Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 20 Μαρτίου, 2018

  • Τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καρφώνει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επειδή, όπως σημειώνει, αποσιώπησε το γεγονός της συγχρηματοδότησης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης τεσσάρων νησιών των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα.
  • Οι τετράτροχες μοτοσικλέτες (γνωστές ως «γουρούνες») που κατακλύζουν τα νησιά μας το καλοκαίρι, έχουν φέρει σε τροχιά σύγκρουσης το υπουργείο Μεταφορών με την (υπό σύσταση) Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Οχημάτων.
  • Πρεμιέρα του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σήμερα, Δευτέρα, στην Ολομέλεια της Βουλής και τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, έλαβαν το «βάπτισμα του πυρός» ψηφίζοντας με τον νέο τρόπο στην ειδική συνεδρίαση επί των αιτήσεων άρσης ασυλίας, δύο βουλευτών.
  • Στον τρόπο ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας πως υπήρχε έλλειμμα σε ότι αφορά τον «προγραμματισμό και την παρουσία δημοσίων επενδύσεων».
  • H ΤΡΑΙΝΟΣΕ αρνείται ότι συνέβη το περιστατικό που καταγγέλλεται στον Προαστιακό της Πάτρας, με τον μαθητή που δεν είχε 10 λεπτά για να συμπληρώσει το ποσό για να βγάλει εισιτήριο με αποτέλεσμα να τον κατεβάσουν από το τραίνο.

Κόσμος

  • Η δίκη της έφηβης που μετατράπηκε για τους Παλαιστίνιους σε σύμβολο και ηρωίδα του αγώνα εναντίον της ισραηλινής κατοχής θα συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον στρατοδικείου, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και την έφεση την οποία είχε υποβάλει η υπεράσπιση, γνωστοποίησε η δικηγόρος της τη Δευτέρα.
  • Για κατ' αρχήν συμφωνία της καγκελαρίου Μέρκελ με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ ότι η παράταση των συνοριακών ελέγχων «είναι για την ώρα απαραίτητη, διότι η ευρωπαϊκή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων δεν είναι ακόμη τέλεια», έκανε λόγο ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίστηκε πως οποιαδήποτε απόφαση για παράταση, επέκταση ή μείωση των ελέγχων που βρίσκονται σε ισχύ θα ληφθεί περί τα μέσα-τέλος Απριλίου, καθώς η τρέχουσα παράταση εκπνέει στο τέλος Μαΐου.
  • Σε άμεση απόσυρση όλων των αυτοκινήτων της χωρίς οδηγό προχωράει η Uber μετά από θανατηφόρο ατύχημα με θύμα μια 49χρονη γυναίκα στην Αριζόνα. «Φρένο» στη πείραμα για αυτόνομα αυτοκίνητα βάζει -προς το παρόν- η αμερικανική εταιρία, μετά από το θάνατο γυναίκας, που σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ χτυπήθηκε από αυτοκίνητο χωρίς οδηγό της Uber.
  • Η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε την «τουρκική εισβολή» στην πόλη Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, αξιώνοντας την «άμεση απόσυρση» των στρατευμάτων που η Άγκυρα έχει αναπτύξει στη Συρία, επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Sana.
  • Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε στον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, που επανεξελέγη την Κυριακή για τέταρτη φορά πρόεδρος της Ρωσίας, «τις ευχές του για επιτυχία στον πολιτικό, δημοκρατικό, οικονομικό και κοινωνικό εκσυγχρονισμό της χώρας», στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης.

Οικονομία

  • Στη μείωση του μισθολογικού κόστους στοχεύει η Attica Bank που ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους υπαλλήλους της. Ποιους αφορά και τι προσφέρει η τράπεζα.
  • Έως τον Αύγουστο, θα έχουν εξοφληθεί πλήρως οι οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους, ενημέρωσε ο Γ.Χουλιαράκης, απαντώντας σε ερώτηση του Χρ.Σταϊκούρα της ΝΔ, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για εσωτερική στάση πληρωμών και αδυναμία να διοχετεύσει ρευστότητα στην αγορά.
  • Απολύτως ομαλά, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ». Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 14.500 ενδιαφερόμενοι έχουν ξεκινήσει να καταχωρίζουν στοιχεία, 6.500 βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ήδη περί τις 500 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί.
  • Είχε χιούμορ, καλό κλίμα, αλλά ήταν εμφανής η ηχηρή διαφωνία που είχαν Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Στουρνάρας στο άτυπο debate κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΙΟΒΕ. Στο ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν μη συστημικές τράπεζες στην ανάπτυξη της χώρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι δεν δόθηκε στο παρελθόν η προσοχή που θα έπρεπε.
  • Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) μετατοπίζουν τη συζήτησή τους στην αναμενόμενη πορεία των επιτοκίων, καθώς ακόμα και ορισμένοι από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους της χαλαρής νομισματικής πολιτικής δέχονται ότι οι αγορές ομολόγων πρέπει να σταματήσουν φέτος, δήλωσαν στο Reuters πηγές με γνώση της συζήτησης.

Αθλητισμός

  • Για τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης τονίζοντας πως η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο μέσα στο γήπεδο της Τούμπας «ξεχείλισε το ποτήρι».
  • Η απάντηση που έστειλε ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης στον αθλητικό δικαστή της Super League Σπυρίδων Καποδίστρια, δεν ήταν ακριβώς πιστή αντιγραφή του φύλλου αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.
  • Πρόθυμη να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, ώστε να δώσει στον Κριστιάνο Ρονάλντο τις ετήσιες χρηματικές απολαβές που ζητάει, ώστε να παραμείνει στις τάξεις της γι' αρκετά χρόνια ακόμη φαίνεται πως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.
  • Η διοίκηση του ΠΣΑΠ συναντήθηκε με τους αρχηγούς των ομάδων της Σούπερ Λιγκ τη Δευτέρα (19/3) και οι δύο πλευρές πήραν θέση για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
  • Η αλήθεια είναι πως η σεζόν δεν έχει εξελιχθεί και ιδανικά για τον Κώστα Μήτρογλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου