Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 22 Μαρτίου, 2018

  • «Το μεγαλύτερο κακό που έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο διχασμός που έχει προκαλέσει στον τόπο» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική συνέντευξή της.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο όπου θα μιλά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τετάρτη οι ροδακινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησαν στην Βέροια.
  • Το βραβείο της ευρωβουλευτή της χρονιάς στην κατηγορία Νέων Τεχνολογιών πήρε η Εύα Καϊλή στην τελετή απονομής των MEP Awards το βράδυ της Τετάρτης, στις Βρυξέλλες, την οποία διοργανώνει το περιοδικό του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Parliament Magazine.
  • «Η γερμανική κυβέρνηση έχει ως αρχή να μην δίνει πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο εμπιστευτικών συνομιλιών της καγκελαρίου» δήλωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίας, σχολιάζοντας πληροφορίες για επικοινωνία της Άνγκελα Μέρκελ με τον Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με ζήτημα της κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών.
  • Μετ' εμποδίων προχωρά η υπό ψήφιση ρύθμιση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, καθώς η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής διατυπώνει ενστάσεις αντισυνταγματικότητας και συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας».

Κόσμος

  • Στελέχη των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο ανακοίνωσαν την Τετάρτη την επίτευξη συμφωνίας για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους μέχρι το πέρας του οικονομικού έτους 2018, ενώ απομένουν ώρες ως την παρέλευση κρίσιμης προθεσμίας.
  • Βίντεο με γυναίκες που υπέστησαν σκληρά βασανιστήρια, έρευνες στο Διαδίκτυο για τον τεμαχισμό πτωμάτων, έντονο ενδιαφέρον για τους βρικόλακες: η ακροαματική διαδικασία του δανού εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν, που δικάζεται για τη δολοφονία της σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, επαναλήφθηκε την Τετάρτη στην Κοπεγχάγη, και κατά τη διάρκειά της αποκαλύφθηκαν τα νοσηρά πάθη του κατηγορουμένου.
  • Οι δικαστικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στο πλαίσιο των ερευνών για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 με λιβυκά κεφάλαια, ανέφεραν δικαστικές πηγές.
  • Στην παραδοχή ότι το Facebook υπέπεσε σε σφάλματα που επέτρεψαν δεδομένα χρηστών να καταλήξουν στην εταιρεία αναλύσεων Cambridge Analytica προχώρησε ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, υπογραμμίζοντας πως ο ιστότοπος ήδη έχει προχωρήσει σε αλλαγές, τις οποίες και θα συνεχίσει.
  • Ο Μπερλουσκόνι φέρεται διατεθειμένος να συμπράξει με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων για να σχηματίσει κυβέρνηση και να αναδειχθεί σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Οικονομία

  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει σήμερα Πέμπτη περί τις 18:30 (ώρα Ελλάδας) επίσημο έγγραφο με το οποίο θα αναγγελθεί η επιβολή δασμών σε σειρά εισαγόμενων προϊόντων που παράγονται στην Κίνα.
  • Σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού κατά 0,25% προχώρησε την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε υπό τον νέο πρόεδρό της Τζερόμ Πάουελ.
  • «Σε μια ακόμα ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε πως πραγματικός πρόεδρος της ΝΔ είναι ο 'Αδωνις Γεωργιάδης», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος.
  • Τις τρεις πρώτες ημέρες εγγράφηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον ΙΙ για να υποβάλλουν αίτηση πάνω από 21.000 νοικοκυριά, υπερβαίνοντας κάθε προσδοκία, επισημαίνει το αρμόδιο υπουργείο. Για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα αύξησης των πόρων κατά 20%. Οριστικοποιήθηκαν ήδη 11.181 αιτήσεις, που αφορούν χρηματοδότηση 143,46 εκατ. ευρώ. Καλύφθηκε το σύνολο του προϋπολογισμού σε Ηπειρο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα.
  • «Η σημερινή διάψευση από αξιωματούχους της Κομισιόν στα σενάρια περί προληπτικής γραμμής στήριξης, επιβεβαιώνει ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη συζήτηση δεν αφορά τίποτα περισσότερο από πολιτικές σκοπιμότητες στο εσωτερικό» τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι οι Βρυξέλλες δεν ευνοούν τη λύση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, διότι αν επιβληθεί στην Αθήνα ενδέχεται να προκαλέσει πολιτικές τριβές, υπονομεύοντας την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Αθλητισμός

  • Τα παρακάτω πόσα οδηγούν με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου σε… ζαλάδα. Πρόκειται για τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη αυτήν την στιγμή, για παίκτες οι οποίοι βλέπουν τις ποδοσφαιρικές τους μετοχές στο χρηματιστήριο της μπάλας να ανεβαίνουν κατακόρυφα.
  • Από τον Νοέμβριο του 2016 όταν και διαδέχτηκε τον Σταύρο Κοντονή στο υφυπουργείο Αθλητισμού, ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι βέβαιο ότι έγινε σοφότερος. Τα όσα έχουν γίνει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου τους τελευταίους μήνες μπορούν να γεμίσουν τις σελίδες αρκετών βιβλίων. Και το δυστύχημα είναι ότι δε μιλάμε για ποδοσφαιρικά βιβλία, αλλά για βιβλία αθλητικού δικαίου, πολιτικής ποδοσφαίρου, διαχείρισης ομοσπονδιών, κυβερνητικής εμπλοκής κλπ. Αλλά σίγουρα όχι για ποδόσφαιρο…
  • Τον πρόεδρο της επιτροπής εφέσεων, ή… αφέσεων κατά το λαϊκότερο, της ΕΠΟ Δημήτρη Σκουτέρη, οι περισσότεροι τον μάθαμε εσχάτως, όταν ακόμη και οι επιτετραμμένοι της FIFA και της UEFA αναρωτήθηκαν δημοσίως «ποιος δικαστής έβγαλε απόφαση περασμένα μεσάνυχτα Σαββάτου αθωώνοντας ομάδα που αγωνίζεται την επόμενη ημέρα».
  • Στις 14 Νοεμβρίου 2009 καταγράφηκε ο τελευταίος αγώνας της Εθνικής στο ΟΑΚΑ. Υστερα από 3.051 μέρες το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιστρέφει στο Ολυμπιακό Στάδιο για το φιλικό με την Ελβετία (23/3, 20:00) έχοντας τρεις κοινούς παρανομαστές σε σχέση με το προ 9ετίας επίσημο παιχνίδι.
  • Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τους υποψήφιους επενδυτές για ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκό στο Λονδίνο. Δύσκολα θα μπουν άμεσα στην ΠΑΕ, αφού θέλουν να έχουν διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση πως θα προχωρήσει το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου