Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 23 Μαρτίου, 2018

  • Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ στέλνουν ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία, καταδικάζοντας τις «συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειές» της στη Μεσόγειο, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με στόχο να αμβλυνθεί η ένταση στις διμερείς σχέσεις.
  • Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζονται θέματα Μεταφορών. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατά η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι και παρών η ΧΑ, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.
  • Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας Ελλάδας, που βρίσκονται στην οδό Χαλκοκονδύλη, στο κέντρο της Αθήνας. Για εμπρησμό από φασιστική συμμορία μιλά η ΚΕΕΡΦΑ τονίζοντας ότι από τύχη δεν υπήρξε νεκρός.
  • Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί για τους επόμενους 2 μήνες το νομοσχέδιο που αφορά τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα. Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου παρουσίασαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης.
  • Ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι οι τοπικές αρχές της ΕΕ θα πρέπει να έχουν την αμέριστη έμπρακτη στήριξη της Επιτροπής για τη βοήθεια που έχουν προσφέρει στο μεταναστευτικό.

Κόσμος

  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε την Πέμπτη, με ανάρτηση στο Twitter, την προσεχή αντικατάσταση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, του στρατηγού Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, από τον υπερσυντηρητικό Τζον Μπόλτον, «γεράκι» σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.
  • Με σημαντική πτώση άνοιξε σήμερα Παρασκευή το χρηματιστήριο στο Τόκιο, μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εξαγγείλει την επιβολή δασμών 50 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισαγόμενα προϊόντα της Κίνας, επιτείνοντας τις ανησυχίες για το ξέσπασμα εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, αν όχι παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.
  • Ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να απελάσουν ρώσους διπλωμάτες σε αντίδραση για την επίθεση με χημικό όπλο εναντίον του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ στην Αγγλία, δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή ευρωπαίος διπλωμάτης στις Βρυξέλλες.
  • Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπρόσθετα τιμωρητικά μέτρα σε βάρος της Ρωσίας, σε αντίδραση για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της Αγγλίας, για την οποία το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επέρριψε την ευθύνη στη Μόσχα, τονίζοντας πως η ΕΕ θα καταβάλλει προσπάθειες να υπάρξει κοινή δράση για το ζήτημα.
  • Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε τα ξημερώματα της Παρασκευής ν’ ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη Μόσχα για διαβουλεύσεις, σύμφωνα με τρεις διπλωμάτες.

Οικονομία

  • «Η συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΤΕπ αποδίδει πολύ σημαντικούς καρπούς για την ελληνική οικονομία» συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτσης.
  • Ο όμιλος Springer (BILD, WELT κ.λπ.) σκοπεύει να αποχωρήσει πλήρως από τον τουρκικό όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης Dogan TV, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο όμιλος Dogan, ο μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ της Τουρκίας, πρόκειται να εκποιηθεί έναντι περίπου 1,1 δισεκ. δολαρίων (890 εκατ. ευρώ) σε οικογενειακή επιχείρηση, θετικά διακείμενη προς την τουρκική κυβέρνηση.
  • Στη διάρκεια της αυριανής ημέρας, Παρασκευή, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ) στην εταιρεία ειδικού σκοπού South Europe Getaway Thessaloniki, καθώς επίσης και η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου. Η κοινοπραξία κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη, το τίμημα των 231,9 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένες πηγές.
  • «Και οι μηχανικοί θα μπορούν το αμέσως προσεχές διάστημα να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία και στη συνέχεια προς τις τράπεζες» ανέφερε ο ειδικός γραμματέας για τη Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης σε ενημερωτική εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
  • Πρόταση για διακοπές από το διάστημα: την Ελλάδα και τον τουρισμό της εξυμνεί σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από το Διάστημα όπου βρίσκεται, ο κορυφαίος κοσμοναύτης της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας, Αντόν Σκάπλεροφ, που έχει λάβει τον ανώτατο τίτλο τιμής του Ήρωα της Ρωσίας. Κρατώντας το σήμα του ΕΟΤ που συμπεριέλαβε στην λίστα των προσωπικών αντικειμένων που πήρε μαζί του στην αποστολή, ο κ. Σκάπλεροφ λέει: «Είναι αδύνατον να ξεχαστούν οι μέρες που περνάμε στην Ελλάδα».

Αθλητισμός

  • Για τον κατήφορο του συνεταιρισμού της Σούπερ Λίγκα νομίζω ότι δε χρειάζονται πολλά λόγια. Και από τη στιγμή που ο συνεταιρισμός απαρτίζεται από όλες τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, η ευθύνη για τη σημερινή κατάντια τους βαραίνει όλους. Κάποιους λιγότερο, κάποιους περισσότερο, αλλά σίγουρα όλοι έχουν μερίδιο.
  • Η άρνηση των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ και Ξάνθη να υπογράψουν τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, έχει φέρει σε δύσκολη θέση τη Super League, η οποία κάλεσε Έκτακτο ΔΣ την επόμενη εβδομάδα.
  • Σαν το «εξόφθαλμο» λάθος του διαιτητή. Εκείνο που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι τελικά είναι χειρότερο: Να έγινε επίτηδες έχοντας συγκεκριμένα κίνητρα ή απλά να αποτελεί μια χειροπιαστή απόδειξη ανικανότητας. Μοιάζει εύκολη η απάντηση στο δίλημμα, αλλά μην βιαστείτε να διαλέξετε μεριά. Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.
  • Τη μετοχική σύνθεση στο πρότζεκτ «Athens Alive» συμφώνησαν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του, στη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη στο Λονδίνο, όπου η κάθε πλευρά συνοδευόταν από τους νομικούς της συμβούλους.
  • Όταν ο Στράτος Αποστολάκης πρωτοεμφανίστηκε με τη φανέλα της εθνικής ανδρών στις 17 Ιανουαρίου 1986 σε φιλικό με το Κατάρ στη Ντόχα (νίκη 0-1) ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν μπόμπιρας 7 μηνών. Υστερα από 32 χρόνια πάντως ο Ξανθιώτης ετοιμάζεται να «πιάσει» σε συμμετοχές με το εθνόσημο το «τούρμπο» της Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου