Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Συμπληρώνουμε 10 χρόνια – 10 years paneliakos.com

Στις 19 Δεκεμβρίου η ιστοσελίδα μας συμπληρώνει 10 χρόνια. Κοντά ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες (1,600,000) έχουν μπει στην ιστοσελίδα μας.

Σας ευχαριστούμε για την συντροφιά σας και την συμπαράσταση. Τις ευχές σας και τα μηνύματα μπορείτε να τα στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση paneliakos@aol.com.

Μη ξεχνάτε, για παράπονα… η προθεσμία τελείωσε χθες.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ 2020

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

Φλόριντα: Θα οπλοφορούν οι εκπαιδευτικοί και με... τον νόμο Παρασκευή, 9 Μαρτίου, 2018

Ο κυβερνήτης επικύρωσε το νομοσχέδιο

Φλόριντα: Θα οπλοφορούν οι εκπαιδευτικοί και με... τον νόμο
Ανάμεσα στα μέτρα που προβλέπει ο νέος νόμος, περιλαμβάνεται πρόγραμμα που επιτρέπει στο προσωπικό του σχολείου να εκπαιδεύεται εθελοντικά και να οπλοφορεί για να αποτρέψει μελλοντικά περιστατικά ένοπλης βίας.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Φλόριντα Ρικ Σκοτ επικύρωσε σήμερα Παρασκευή νόμο που περιλαμβάνει πακέτο μέτρων για έλεγχο στην οπλοκατοχή, αυξάνοντας το όριο ηλικίας για την αγορά ημιαυτόματων τουφεκιών εφόδου στα 21 έτη, επιβάλλοντας περίοδο αναμονής τριών ημερών για την αγορά οποιουδήποτε πυροβόλου όπλου και επιτρέποντας σε ορισμένους εκπαιδευτικούς σε δημόσια σχολεία να οπλοφορούν.

Ο «νόμος Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας για τη δημόσια ασφάλεια»,  που πήρε τον τίτλο του από την ονομασία του λυκείου της Πάρκλαντ στη βόρεια Φλόριντα όπου διαπράχθηκε το μακελειό της 14ης Φεβρουαρίου,  εγκρίθηκε την Πέμπτη με 67 ψήφους υπέρ έναντι 50 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα.

«Η σημερινή μέρα θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για ολόκληρη τη χώρα ότι η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να κινείται γρήγορα», τόνισε ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης, σε σχόλιά του πριν την υπογραφή του νόμου, ενώπιον επιζώντων του μακελειού και των οικογενειών τους. 
Ικανοποιούνται όλοι...

Οπως δήλωσε, το νομοσχέδιο αποτελεί συμβιβασμό που σταθμίζει τις ανησυχίες και των υποστηρικτών του ελέγχου των όπλων και εκείνων του δικαιώματος στην οπλοκατοχή. 

Οι μαθητές του λυκείου της Πάρκλαντ είχαν ασκήσει πιέσεις στους πολιτικούς στην Πολιτεία με τη μαζική κινητοποίησή τους τις ημέρες που ακολούθησαν το μακελειό, για την επιβολή ορισμένων από τους νέους περιορισμούς που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο, παρά τις διαφωνίες της NRA, του λόμπι των όπλων. 

Εντούτοις, στις διατάξεις του νομοθετήματος δεν συμπεριλήφθηκε ένα από τα κεντρικότερα αιτήματα των μαθητών: να απαγορευθούν στην Πολιτεία οι πωλήσεις τουφεκιών εφόδου, όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο μακελειό της 14ης Φεβρουαρίου.

Ανάμεσα στα μέτρα που προβλέπει ο νέος νόμος, περιλαμβάνεται πρόγραμμα που επιτρέπει στο προσωπικό του σχολείου να εκπαιδεύεται εθελοντικά και να οπλοφορεί για να αποτρέψει μελλοντικά περιστατικά ένοπλης βίας. 

Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου περιέχει διατύπωση που εξαιρεί τους περισσότερους εκπαιδευτικούς από τη συμμετοχή τους σ' αυτό το πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια συμβιβασμού προκειμένου να εξασφαλιστεί η υποστήριξη των Δημοκρατικών αλλά και του κυβερνήτη Σκοτ, ο οποίος είχε διατυπώσει την αντίθεσή του στην οπλοφορία εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου