Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Ο 6ος αμερικανικός στόλος περιπολεί στην κυπριακή ΑΟΖ εν μέσω τουρκικών απειλών

 Σάββατο, 10 Μαρτίου, 2018

Ναυτικές επιχειρήσεις στο πλασίο αμερικανοϊσραηλινής άσκησης - Μπαράζ απειλητικών δηλώσεων τούρκων αξιωματούχων ανεβάζουν το θερμόμετρο στην ανατολική Μεσόγειο
Ο 6ος αμερικανικός στόλος περιπολεί στην κυπριακή ΑΟΖ εν μέσω τουρκικών απειλών
Με μία τεράστια δύναμη πυρός περιπολεί ο 6ος Αμερικανικός Στόλος στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην κυπριακή ΑΟΖ. Το «Iwo Jima», που έχει βάση στο Mayport, Florida, διεξάγει ναυτικές επιχειρήσεις στην περιοχή επιχειρήσεων του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.

Η Ομάδας Αμφίβιας Ετοιμότητας (ARG) του «Iwo Jima» περιλαμβάνει την 26η MEU και δύο Iwo Jima, το αμφίβιο πλοίο με πλατφόρμα προσγείωσης «USS New York» (LPD 21) κλάσης «San Antonio», το αμφίβιο πλοίο με πλατφόρμα προσγείωσης «USS Oak Hill» (LSD 51) κλάσης «Harpers-Ferry», τις Χειρουργικές Μονάδες 8 και 4 του Στόχου, τη Μοίρα Ελικοπτέρων Θαλάσσιας Μάχης (HSC) 28, τη Μοίρα Στρατηγικού Ελέγχου Αέρος (TACRON) 22, τμήματα της Ναυτικής Ομάδας 2, και το προσωπικό του PHIBRON 4.

Με σκοπό τη συμμετοχή στην αμερικανο-ισραηλινή άσκηση Juniper Cobra 2018 (JC18), έφθασε ήδη στα ανοικτά του Ισραήλ το αμερικανικό αμφίβιο πολεμικό πλοίο USS Iwo Jima (LHD 7) Wasp-class, με μονάδες που περιλαμβάνουν την 26η Εξερευνητική Μονάδα των Πεζοναυτών (Marine Expeditionary Unit - MEU) και το προσωπικό της Αμφίβιας Μοίρας (PHIBRON) 4.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Ομάδας Αμφίβιας Ετοιμότητας (ARG), που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ Ευρώπης-Αφρικής, 6ου Στόλου, ενώ η άσκηση JC18 εστιάζεται στη βελτίωση της συνδυασμένης άμυνας βαλλιστικών πυραύλων, επιτρέπει επίσης στις ΗΠΑ και το Ισραήλ να αυξήσει τη διαλειτουργικότητα ανάμεσα στις διάφορες στρατιωτικές της δυνάμεις.


«Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σθεναροί σύμμαχοι, και προσδοκώ να δω όλα όσα μπορεί να πετύχει μαζί τους η ομάδα μας του Ναυτικού/ Σώματος Πεζοναυτών για αύξηση των δυνατοτήτων μας και οικοδόμηση της σχέσης μας», δήλωσε ο Πλοίαρχος Joseph O’Brien, αξιωματικός του «Iwo Jima», που υπηρετεί ως η ναυαρχίδα της Ομάδας Αμφίβιας Ετοιμότητας (ARG) του «Iwo Jima».

Συνεχίζει τις απειλές η Αγκυρα


Ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ, δήλωσε πως «όχι ο 6ος στόλος, ο 66ος στόλος να έρθει, εμάς τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Ας βγει, ας κοπιάσει, εμάς ούτε ο 6ος, ούτε ο 66ος στόλος, τίποτα δεν μπορεί να μας γονατίσει. Αυτό να μην το ξεχνάει κανείς. Αυτός ο λαός όταν ορθώνει το ανάστημά του, και το έχει κάνει ήδη, όταν λοιπόν το κάνει, καμία δύναμη, ούτε και παγκόσμια δεν μπορεί να τον λυγίσει. Και το λέω ως κομμάτι του τουρκικού λαού και ως κομμάτι του ισλαμικού έθνους».

Από την πλευρά του ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κατοχικό ‘πρωθυπουργό’ του ψευδοκράτους Τουφάν Ερχουρμάν μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα είπε ότι οι μονομερείς δραστηριότητες δεν αντικρίζονται θετικά ούτε από την Τουρκία ούτε από τους Τ/κ. «Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να γίνουν μόνο όταν υπάρξει μια λύση μόνιμη, βιώσιμη με ένα σχήμα ενός κράτους δικοινοτικού. Η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων και τέτοιου είδους προκλητικές δραστηριότητες θα έχουν την απάντησή τους», ανέφερε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.


Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ExxonMobil ότι ο προγραμματισμός της εταιρείας που αφορά τις εργασίες στο τεμάχιο 10, προχωρά κανονικά, δήλωσε πως «εάν παραβιαστούν κυριαρχικά δικαιώματα και ξεκινήσουν γεωτρήσεις, ασφαλώς θα υπάρξουν συνέπειες και η Τουρκία δεν θα διστάσει να προβεί στα απαραίτητα βήματα».

Όπως είπε «στην Ανατολική Μεσόγειο έχει δημιουργηθεί ένα καθεστώς, μία τάξη όσον αφορά το θέμα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Είναι βασική μας αρχή ότι οι έρευνες πρέπει να γίνουν από κοινού μεταξύ της ‘βόρειας’ και της ‘νότιας Κύπρου’. Όμως αυτή την αρχή η Ελληνοκυπριακή πλευρά την παραβιάζει συχνά. Λένε ότι είναι δική μας ΑΟΖ. Εμείς άλλωστε δεν έχουμε πρόβλημα με την ΑΟΖ που ανήκει σε αυτούς. Υπάρχουν σημεία που συγκρούονται με τη δική μας ΑΟΖ. Όταν εδώ υπάρχει μια παραβίαση ή είναι ενάντια στο δίκαιο κινηθήκαμε. Κινηθήκαμε με κάθε τρόπο, και νομικό, και πολιτικό και άλλους τρόπους. Και από και πέραν αυτή η αρχή μας δεν πρόκειται να αλλάξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου