Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Σφίγγει η θηλιά υποβιβασμού στον Παναθηναϊκό!

Πέμπτη, 15 Μαρτίου, 2018Με τη… θηλιά σφιγμένη γύρω απ’ το λαιμό του βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός, αφού εκτός απ’ το "μέτωπο" της αδειοδότησης (που δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο), ο σύλλογος καλείται να διαχειριστεί πια κι άλλο ένα πολύ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ζήτημα, που θέτει σε κίνδυνο την παραμονή του στην κατηγορία. Αυτό, των καταγγελιών από τους Βέμερ, Τοτσέ, Εσιέν και Λέτο!
Αυτό, των καταγγελιών από τέσσερις πρώην παίκτες του, που εκδικάστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (14/3) και φέρνουν τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο ισάριθμες αφαιρέσεις (3) βαθμών και αυτόματο υποβιβασμό στη Β’ Εθνική (μετά το τρίτο -3).Η αρχή έγινε με την υπόθεση του Γενς Βέμερ, που ήταν και η πιο "σκληρή" ως προς τη διαπραγμάτευσή της εδώ και μέρες. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε νέα αναβολή, υποστηρίζοντας πως "…πρέπει να πάρουμε αναβολή, δεν γνωρίζουμε το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου.Έχει διακοπεί το πρωτάθλημα, μειώνονται τα έσοδά μας, το είπε και η FIFA".
Και συμπλήρωσε ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίνου που έδωσε το "παρών" στην εκδίκαση: "δεν προκύπτει από πουθενά ότι αν δεν δώσεις μια δόση σε ποδοσφαιριστή πρέπει να υποβιβαστεί ο σύλλογος, θα βρούμε τα χρήματα αλλά χρειαζόμαστε χρόνο. Δεν μπορούν να ζητάνε 500.000 ευρώ, εδώ δεν έχουμε 50 χιλιάδες".
Ο πρόεδρος του Διαιτητικού απέρριψε το αίτημα του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως "…είχατε αναλάβει την υποχρέωση να κάνετε κάτι και δεν το κάνατε". Απ’ την πλευρά του ο δικηγόρος του Βέμερ, Πάρης Ατλαμάζογλου τόνισε πως "η διακοπή του πρωταθλήματος ευνοεί τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα έχει περισσότερο χρόνο για να συγκεντρώσει και να δώσει τα χρήματα. Είναι πολύ νωπό το συμφωνητικό που υπογράψαμε και δεν έγινε τίποτα.Έχω βαρεθεί να ασχολούμαι συνέχεια με τον Παναθηναϊκό, έχουμε κι άλλες δουλειές!".
Εκεί ανέβηκαν οι τόνοι με τον Κωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριξε πως "…δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής που έκατσε στο συμβόλαιό του να διεκδικεί τόσα χρήματα, όταν δεν έχει καν επικοινωνία μαζί μας…Δεν μας έχουν φέρει έστω τον ποδοσφαιριστή για να συζητήσουμε μαζί του σημαντικά θέματα που θέλουμε. Δεν έχει επιβληθεί κάποια ποινή ώστε να ενεργοποιηθεί, δεν είναι δυνατόν να ζητάτε να εξαφανιστεί ο Παναθηναϊκός για μια τέτοια υπόθεση". Με τον δικηγόρο του Βέμερ να απαντάει πως "…αν δεν πληρώσει, να εξαφανιστεί!".
Η... ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ
Ακολούθως πήραν σειρά οι εκδικάσεις των Εσιέν, Λέτο, Τοτσέ, με τη δικηγόρο των τριών πρώην "πράσινων", Ασπα Σουλούκου, να ζητάει κανονική εκδίκαση των υποθέσεων και να μην συναινεί σε νέα αναβολή.
Ο Παναθηναϊκός ζήτησε αναβολή λόγω των όσων συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά κι επειδή έχει πληρωθεί ένα σημαντικό ποσό και στους τρεις παίκτες. Η  Σουλούκου, αναλύοντας τα ποσά που έχουν λάβουν ως τώρα οι πελάτες της, επισήμανε πως:
-Στον Λέτο το χρέος ήταν 151.075 ευρώ και τώρα είναι 50.075 ευρώ
-Στον Τοτσέ ήταν 43.000 ευρώ, ποσό το οποίο πληρώθηκε, ενώ απ’ τη νέα καταγγελία των 21.000 ευρώ έχει πληρωθεί μόνο ένα μικρό μέρος.
-Στον Εσιέν πληρώθηκε η οφειλή των δύο πρώην δόσεων (73.000) ευρώ και ένα μικρό μέρος της τρίτης (36.000).
"Ο Λέτο έχει διακανονίσει πέντε φορές οφειλόμενα από το 2013. Υπήρξε μεν καταβολή ωστόσο έχει εξαντλήσει περιθώρια υπομονής γιατί υπάρχουν και επιπλέον 178.000 ευρώ από το 2015 (σ.σ. η δεύτερη προσφυγή απ’ το τελευταίο συμβόλαιό του, που έχει επιδικαστεί κι αναμένεται να καθαρογραφεί).
"Ο Εσιέν έχει διακανονίσει δύο φορές οφειλόμενα.Δεν τηρήθηκε τίποτα. Έχει χάσει έναν χρόνο και θεωρούμε ότι εξαντλήθηκε η υπομονή μας...."
"Για τον Τοτσέ υπάρχουν οφειλόμενα από συμβόλαιο του 2011 και έχουμε 2018. Για ποια καλή προαίρεση να μιλήσουμε; Τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο δεν έχουν σχέση με τις υποθέσεις αυτές. Έχουν σχέση με τον ΠΑΟΚ και δεν γνωρίζω για την ΑΕΚ. Θα έχουν δύο εβδομάδες να πληρώσουν τα οφειλόμενα. Αν δεν πάρουν άδεια θα ματαιωθούν για πάντα οι απαιτήσεις μας. Δεν θέλω ούτε να ψελλίσω τι σημαίνει αυτό για την ομάδα, σέβομαι την ιστορία της αλλά αν δοθεί και άλλη αναβολή θα ματαιωθούν για πάντα οι απαιτήσεις μας".
Απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού (κι αφού απορρίφθηκε το "πράσινο" αίτημα για νέα αναβολή), ο Κωνσταντίνου υποστήριξε κάτι που ακούστηκε ως "ομολογία" της σημερινής διοίκησης. Τον πολύ ορατό κίνδυνο να μην πάρει άδεια ο σύλλογος! "Η διακοπή δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Σίγουρα για να έρχεται η ΦΙΦΑ στη χώρα μας είναι σοβαρά τα πράγματα. Οι απώλειες εσόδων είναι σοβαρές. Δεν ζητάμε κούρεμα. Έχουμε δώσει αρκετά λεφτά, έχουμε δώσει και στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μην πάρει άδεια από απαιτήσεις ποδοσφαιριστών την συγκεκριμένη χρονική στιγμή".
ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Οι αποφάσεις του Διαιτητικού και για τις τέσσερις υποθέσεις αναμένεται να γνωστοποιηθούν το αργότερο σε μία εβδομάδα.
Εφόσον αποφασίσει οριστικά το Διαιτητικό ποινές αφαιρέσεων βαθμών (και δεν έχουν υπάρξει συμβιβασμοί του Παναθηναϊκού με τους πρώην παίκτες), θα πρέπει να συνεδριάσει το Δ.Σ. της λίγκας για να παραπέμψει την υπόθεση στο Πειθαρχικό Οργανο της Superleague και να κατακυρώσει την ποινή. Κι από εκείνη την ημέρα, οι "πράσινοι" θα έχουν προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών μετά το πρώτο παιχνίδι που θα δώσουν στο πρωτάθλημα, προκειμένου να πληρώσουν και να πάρουν πίσω τους βαθμούς. Ειδάλλως, εάν δεν γίνει ούτε κι αυτό, θα παραμείνουν τα -3 κι αυτομάτως (βάσει κανονισμού) θα υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός…
Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου