Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 3 Μαρτίου, 2018

  • Αγνωστοι δράστες μαχαίρωσαν και σκότωσαν αλλοδαπό στην Πλατεία Βικτωρίας, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
  • Αφρικανική σκόνη αναμένεται να σκεπάσει την Κρήτη από τις επόμενες ώρες μέχρι και τη Δευτέρα, οπότε και προβλέπεται να υποχωρήσει σταδιακά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
  • «Ο κ. Τσίπρας ανάμεσα στα γνωστά ψέματά του είπε σήμερα ότι πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη για όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Χαιρετίζουμε αυτήν την δήλωσή του» αναφέρει η ΝΔ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και συμπληρώνει: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα έχει αντίρρηση να αποδοθεί Δικαιοσύνη και για όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015».
  • «Μη εποικοδομητικές» χαρακτήρισε ο φερόμενος ως ηγέτης του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου, Τουφάν Ερχιουρμάν, τις τελευταίες δηλώσεις προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, σύμφωνα με τις οποίες έθεσε τις προϋποθέσεις για επανέναρξη συνομιλιών του Κυπριακού.
  • Υιοθέτηση ενδιάμεσης απόφασης από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, για αποζημίωσή του από τα κονδύλια που δίνει η ΕΕ στην Τουρκία για το προσφυγικό, ζητά Ελληνοκύπριος, εκτοπισμένος από την Αμμόχωστο.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 950 επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων και μουσουλμανικών ιδρυμάτων και εγκαταστάσεων όπως τεμενών, κατέγραψαν οι γερμανικές αρχές το 2017, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrueckner Zeitung στη σαββατιάτικη έκδοσή της.
  • Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, εφοδιασμένος με ένα κουτάκι Coca-Cola και μια κονσέρβα σούπας Cambell επιχείρησε να αποδείξει ότι η επιβολή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα θα έχει ελάχιστες συνέπειες για τους Αμερικανούς καταναλωτές.
  • Αν είχε μια ευκαιρία να αλλάξει τη σύγχρονη ρωσική ιστορία, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα ανέτρεπε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
  • Την ανάγκη να δρομολογηθούν πέντε εξελίξεις στην ΕΕ, οι οποίες σχετίζονται -μεταξύ άλλων- με την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της ΟΝΕ, την πολιτική του ασύλου, τη δημοκρατική νομιμοποίηση της Ευρώπης ενόψει των Ευρωεκλογών του 2019 και τη συμφωνία των κρατών-μελών για προτεραιοποίηση δαπανών στο πλαίσιο του κοινοτικού προϋπολογισμού την επόμενη επταετία, υπογράμμισε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
  • Την πιθανότητα οι περιορισμοί των εισαγωγών να προκαλέσουν ζημιά όχι μόνο εκτός των ΗΠΑ αλλά και στην ίδια την οικονομία της χώρας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γκάρι Ράις.

Οικονομία

  • Την επιβολή δασμών ύψους 25% σε προϊόντα που εισάγονται από τις ΗΠΑ, συνολικής αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξετάζει η ΕΕ, αν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προχωρήσει με το σχέδιό του να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, υποστηρίζει το Reuters επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές.
  • Ως εξαιρετική είδηση καλωσορίζει την επιβεβαίωση της ολοκλήρωσης των 110 προαπαιτουμένων, ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας πως ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω εκταμίευση της δόσης ύψους 5,7 δισ. ευρώ. Δηλώνει δε βέβαιος ότι η τέταρτη και τελική αξιολόγηση θα προχωρήσει εξίσου ομαλά, τονίζοντας ότι η γραμμή τερματισμού είναι ορατή.
  • Τριγμούς από το αρνητικό διεθνές περιβάλλον δέχτηκε αυτήν την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με εβδομαδιαίες απώλειες 3,68%. Την Παρασκευή, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ο ΓΔ σημείωσε βουτιά 2,16%. Ενδεικτικό για το κλίμα στην αγορά αυτήν την εβδομάδα, είναι ότι μόλις σε μία συνεδρίαση, το ΧΑ κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος. Ο ΓΔ κατάφερε, εντούτοις, να συντηρήσει τα επίπεδα των 810 μονάδων.
  • Απίστευτες καταγγελίες για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, κάνει ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κέρκυρας. Ο Κωνσταντίνος Γιαννακούρης καταγγέλλει ότι υπάρχει μεγάλο κενό στη νομοθεσία, κυρίως για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, στους οποίους εμπλέκονται ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές κάτοικοι του εξωτερικού.
  • Άναψε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ το Euroworking Group, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Αθλητισμός

  • Μέρα πληρωμών, αλλά και αφαίρεσης βαθμών (-3) ήταν η Παρασκευή 2 Μαρτίου για τον Παναθηναϊκό. Η ποινή, πάντως, θα… σβηστεί, αν επιβεβαιωθεί η συμφωνία για την εξόφληση του Στάθη Ταυλαρίδη.
  • Τη Δευτέρα θα ανακοινώσει η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ την απόφασή της για τα γεγονότα που οδήγησαν στη μη διεξαγωγή του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα. Ο διαιτητής Αρετόπουλος κατέθεσε συμπληρωματική έκθεση, γεγονός που αιφνιδίασε τους πέντε δικηγόρους του ΠΑΟΚ που ζήτησαν αλλά δεν έλαβαν αναβολή. Μάλιστα, υποστήριξαν ότι ο Γκαρθία τραυματίστηκε από τον... γιατρό του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια των Ερυθρολεύκων και ζήτησαν τουλάχιστον τη διεξαγωγή του αγώνα.
  • Η Λάρισα σταμάτησε το αήττητο σερό της ΑΕΚ που «τρέχει» από τον Οκτώβριο, ωστόσο για την Ένωση η κατάσταση είναι αναστρέψιμη αφού η ρεβάνς του ημιτελικού του Κυπέλλου με την ομάδα του κάμπου θα διεξαχθείο στην έδρα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
  • Στο ίδιο έργο θεατές οι φίλοι της στρογγυλής θεάς, οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις του τραυματισμού του Νεϊμάρ, που θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Ο τραυματισμός του Βραζιλιάνου είναι πιο σοβαρός απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Οι τελευταίες εξετάσεις αποκάλυψαν κάταγμα και όχι ρωγμή στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού και θα εγχειριστεί αύριο στο Μπέλο Οριζόντε. Για την αποκατάσταση θα χρειαστούν δυόμισι με τρεις μήνες και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επιστρέψει στη δράση στα τέλη Μαΐου, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ.
  • Από τους πανηγυρισμούς στη θλίψη. Το Σαμπλί είναι μια μικρή πόλη στη Βόρεια Γαλλία με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 10.000 κατοίκους και φημίζεται για την παραγωγή του καλύτερου λευκού γαλλικού κρασιού. Εγινε γνωστή όμως και λόγω της τοπικής ερασιτεχνικής ομάδας που αγωνίζεται στην Γ' κατηγορία και η οποία απέκλεισε τη Στρασμπούρ για να προκριθεί στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου