergdgrergerg1Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που παρουσιάζεται κάτι τέτοιο, καθώς θερμοηλεκτρικές γεννήτριες χρησιμοποιούνται στους ντιζελοκινητήρες και κάποιες φορές ακόμα και σε ρολόγια, συλλαμβάνοντας τη χαμένη θερμική ενέργεια του συστήματος και μετατρέποντάς τη ξανά σε ρεύμα, κάνοντας έτσι το σύστημα ενεργειακά αποδοτικότερο.
Το πρόβλημα με αυτές τις γεννήτριες είναι πως η διαφορά θερμοκρασίας πρέπει να διατηρείται συνεχώς για να δουλεύει απρόσκοπτα η συσκευή. Ενώ το θαύμα του ΜΙΤ δεν καταλαβαίνει από τέτοια!
Καθώς συλλαμβάνει ακόμα και τις απειροελάχιστες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να δουλεύει χωρίς πρόβλημα ή ανατροφοδότηση. Η πρωτοποριακή συσκευή παρουσιάστηκε μάλιστα από μια ομάδα… προπτυχιακών φοιτητών του πανεπιστημίου!
Μιλώντας για διάνοιες δηλαδή…
Πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου