Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

AHEPA: Παρόντες στο συλλαλητήριο – Δημοψήφισμα για τον όρο «Μακεδονία»




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) εξέδωσε ανακοίνωση για την ονομασία της ΠΓΔΜ θέλοντας να καταστήσει σαφή τη θέση της , καθώς έκανε λόγο για «κακή ερμηνεία στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα για το βαθμό  εμπλοκής» της Οργάνωσης στο ζήτημα αυτό.
Ξεκαθάριζε πως η Μακεδονία «αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας και τις ελληνικής ιστορία για χιλιάδες χρόνια», ότι η AHEPA σέβεται και ενθαρρύνει την ελευθερία του λόγου και της συνάθροισης και διαδήλωσης των ανθρώπων ειρηνικά και ως εκ τούτου η Οργάνωση θα είναι στο συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης στις 18 Μαρτίου. «Τα μέλη μας θα είναι μέρος αυτής της ιστορίας», επεσήμανε το ανακοινωθέν.
Ακόμη υπογράμμιζε πως η AHEPA ασχολείται πολύ με αυτό το ζήτημα και τελικά, θα είναι οι άνθρωποι της Ελλάδας που θα αποφασίσουν μέσω δημοψηφίσματος.
«Πρόσφατες αναφορές που επικαλούνται μία συζήτηση κατά την οποία η AHEPA κατηγορήθηκε ότι δεν προωθεί και δεν υποστηρίζει ελληνικά θέματα, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΣ!Η AHEPA και τα μέλη της AHEPA θα είναι παρόντα στο συλλαλητήριο της 18ης Μαρτίου. Η AHEPA θα είναι εκεί και η φωνή μας θα ακουστεί. Η AHEPA υποστηρίζει τα αδέρφια μας στη Μακεδονία και υποστηρίζουμε την Ελλάδα».
Σημειώνει επίσης πως «ως Οργάνωση, η AHEPA έχει συζητήσει αυτό το θέμα με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Ελλάδα, όπου αυτή τη στιγμή γίνεται ο χειρισμός αυτού του θέματος. Πολύ πρόσφατα, τον Ιανουάριο, το θέμα τέθηκε σε συνεδριάσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο. Η AHEPA παραμένει σε επαφή. Η AHEPA θα συναντηθεί με τον πρέσβη της Ελλάδος Χάρη Λαλάκο στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή για να συζητήσει το θέμα».
Στο ανακοινωθέν επίσης τονίζεται ότι «η AHEPA είναι η μεγαλύτερη και η πλέον δραστήρια Οργάνωση στο είδος της παγκοσμίως. Ο εκπρόσωπός μας είναι ο ύπατος πρόεδρός μας και μόνο αυτός μπορεί να ομιλεί για την Οργάνωσή μας. Για το σπουδαίο ζήτημα της αναγνώρισης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, είναι λυπηρό να βλέπουμε λανθασμένη αντίληψη στην Ελληνοαμερικανική μας Κοινότητα αναφορικά με το επίπεδο της συμμετοχής της AHEPA».
Ακόμα, σημειώνεται πως «η AHEPA έχει συνεργασθεί με τις ελληνοαμερικανικές οργανώσεις γι’ αυτό το θέμα», ενώ στην κατακλείδα τονίζεται πως «άσχετα από το θέμα της αναγνώρισης του ονόματος, είναι άτοπο, ανόητο και τελείως λάθος άτομα να δηλώνουν ότι η AHEPA ‘δεν είναι Ελληνική’ ή ότι ‘δεν συμμετέχει’. Η AHEPA συμμετέχει πάρα πολύ στο θέμα. Τελικά θα εξαρτηθεί από τον ελληνικό λαό να αποφασίσει μέσω ενός δημοψηφίσματος. Επί εκατό χρόνια σχεδόν η AHEPA δεν έχει σταματήσει να υποστηρίζει, υπερασπίζεται και προαγάγει την Ελλάδα, την Κύπρο και τα ελληνικά μας ιδεώδη και αρχές. Η μακρά και δυναμική μας Ιστορία μιλά από μόνη της».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου