Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή 2 Μαρτίου, 2018

  • Οι μπάρες σε σταθμούς του Μετρό και του ηλεκτρικού θα κλείσουν σταδιακά εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου, ενώ στις 15 Μαρτίου θα κλείσουν όλες οι πύλες τους.
  • Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν για πολλοστή φορά οι κουκουλοφόροι κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.
  • Δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου για τους βανδαλισμούς και τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα από ομάδες κουκουλοφόρων ως ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο για τρομοκρατία Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, παρουσιάζει η Deutsche Welle.
  • «Οι αστυνομικοί έδειξαν αδράνεια και δεν εφάρμοσαν τις εντολές», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας, που άσκησαν κριτική σε βάρος του και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή το μπαράζ επιθέσεων των τελευταίων ημερών, με αφορμή τη μεταγωγή του Κ. Γιαγτζόγλου από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Λάρισα.
  • Την πόρτα της ζώνης του Σένγκεν «άνοιξε» για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Κόσμος

  • Ο αυτονομιστής πρώην ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποφάσισε «προς το παρόν» να μη διεκδικήσει την προεδρία της καταλανικής κυβέρνησης, όμως διατράνωσε πως ο σκοπός του είναι να υπερασπιστεί τη «δημοκρατία» της Καταλονίας «παντού».
  • Η Αρμενία προχώρησε στην κατάργηση της ειρηνευτικής συμφωνίας που είχε υπογράψει με την Τουρκία το 2009, σε μια απόπειρα εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, γνωστοποίησε την Πέμπτη το γραφείο Τύπου του προέδρου της χώρας.
  • Οκτώ τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Τουρκίας στην Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Τουρκίας με δελτίο Τύπου που εξέδωσε.
  • «Η ημερομηνία των εκλογών ορίστηκε για την 20η Μαΐου» δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, Τιμπισάι Λουτσένα.
  • Την υποψηφιότητα του Αντόνιο Ταγιάνι για την πρωθυπουργία της Ιταλίας ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια», Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οικονομία

  • O Έλληνας καταναλωτής αξιολογεί ιδιαίτερα υψηλά τη αγοραστική εμπειρία με σαφή βελτίωση στην αξιολόγηση την τελευταία 3ετία, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).
  • Οι δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο μετά τις εξαγγελίες Τραμπ για υψηλούς δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επιβάλει υψηλούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ, διακινδυνεύοντας να προκαλέσει έναν εμπορικό πόλεμο με τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Ουάσιγκτον, μεταξύ αυτών της Κίνας. «Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη» για αυτή την απόφαση των ΗΠΑ, «που φαίνεται πως αποτελεί μια κατάφωρη παρέμβαση για την προστασία της αμερικανικής εγχώριας βιομηχανίας και δεν βασίζεται σε καμία δικαιολογία περί εθνικής ασφάλειας» επισήμανε ο Γιούνκερ.
  • Οι Κινέζοι τουρίστες πραγματοποίησαν 130 εκ. ταξίδια στο εξωτερικό το 2017, δαπανώντας συνολικά 115 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της Κινεζικής Ακαδημίας Τουρισμού και ενός διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου.
  • Σε θετική τροχιά βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό ζήτημα στο πλαίσιο των συζητήσεων στο Euroworking Group στις Βρυξέλλες.

Αθλητισμός

  • Πριν ακόμη προηγηθεί η ΑΕΚ (στη φάση που δεν υποδείχτηκε διπλή παράβαση) εξέδωσε την πρώτη ανακοίνωση κατά της διαιτησίας η Λάρισα, ενώ μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού κυπέλλου επανήλθε αναφέροντας πως «νικήσαμε και τα κοράκια»…
  • Παρελθόν αποτελεί και επίσημα ο Μιχάλης Κουκουλάκης από την ΚΕΔ, με τον Περέιρα να ορίζει ως αντικαταστάτη του τον Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ορισμού ενός ακόμα ξένου στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.
  • Προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου απόκτησε η ΑΕΛ έναντι της ΑΕΚ. Με το γκολ του Κριζμάν στις καθυστερήσεις (90+2') η θεσσαλική ομάδα επικράτησε με 2-1 της Ένωσης, που προηγήθηκε στο 51΄ με τον Μασούντ, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν γρήγορα με το πέναλτι του Ναζλίδη (57΄).
  • Στις εγκαταστάσεις της ομάδας στου Ρέντη βρέθηκε ο Ευάγγελος Μαρινάκης. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού θέλησε να επιθεωρήσει τα νέα έργα που γίνονται εκεί με στόχο την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Ο κ. Μαρινάκης είδε από κοντά τα νέα γήπεδα που δημιουργούνται για beach soccer, ποδοβόλεϊ, το γήπεδο P4 για αγώνες 9x9, αλλά και ένα νέο γυμναστήριο, το τρίτο κατά σειρά στο προπονητήριο των «ερυθρολεύκων».
  • Αναβλήθηκε για τις 9 Μαρτίου η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για την τιμωρία που του έχει επιβληθεί, για τα γεγονότα στην αναμέτρηση της 4ης Φεβρουαρίου με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου