Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 4 Μαρτίου, 2018

  • Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε, από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ότι η υποχώρηση της κυβέρνησης σε αιτήματα ανθρώπων που απειλούν να κάψουν την πόλη συνιστά κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου.
  • Την αποστρατεία του ταξίαρχου Μισαήλ Παπαδάκη, ο οποίος ήταν ο αξιωματικός που είχε εμπλακεί στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, σε μια απόφαση που ενδεχομένως να προκαλέσει αντιδράσεις.
  • «Ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε να λυπάται για τη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών, τότε που η χώρα έχασε 150.000 θέσεις εργασίας», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, σχολιάζοντας την αναφορά του τελευταίου ότι «λυπάται για την Ελλάδα», με αφορμή την υπόθεση Novartis.
  • Πυρά εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφορικά με την υπόθεση του Ντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας προκειμένου να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.
  • Κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας» που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αγγίζει τους 1,3 τόνους, εντοπίστηκε σε αλιευτικό σκάφος με ξένη σημαία και πλήρωμα τέσσερις υπηκόους Συρίας, το οποίο ακινητοποιήθηκε την Παρασκευή από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, νότια της Κρήτης.

Κόσμος

  • Δύο σκιέρ από την Ισπανία σκοτώθηκαν το Σάββατο όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στα Άνω Πυρηναία.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «απάντησε» στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων, εάν η ΕΕ αυξήσει τους δασμούς σε βάρος αμερικανικών εταιρειών, όπως είχε απειλήσει την Παρασκευή ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
  • Αποκλείστηκε η πρόσβαση στον Λευκό Οίκο μετά από πυροβολισμούς σε κοντινή απόσταση με το προεδρικό μέγαρο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.
  • Η σφοδρή καταιγίδα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους απομακρύνεται από τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, θα συνεχίσει ωστόσο την καταστροφική της πορεία σαρώνοντας τις ακτές με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις πλημμύρες.
  • Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, που διεκδικεί την επανεκλογή του στις εκλογές της 18ης Μαρτίου, υποσχέθηκε σήμερα ένα «λαμπρό μέλλον» και πολλές «νίκες» για τη χώρα του κατά την επόμενη δεκαετία, σε μια προεκλογική συγκέντρωση, παρουσία δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών του στο στάδιο Λουζνίκι, στη Μόσχα.

Οικονομία

  • Η ισότητα και η δικαιοσύνη είναι οι βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα, επισήμανε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, στη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
  • Στην ανάγκη ύπαρξης προληπτικής γραμμής στήριξης για την Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στις 20 Αυγούστου, επέμεινε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.
  • «Οι πολίτες πρέπει να αποκτήσουν φωνή μέσα από την καθημερινή συμμετοχή, αν θέλουμε να επιβιώσει η Ευρώπη», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
  • Η Ελλάδα θα είναι πρώτος προορισμός τα επόμενα χρόνια, όπως τονίστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στο οποίο το «παρών» έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.
  • Η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να καταστεί στρατηγικός κόμβος -ενεργειακός, διαμετακομιστικός και αποθηκευτικός- στη ΝΑ Ευρώπη, εξαιτίας της στρατηγικής θέσης που κατέχει γεωγραφικά, αλλά και των σημαντικών υποδομών που έχει αναπτύξει», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης κατά την ομιλία του στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με αντικείμενο την «Γεωπολιτική του Ενεργειακού τομέα».

Αθλητισμός

  • Με δύο τέρματα του Ρονάλντο και ένα του Μπέιλ, η Ρεάλ έκανε το... καθήκον της απέναντι στην Χετάφε. Οι Μαδριλένοι στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής για το ισπανικό πρωτάθλημα, επικράτησαν 3-1 των «κυανών», οι οποίοι από το 47` αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρεμί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μόλις λίγα λεπτά κράτησε το ενδιαφέρον της αναμέτρησης της Σεβίλη με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι γηπεδούχοι με ένα ξέσπασμα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου σκόραραν δύο φορές και «καθάρισαν» το παιχνίδι.
  • «Στραβοπάτημα» που μπορεί σε βάθος χρόνο να της στοιχίσει μέχρι και τον τίτλο στην Serie A, είχε η Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, γνώρισαν βαριά ήττα από την Ρόμα με 4-2 στο Στάντιο Σαν Πάολο και πλέον η διαφορά που τους χωρίζει από την δεύτερη της βαθμολογίας Γιουβέντους, είναι ένας βαθμός, με την «γηραιά κυρία» να έχει και ένα ματς λιγότερο.
  • Τα βλέμματα ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας στρέφονται στην Κυριακή στο «κεκλεισμένων των θυρών» ντέρμπι «αιωνίων» του ελληνικού ποδοσφαίρου (19:30 live από το sansimera.gr), όπου ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Παναθηναϊκό.
  • Η Αϊντραχτ συνεχίζει και ζει το όνειρό της και κάθε αγωνιστική που περνάει βρίσκεται πιο κοντά στο Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα της Φρανκφούρτης επικράτησε με 1-0 του Αννόβερο για την 25η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος με το μοναδικό τέρμα της συνάντησης να πετυχαίνει ο Ντα Κόστα στο 39'.
  • Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έστω και προσωρινά πέρασε η Τότεναμ, η οποία επιβλήθηκε με 2-0 της Χάντερσφιλντ για την 29η αγωνιστική της Premier League. Οι «πετεινοί» ήταν καλύτεροι και είχαν σε μεγάλη μέρα τον Σον, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ (27', 54'). Η Σουόνσι σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της ημέρας, καθώς επικράτησε με 4-1 της Γουέστ Χαμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου