Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 8 Μαρτίου, 2018

  • Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους πόρους που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της, τόνισε σε δήλωσή του την Τετάρτη αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
  • «Το ζήτημα είναι να πάρουμε θέση για τις κοινωνικές διακρίσεις - οι οποίες επιβάλλονται, δεν γεννιούνται» ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία μίλησε σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
  • Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία που αφορά στην ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι οποίες συνάπτονται με φορείς του Δημοσίου, με την Αντιπολίτευση να ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη για προεκλογική ρύθμιση, με την οποία εμπαίζει και τους άνεργους και τους συμβασιούχους.
  • Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για το χρονικό πλαίσιο και τον τρόπο δράσης της οργάνωσης Combat 18 Hellas είναι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον των έντεκα μελών που συνελήφθησαν έπειτα από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Αθήνα και επαρχία. 
  • Πολυσέλιδη αγωγή σε βάρος της Novartis και πρώην συνεργάτιδάς του, με την οποία ζητά συνολικά 600.000 ευρώ φέρεται να κατέθεσε τις τελευταίες ώρες το πρώην διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Κωνσταντίνος Φρουζής.

Κόσμος

  • Το τοπικό Κογκρέσο της Φλόριντας ενέκρινε την Τετάρτη νόμο που επιβάλλει περιορισμούς στην πρόσβαση στα πυροβόλα όπλα, ενώ παράλληλα ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να μπορούν να οπλοφορούν ορισμένοι εκπαιδευτικοί, μετά το πρόσφατο μακελειό σε λύκειο στην πόλη Πάρκλαντ αυτής της αμερικανικής Πολιτείας.
  • Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε δύο επιθέσεις με μαχαίρι που διαπράχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, ωστόσο οι αρχές δεν γνωρίζουν τα κίνητρα των δραστών ή του δράστη, ούτε εάν τα περιστατικά συνδέονται, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
  • «Δεν σχολιάζουμε θέματα ασφαλείας» ήταν η απάντηση του κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με πληροφορίες για πιθανό χτύπημα σε αεροσκάφος ρωσικών συμφερόντων στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.
  • Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του και να ασχοληθεί με την ιταλική εσωτερική πολιτική. «Θα παραμείνω πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, δεν πήρα ποτέ μέρος στην προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο Ταγιάνι στην ραδιοφωνία της Rai.
  • Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανοί πολιτικοί και Σύροι πρόσφυγες καταδίκασαν σήμερα έντονα την επίσκεψη που πραγματοποιούν στη Δαμασκό βουλευτές και μέλη του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), τονίζοντας ότι οι απεικονίσεις τους για μια «κανονική» ζωή στη συριακή πρωτεύουσα είναι εξαιρετικά προσβλητικές όταν στις πύλες της Δαμασκού ο γειτονικός πολιορκούμενος θύλακας της ανατολικής Γούτας συνεχίζει να αποτελεί στόχο σφοδρών βομβαρδισμών τις τελευταίες εβδομάδες.

Οικονομία

  • Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπορ Ρος διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν εμπορικό πόλεμο και ότι η απόφαση να επιβληθούν δασμοί στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο ελήφθη μετά από «ώριμη σκέψη». Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η επίσημη ανακοίνωση για τους δασμούς αυτούς θα γίνει «στα τέλη της εβδομάδας».
  • Ενεργοποιείται την Πέμπτη 8 Μαρτίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντας και Ενέργειας, μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.
  • Η ΕΚΤ δεν έφερε αντίρρηση στον διορισμό του Λούις ντε Γκίντος στη θέση του αντιπροέδρου, ρίχνοντας και το τελευταίο εμπόδιο για την ανάληψη της θέσης από τον Ισπανό υπουργό Οικονομίας. Ο Ισπανός υπουργός, ο οποίος είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση, θα αντικαταστήσει τον Πορτογάλο, Βίτορ Κονστάντσιο.
  • Η Aegean Marine Petroleum, η οποία ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχει αποτελέσει κατά το τελευταίο διάστημα αντικείμενο έντονης κριτικής από αναλυτές και μετόχους της εταιρίας ως απόρροια της αμφιλεγόμενης πολιτικής και στρατηγικής της και των αμφισβητούμενων αποφάσεων και ενεργειών της.
  • Η ισχνή ανάπτυξη 0.1% και η χαμηλότερη αύξηση του ΑΕΠ 0.1% στην ευρωζώνη που κατέγραψε η ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat αποτελούν καμπανάκι για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη Αρη Ραβανό.

Αθλητισμός

  • Η τεράστια Γιουβέντους έφτασε, με μεγάλη ανατροπή και απέναντι σε τραγικά διαιτητικά λάθη, στην πρόκριση απέναντι στην Τότεναμ, της οποίας επικράτησε με 2-1 στο Γουέμπλεϊ. Οι Ιταλοί παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο τόσο μετά το 2-2 του πρώτου ματς, όσο και από το γεγονός ότι οι Άγγλοι προηγήθηκαν, κατάφεραν με δύο γκολ σε δύο λεπτά να ανατρέψουν το ματς και να φύγουν με την πρόκριση από την Αγγλία. Στους «8» προκρίθηκε και η Μάντσεστερ Σίτι, παρά την ήττα με 2-1 από τη Βασιλεία, την οποία είχε νικήσει με 4-0 στην Ελβετία.
  • Ένα πέναλτι που θα σφύριζε ακόμα και... ο Χάρι Κέιν αρνήθηκε στη Γιουβέντους ο πολωνός διαιτητής του αγώνα με την Τότεναμ, Σίμον Μαρτσίνιακ. Ένα πέναλτι που είδε όλος ο πλανήτης! Ο Βερτόνγκεν ανατρέπει πεντακάθαρα τον Ντάγκλας Κόστα και μάλιστα βρίσκει τον παίκτη της Γιουβέντους δύο φορές! Ωστόσο, ούτε ο διαιτητής, ούτε ο βοηθός περιοχής, ο οποίος ήταν μπροστά στη φάση, είδαν την ανατροπή.
  • Τρεις πρωταγωνιστές της περσινής διαδρομής για τον τίτλο, και μια μεταγραφή του Γενάρη που ως εδώ δεν έχουν θέση στο «μικρό» rotation του Όσκαρ Γκαρθία!
  • Δεν στήθηκαν στην ουρά για κάποιο «μαγικό χαρτάκι». Δεν υπήρχε η προσμονή ενός κρίσιμου αγώνα. Με ένα κόμπο να δένει το στομάχι και ένα δάκρυ να ξεπροβάλλει, χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν καρτερικά για να αποχαιρετήσουν τον αδικοχαμένο Νταβίντε Αστόρι. Για να αποτίσουν φόρο τιμής…
  • Χαμόγελα για τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος λίγες ημέρες πριν από τον «τελικό» της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, βλέπει τη φαρέτρα του να γεμίζει. Ο Σιμόες και ο Χουλτ ξεπέρασαν τους μυϊκούς τραυματισμούς τους και προπονήθηκαν κανονικά την Τετάρτη, γεγονός που τους φέρνει στη διάθεση του προπονητή τους. Αντίθετα, θεραπεία ακολούθησε ο Τσιγκρίνσκι, η συμμετοχή του οποίου θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου