Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Σάλος σχετικά με στάση της AHEPA στο συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης για τη Μακεδονία


Παρέμβαση σε μη κερδοσκοπική οργάνωση στις ΗΠΑ; 

«η ελληνική κυβέρνηση, ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κ. Λαλάκος κι ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, τους είπαν να μείνουν έξω από το συλλαλητήριο». 

 


O ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Καρλ Χόλιστερ. Πηγή: AHEPA.org.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του πρώην κυβερνήτη της ΑHEPA της Νέας Υόρκης και συνάμα πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας ΝΥ, Ηλία Τσεκερίδη, σχετικά με τη στάση της ΑHEPA στο συλλαλητήριο της Κυριακής 18ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη για το Μακεδονικό.


Ο κ. Τσεκερίδης, τόσο κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας της Νέας Υόρκης το βράδυ της Τρίτης, όσο και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον «Ε.Κ.» είπε ότι επικοινώνησε με τον ύπατο πρόεδρο Καρλ Χόλιστερ, ο οποίος φέρεται να του είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κ. Λαλάκος κι ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, τους είπαν να μείνουν έξω από το συλλαλητήριο».

Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτριος Καλαμαράς, Ηλίας Τσεκερίδης, Πέτρος Γαλάτουλας, Αθανάσιος Αρώνης, Στέφανος Αμανατίδης και Αυγερινή Κατέχη. Φωτογραφία: Αρχείου «Ε. Κ.» – Κώστας Μπέη.

«Ο κ. Χόλιστερ μου είπε να ενημερώσω την Ομοσπονδία ότι η ΑΗΕΡΑ βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων δεν θα συμμετάσχει», είπε ο κ. Τσεκερίδης.
Η απάντηση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πέτρου Γαλάτουλα και άλλων στελεχών, γιατί η δήλωση έγινε τρεις ημέρες μετά την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου να στηρίξει το συλλαλητήριο.
Ο πρώην κυβερνήτης της AHEPA Γιώργος Καλύβας, ο Δημήτριος Καλαμαράς, ο Φώτης Γερασόπουλος, καθώς επίσης και άλλα στελέχη της AHEPA που ήταν παρόντες στη συνέλευση εξέφρασαν τη δυσφορία και την αποφασιστικότητά τους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.
Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Καρλ Χόλιστερ, απαντώντας σε ερώτηση του «Ε.Κ.», υπογράμμισε ότι «δεν έχει πειστεί εάν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αντιδράσει η Διασπορά λόγω των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων».
Για τη συμμετοχή των Τμημάτων της AHEPA, τόνισε ότι «τα τμήματα και τα μέλη είναι ελεύθερα να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο».
Οσον αφορά τον ίδιο, ανέφερε ότι το Σάββατο και την Κυριακή, 17 και 18 Μαρτίου, διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων στο Κολόμπους Οχάιο και το δείπνο για την ενίσχυση του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στο Ohio State University για τη δημιουργία προικοδοτούμενης έδρας.
Της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων και του δείπνου ηγείται ο πρώην ομοσπονδιακός βουλευτής Ζαχαρίας Σπέις και όπως επεσήμανε ο κ. Χόλιστερ βρίσκονται πολύ κοντά στην εκπλήρωση του στόχου των δύο εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία της προικοδοτούμενης έδρας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Μπάρδης, Νομική Καστανά, Νάνσυ Παπαϊωάννου, Πέτρος Γαλάτουλας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Βασίλης Γκουρνέλος και Δημήτρης Φιλιππίδης. Φωτογραφία: Aρχείου «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη γενική συνέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Ε.Κ.» εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόφαση της ΑHEPA και για την ανάμειξη του πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον.
Τόνισε μάλιστα ότι υπάρχει και προηγούμενο με την παρέμβασή του προς την Παμμακεδονική Ενωση σχετικά με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.
«Τέτοιου είδους προσπάθειες είναι ανεπίτρεπτες τουλάχιστον για τα δεδομένα της Ομογένειας της Αμερικής. Τα εθνικά θέματα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι κανενός.
Η Ομογένεια και ο απανταχού Ελληνισμός είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και το συλλαλητήριο της 18ης Μαρτίου θα είναι ένα από τα πιο δυναμικά που έχουν διοργανωθεί ποτέ», τόνισε ο κ. Γαλάτουλας.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου