Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

«Ηνίοχος 2018»: Στην Ανδραβίδα ο Πάνος Καμμένος (VIDEO – PHOTOS)


Τετάρτη, 21 Μαρτίου, 2018

Λίγο μετά τις δέκα το πρωί της Τρίτης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, έφτασε στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα προκειμένου να παρακολουθήσει την υπό εξέλιξη πολυεθνική αεροπορική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνιόχος 2018».

Μαζί του είναι σύμφωνα ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Παιατ, ο οποίος είχε παρακολουθήσει και πέρυσι τις στρατιωτικές ασκήσεις.

Η άσκηση «Ηνίοχος» γίνεται ακόμα μεγαλύτερη

«Σήμερα παρακολουθούμε μαζί την τελευταία ημέρα της Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018». Χρόνο με το χρόνο, η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, με περισσότερες συμμετοχές, περισσότερα κράτη, περισσότερα αεροσκάφη και ουσιαστικά μετατρέπεται σε μία από τις σημαντικότερες ασκήσεις παγκοσμίως», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος από την Ανδραβίδα.
«Είναι ίσως η πρώτη άσκηση που βλέπουμε ότι δεν συμμετέχουν μόνο συμμαχικές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, αλλά χώρες απ’ όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με τις οποίες η Ελλάδα έχει δημιουργήσει και θα συνεχίσει να ενδυναμώνει πολύ ισχυρούς διμερείς αμυντικούς δεσμούς» τόνισε ο υπουργός Άμυνας για να προσθέσει.
«Μαζί χτίζουμε αυτό το μεγάλο άξονα σταθερότητας, προς τα βόρεια με τις βαλκανικές χώρες, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, προς τα νότια με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, την Ιορδανία κ.ά».
Ο κ. Καμμένος συνεχάρη τα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, την ηγεσία, τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Σμηνίτες για την πράγματι άριστη οργάνωση της Άσκησης. Ευχαρίστηκε ιδιαίτερα το ΓΕΕΘΑ, που είχε το συντονισμό, αλλά και τα Γενικά Επιτελεία Στρατού και Ναυτικού για το συντονισμό σε αυτή την Άσκηση, που απέδειξε – όπως είπε – «ότι η Ελλάδα – και λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών – μπορεί να αποτελέσει το κέντρο της στρατιωτικής αεροπορικής εκπαίδευσης».
Αυτός είναι ο στόχος μας πρόσθεσε. «Ελπίζω πάρα πολύ σύντομα να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη δημιουργία του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού στρατιωτικού κέντρου Πολεμικής Αεροπορίας στην Πελοπόννησο, με καλεσμένες Πολεμικές Αεροπορίες συμμαχικών και φίλων χωρών».

Ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρυ Παιατ
Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ελληνικά μαχητικά, ισραηλινά, αμερικανικά, ιταλικά, και αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, απογειώνονται συνεχώς από την 117 Πτέρυγα Μάχης.
Οι επιχειρήσεις εκτελούνται σε 24ωρη βάση σε ένα ρεαλιστικό και παράλληλα απαιτητικό περιβάλλον, έως τα όρια του FIR Αθηνών.
Σημειώνεται πως στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2018» που ολοκληρώνεται στις 23 Μαρτίου, συμμετέχουν με μέσα και προσωπικό, για πρώτη φορά το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Κύπρος με ελικόπτερο για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της άσκησης. Από την Ελλάδα θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυνάμεων, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου