Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Εμφύλιος στο «Πεντάγωνο» με Κουβέλη κατά Καμμένου

Παρασκευή, 16 Μαρτίου, 2018

Συνθήκες εμφυλίου διαμορφώνονται στο «Πεντάγωνο», προκαλώντας και ισχυρές αναταράξεις στη συγκυβέρνηση καθώς ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης κινούνται σε διαφορετική τροχιά με αφορμή τη διαχείριση της υπόθεσης με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης. Οπως όλα δείχνουν, δεν τους χωρίζει απλώς ένα γραφείο στο κτιριακό συγκρότημα της λεωφόρου Μεσογείων, αλλά ακολουθούν πλέον δύο γραμμές την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται. Αποκορύφωμα ήταν η χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο οποίος αδειάζοντας τον υπουργό χαρακτήρισε ως «υπερτροφικό λόγο» τις αναφορές Καμμένου περί ομηρείας των δύο στρατιωτικών.  Η νέα διαφοροποίηση Κουβέλη από τον Καμμένο δεν ήταν μάλιστα απλώς φραστική, όπως την χαρακτήρισαν άλλα κυβερνητικά στελέχη, με στόχο να εκτονώσουν την ατμόσφαιρα. «Ο υπερτροφικός λόγος που διατυπώνεται από διάφορες πλευρές περί ομηρείας, περί αιχμαλωσίας, δεν υπηρετεί εκείνο το οποίο διεκδικούμε» ήταν το καρφί του αναπληρωτή υπουργού με προφανή στόχο να καταδείξει πως οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου λειτουργούν επιβαρυντικά για τους δύο στρατιωτικούς σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι γραμμές

Η διάσταση απόψεων υπουργού και αναπληρωτή υπουργού έχει γίνει κάτι περισσότερο από εμφανής τις τελευταίες ημέρες από τον τρόπο που χειρίζονται το ζήτημα των δύο στρατιωτικών. Ο μεν Φώτης Κουβέλης επιχειρεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους με στόχο να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η κρίση με την Τουρκία και με διαρκείς δηλώσεις του επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν σε διπλωματικό επίπεδο. Αντίθετα, ο Πάνος Καμμένος έχει χρησιμοποιήσει εξαρχής πιο σκληρή γλώσσα και κάνει λόγο για «εμπλοκή» και «ομηρεία» προκαλώντας νευρικό κλονισμό τόσο στο Μαξίμου όσο και στο ΥΠΕΞ. Η φρασεολογία του Πάνου Καμμένου φαίνεται δε πως έχει δημιουργήσει αναταράξεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες η βουλευτής Εύη Καρακώστα στηλίτευσε (Σκάι) τους χειρισμούς του υπουργού Αμυνας σημειώνοντας: «Δεν θεωρούμε ομήρους τους έλληνες στρατιωτικούς, ανεξάρτητα από τη φράση του πληθωρικού υπουργού μας».
Ενδεικτικό των αναταράξεων που καταγράφονται θεωρείται από κυβερνητικά στελέχη και η «εξαφάνιση» τις τελευταίες ημέρες του Πάνου Καμμένου, καθώς και η ανάληψη από τον Φώτη Κουβέλη της διαχείρισης της υπόθεσης των δύο στρατιωτικών. Ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφθηκε τις μονάδες του Εβρου, ενώ συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ συναντήθηκε με τους γονείς των δυο κρατουμένων στην τουρκική φυλακή. Συνεργάτες του Καμμένου, πάντως, απέδιδαν την εικόνα αυτή στα διαδοχικά ταξίδια του υπουργού, ο οποίος μετά τη Ρουμανία βρέθηκε σε έκθεση αμυντικού εξοπλισμού στο Κατάρ.      

Τα μαζεύουν

ργά χθες το απόγευμα, εξάλλου, η κυβέρνηση επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα που ανακύπτει από τη διγλωσσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τις αναφορές του Πάνου Καμμένου περί ομηρείας, υποστήριξε ότι «τις έκανε μεταφορικά», ενώ και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης χαρακτήρισε τη διαφοροποίηση Καμμένου - Κουβέλη «φραστική και όχι ουσιαστική».
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των στρατιωτικών χθες ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε πως έλληνας πραγματογνώμονας που θα λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος βρίσκεται ήδη στην Τουρκία προκειμένου να ερευνηθούν περαιτέρω τα τηλέφωνα των δύο αξιωματικών.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου