Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 6 Μαρτίου, 2018

  • Παρά το γεγονός ότι η Αγκυρα δεν βάζει ζήτημα συμψηφισμού των υποθέσεων των δυο ελλήνων αξιωματικών και των 8 τούρκων στρατιωτικών, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο ή φήμη.
  • Την ξεκάθαρη βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη της εξαιρετικής διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου, εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου Ν.Κοτζιάς και Ν.Χριστοδουλίδης. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έστειλαν σαφή μηνύματα προς την Τουρκία για την πρόσφατη επιθετικότητά της σε Κύπρο και Ελλάδα. Όπως τονίστηκε, οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας απέναντι στις δύο χώρες θα τεθούν με έμφαση σε όλα τα διεθνή όργανα και κυρίως στην ΕΕ.
  • Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας». Με το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, καταργείται η αναχρονιστική διάταξη του ποινικού κώδικα που προβλέπει την παύση της ποινικής δίωξης ή την αποχή από αυτήν, αν μεταξύ του δράστη του αδικήματος της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 15 ετών και του θύματος τελέστηκε γάμος.
  • Είναι απολύτως επιβεβλημένο να υπάρχει εθνική ομόνοια στα κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντησή του με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.
  • Κύκλωμα ναρκωτικών, που δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Κόσμος

  • Εκπρόσωποι του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσαν ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG), στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, έχουν επηρεάσει τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και οδηγώντας σε «παύση των επιχειρήσεων» στην ανατολική Συρία.
  • Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ έπειτα από την έκθεσή του σε μια «άγνωστη ουσία» στη δυτική Βρετανία, όπως ανέφερε το BBC.
  • Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έχασαν την άλλοτε κραταιά τους θέση σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη. Την ίδια ώρα υπάρχουν πάντως και ορισμένες εξαιρέσεις.
  • Μετά το σοκ των ιταλικών εκλογών καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του Προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αναβρασμός στα επιτελεία της κεντροδεξιάς και των Πέντε Αστέρων. Κρίση στην κεντροαριστερά.
  • «Πράσινο φως» για τoν «μεγάλο συνασπισμό» (GroKo) στη Γερμανία και «νέο κεφάλαιο» για την Ευρώπη, μετά το «ναι» των μελών του SPD, για το οποίο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν έκρυψε τη «βαθιά του ικανοποίηση».

Οικονομία

  • Ανοδικά κινήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να αφήνουν στην άκρη τις ανησυχίες ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, οι οποίες είχαν προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.
  • Εκτιμήσεις για μείωση του ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα έως και περισσότερες από τρεις ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το τέλος του 2018, με προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης για φέτος της τάξης του 2,5%, έκανε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.
  • H Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ ψήφισε τη Δευτέρα να συνεχισθούν οι έρευνες για ενδεχόμενο ντάμπινγκ ή επιδοτήσεων των εισαγωγών χαλυβδοσωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από τον Καναδά, την Κίνα, την Ελλάδα, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία.
  • Η μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης και η επίλυση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους είναι αναγκαία όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος σε ενημερωτική εσπερίδα του επιμελητηρίου με θέμα: «Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών».
  • Υπέρ της ηλεκτρονικής τήρησης βιβλίων τάχθηκε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, στην ομιλία που έκανε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Αθλητισμός

  • Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινδύνεψε με ήττα στο «Σέλχαρστ Παρκ», όμως τελικά έφυγε με τη νίκη απέναντι στην «αυτόχειρα» Κρίσταλ Πάλας, που δεν κατόρθωσε να προφυλάξει το υπέρ της 2-0! Οι γηπεδούχοι σκόραραν από ένα γκολ στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου (11΄ Τάουνσεντ, 48΄ Φαν Άαχολτ), όμως οι παίκτες του Μουρίνιο μείωσαν γρήγορα με τον Σμόλινγκ (55΄) και στη συνέχεια, με επίθεση διαρκείας και ένα γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Μάτιτς, έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή και ξαναπέρασαν στη δεύτερη θέση, αφήνοντας τους αντίπαλούς τους εντός της ζώνης του υποβιβασμού.
  • Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων κατάφερε να βάλει τέλος στις ελπίδες του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τίτλου, με το ηθικό των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη να βρίσκεται πλέον στα ύψη. Οι Πράσινοι έχουν μπροστά τους ακόμα δύο ντέρμπι. Με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, τους δύο εναπομείναντες διεκδικητές του τίτλου. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα συγκεκριμένα ματς θα κρίνουν τον τίτλο. Και ο Παναθηναϊκός θα είναι ο ρυθμιστής του...
  • Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παρίσι! Πριν ξημερώσει Τετάρτη 7 Μαρτίου, ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League 2018 θα έχει αποχαιρετήσει τη διοργάνωση. Η αυλαία των ρεβάνς της φάσης των «16» ανοίγει την Τρίτη (6/3, 21:45) με τον πιο σημαντικό αγώνα του προγράμματος: Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Μαδρίτης στην «Πόλη του Φωτός» και τη «Βασίλισσα» να έχει κληρονομιά το υπέρ της 3-1 του πρώτου αγώνα.
  • Με ένα συγκλονιστικό βίντεο, η Φιορεντίνα αποχαιρέτησε τον αρχηγό της, Ντανιέλε Αστόρι, ο οποίος απεβίωσε το πρωί της Κυριακής σε ηλικία μόλις 31 ετών από ανακοπή καρδιάς. Την ώρα που ολόκληρη η Ιταλία σπαράζει από την απώλεια του διεθνούς αμυντικού, οι άνθρωποι των Βιόλα είπαν το δικό τους αντίο στον δικός τους άνθρωπο.
  • Αντώνης Καρπετόπουλος και Νίκος Κλόκας στο studio του sansimera.gr σχολιάζουν την αγωνιστική δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου στη Superleague και αναδεικνύουν τα γεγονότα που καθόρισαν τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου