Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Ευρωλίγκα: Θρίαμβος του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ

Του Γιάννη Λαμπίρη

Ευρωλίγκα: Θρίαμβος του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ Σάββατο, 3 Μαρτίου, 2018
Θρίαμβος του Ολυμπιακού σε επικό ματς (από τα κορυφαία στην ιστορία των δύο ομάδων στην ιστορία τους) στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Oι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 87-85 στην παράταση (71-71 η κανονική διάρκεια) με τον Μπράιαν Ρόμπερτς να κάνει την κορυφαία εμφάνισή του στους Ερυθρόλευκους αλλά στο τέλος να μιλάει και ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης εκεί που «έκαιγε» η μπάλα. Παίκτης «κλειδί» πάντως ο Ιωάννης Παπαπέτρου όχι μόνο για τους 11 πόντους αλλά κυρίως για την άμυνα στον Ρίβερς.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου (εξαιρετικό διάβασμα του παιχνιδιού και κοουτσάρισμα) ήταν συντριπτικά καλύτερη και το γεγονός ότι δεν νίκησε πιο άνετα από την κανονική διάρκεια μάλιστα οφείλεται στην άρνηση του «διαστημικού» Νίκ Καλάθη να χάσει.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν συγκλονιστικός και λίγο έλειψε να γυρίσει μόνος του ένα χαμένο παιχνίδι, το οποίο τελικά το πήγε στις λεπτομέρειες, έχοντας συμπαραστάτη του τον Τζέιμ Γκίστ.

Ο Ολυμπιακός πλέον βρίσκεται αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός «τρέχει» να το προλάβει αν και δεν αποκλείεται οι δύο ομάδες να βρεθούν αντιμέτωπες και στα πλέι οφ.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν έτσι την εξαιρετική παράδοση που έχουν στην Ευρώπη κόντρα στον Παναθηναϊκό (με το επιμέρους σκορ να είναι 9-4 σε 13 συναντήσεις από το 1994 που βρέθηκαν πρώτοι φορά αντίπαλοι στο Τελ Αβίβ) και εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση στα πλέι οφ.

Ο Ρόμπερτς ήταν ο παίκτης που έγειρε την πλάστιγγα για τη νίκη προς την ομάδα του με το μεγάλο τρίποντο που πέτυχε στην παράταση (εκεί που ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με 82-81) και τις βολές στη συνέχεια, αλλά γενικά με την ώριμη εμφάνιση που έκανε (18π., 4/4 τρ., 1/1 διπ.) και έδωσε πολλές επιθετικές λύσεις. Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης με ξεκάθαρες ανάσες πια μίλησαν εκεί που έπρεπε και κομβική ήταν η άμυνα του Παπαπέτρου στον Ρίβερς.
«Αξιζαμε πέρα για πέρα τη νίκη και δείξαμε χαρακτήρα στο τέλος. Μην ξεχνάμε πάντως ότι είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες ημέρες που έχουμε όλη την ομάδα μαζί. Μας λείπει ο Αγραβάνης, αλλά είχαμε παίκτη στη θέση του. Πάντα είχαμε απουσίες σε όλο το διάστημα. Πρώτη φορά είχα να αποφασίσω ποιοι θα είναι 12άδα και ποιοι όχι.

Είναι διαφορετικό να δουλεύεις όταν έχεις όλη την ομάδα μαζί. Σίγουρα ο Τιλί είναι ένας παίκτης που μας έλειψε πολύ.

Στην άμυνα γέμισε την ρακέτα κι ακόμα είναι κι εκτός αγωνιστικού ρυθμού.

Ο Μπράουν ακόμα καλά καλά δεν ξέρει που βρίσκεται αλλά βοήθησε πολύ. Όπως και ο Ρόμπερτς που είναι παίκτης-κλειδί κι έχει ποιότητα.

Η παρουσία του ήταν πολύ θετική. Μαζί με τον υπόλοιπο κορμό, δημιουργούν ισχυρό σύνολο και ήταν μια στιγμή που την περιμέναμε καιρό» τόνισε ο κόουτς του Ολυμπιακού που πρώτη φορά είχε τόσο ευχάριστο πονοκέφαλο.

Για 35 λεπτά ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι θα «καθαρίσει» πιο εύκολα το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε σταθερά με διψήφιες διαφορές που έφτασαν μέχρι και 13 πόντους (43-30 στο 18’ και 59-46 στο 27’) καθώς οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν τρομερά συγκεντρωμένοι στην άμυνα και είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν βγάλει εντελώς εκτός ρυθμού τρία μεγάλα όπλα του Παναθηναϊκού (Ρίβερς, Τζέιμς και Παππάς τελείωσαν με 16 πόντους συνολικά ενώ ήταν άποντοι στο ημίχρονο και είχαν μόλις 1 πόντο και οι τρεις μαζί λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα με τον Τιλί στην πρώτη του εμφάνιση εφέτος, είδε τη ρακέτα του να «γεμίζει» (46 έναντι 32 τα ριμπάουντ) και μετέτρεψε εύκολα το εις βαρος του 23-20 στο 12’ σε 23-32 με σερί 12-0. Από εκεί και πέρα κρατούσε συνήθως διψήφιες διαφορές μέχρι και το 34’ (57-67).

Ο Καλάθης με 23 πόντους και 10 ασίστ, και πολλές προσωπικές ενέργειες γύρισε το παιχνίδι αλλά εκεί μίλησε και η κλάση του Βασίλη Σπανούλη που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην παράταση και λίγο έλειψε να του δώσει και τη νίκη στην κανονική διάρκεια.

Σε άλλο γήπεδο Λοτζέσκι και Παππάς ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ δεν εμπιστεύτηκε τον Θανάση Αντετοκούνμπο που ισως του έδινε άλλη ενέργεια στην άμυνα.

«Ας μην ψάχνουμε κάτι άλλο εγώ φταίω για τη νίκη, απλά συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναικού που γέμισε το γήπεδο»

Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο ισχυρός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος, παρά την απαγόρευση εισόδου που έχει στα γήπεδα από την Ευρωλίγκα και εξέφρασε έντονα παράπονα για τη διαιτησία.

Στη φυσούνα συνεχίστηκαν τα…γαλλικά Σπανούλη-Σίνγλεντον που είχαν αρχίσει από το φινάλε του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 34-43, 50-62, 71-71 (κ.α.), 85-87

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου