Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 17 Μαρτίου, 2018

  • Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, που θα βοηθήσουν στη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
  • Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να δώσουν συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι διορισμοί.
  • Ο Νίκος Αλιβιζάτος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τη Φώφη Γεννηματά και το Σταύρο Θεοδωράκη και τους υπόλοιπους υποψηφίους για τη θετική συμβολή τους, ενώ στάθηκε στις προσπάθειες των 31 υπολοίπων μελών της επιτροπής και στα 462 μέλη του δικτύου εμπιστοσύνης σε όλη την Ελλάδα.
  • «Ενας συνασπισμός πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων μπορεί να αναλάβει το μεγάλο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας» σημείωσε από το βήμα του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Κόσμος

  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επικύρωσε την Παρασκευή νομοσχέδιο που προβλέπει στενότερους δεσμούς των ΗΠΑ με την Ταϊβάν, εξοργίζοντας την Κίνα, που θεωρεί τη νήσο επαρχία της η οποία έχει αποσκιρτήσει.
  • Τουλάχιστον 16 άμαχοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού που εξαπέλυσε η τουρκική πολεμική αεροπορία, πλήττοντας το κεντρικό νοσοκομείο της κουρδικής πόλης Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, έγινε γνωστό από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Ο θάνατος ενός σενεγαλέζου πλανόδιου πωλητή στη Μαδρίτη, από ανακοπή καρδιάς την ώρα που επιχειρούσε να ξεφύγει από την αστυνομία, οδήγησε εκατοντάδες ανθρώπους στο δρόμο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. 
  • H πρώην πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς, δέχθηκε απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα και προειδοποιήσεις να μην προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με τη σχέση της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα MSNBC και CNN.
  • Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ κατηγόρησε τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.

Οικονομία

  • Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή χρημάτων στους ιδιοκτήτες ακινήτων στην περίπτωση που διαπιστωθούν λάθη στα πρόστιμα που προβλέπονται κατά τη διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
  • Μια εβδομάδα έχει περάσει από τότε που ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πήρε την απόφαση να επιβληθούν δασμοί 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο. Θα εφαρμοστούν στην πράξη οι αποφάσεις του;
  • Μεταξύ 26 και 30 Μαρτίου θα υπογραφεί η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ).
  • Αναλυτικές πληροφορίες για όλα όσα αφορούν στις οφειλές που εντάσσονται στις διαδικασίες του εξωδικαστικού μηχανισμού και της νέας ρύθμισης των 120 δόσεων εξέδωσε για τους ενδιαφερόμενους το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
  • Στα χέρια της μεγάλης ιαπωνικής εταιρείας καπνού, Japan Tobacco Inc, πέρασε η εταιρεία ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη. Η συμφωνία αφορά ουσιαστικά στην πώληση με 1,6 δις δολάρια της ρωσικής Donskoy Tabak η οποία διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο της ελληνικής καπνοβιομηχανίας που έως σήμερα άνηκε στον όμιλο Σαββίδη.

Αθλητισμός

  • Τεράστια νίκη (δεύτερη συνεχόμενη) στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού πέτυχε εντός έδρας η Λεβάντε απέναντι στην «αδιάφορη» βαθμολογικά, Εϊμπάρ, με 2-1, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 29ης αγωνιστικής της La Liga. Οι γηπεδούχοι αύξησαν το αήττητο σερί τους σε τρεις αγώνες, με δύο νίκες και μία ισοπαλία, ενώ για την Εϊμπάρ ήταν η δεύτερη σερί ήττα μετά το 1-2 από την Ρεάλ Μαδρίτης.
  • Ο Λούμπος Μίχελ τα ξεκίνησε όλα. Αυτός έβαλε στην ...πρίζα τον Σαββίδη. Τον «έφτιαξε», του γύρισε το μυαλό και ο Ιβάν μπούκαρε μαινόμενος με το όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σλοβάκος είναι μία από τις μεγάλες πληγές του ΠΑΟΚ.
  • Το αήττητο που έχει το τελευταίο διάστημα διεύρυνε η Στουτγκάρδη (7 ματς), με το «διπλό» που πήρε στην έδρα της Φράιμπουργκ (2-1) στο εναρκτήριο ματς της 27ης αγωνιστικής της Bundesliga. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ήθελαν περισσότερο το «τρίποντο», μιας κι ακόμη δεν αισθάνονται σίγουροι για την παραμονή τους, ωστόσο, δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε ένα βαθμό, παρότι ισοφάρισαν προσωρινά.
  • Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Κέβιν Μιραλάς, βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ για το φιλικό της εθνικής Βελγίου κόντρα στην Σαουδική Αραβία, στις 27 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Με αυτή την επιλογή του, ο Μαρτίνεθ δείχνει ότι υπολογίζει τον επιθετικό των Ερυθρολεύκων εν όψει του Μουντιάλ της Ρωσίας.
  • Τι και αν ήταν φιλικό; Η ΑΕΚ δεν έδειξε κανένα έλεος κόντρα στη Λαμία και επικράτησε εντός έδρας με σκορ 5-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος σημείωσε τα δύο από πέντε τέρματα της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου