Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 16 Μαρτίου, 2018

  • Ανάμεσα στα αιτήματα τους είναι το θέμα της πληρωμής των προβών, της ασφάλισης, της διάρκειας των συμβάσεων, των όρων πρόσληψης, αλλά και των ωραρίων.
  • Στο ΑΣΕΠ απεστάλη ο κατάλογος για την προκήρυξη 118 θέσεων τακτικού προσωπικού σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, μετά από σχετική έγκριση από τον υπουργό Εσωτερικών. Οι θέσεις αφορούν τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ διαφόρων κλάδων και ΔΕ Τηλεφωνητών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες από ελλείψεις προσωπικού, καθώς και στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. O πίνακας των εγκεκριμένων θέσεων.
  • Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για τη δολοφονία της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της, κρίθηκε ο λέκτορας του ΑΠΘ από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.
  • Στην κατάσχεση ελληνόκτητου τάνκερ και τη σύλληψη οκτώ ελλήνων ναυτικών που επέβαιναν σε αυτό προχώρησαν οι λιμενικές αρχές της Λιβύης, με την υποψία ότι έκαναν λαθρεμπόριο πετρελαίου.
  • Αναφορά σε ραντεβού του Κωνσταντίνου Φρουζή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα περιέχεται στο CD με τα πρόσθετα στοιχεία που έστειλε η ανακρίτρια στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis. Τι απαντά το Μαξίμου.

Κόσμος

  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο έφτασε την Πέμπτη στη Σουηδία για συνομιλίες με τη σουηδέζα ομόλογό του Μάργκοτ Βάλστρομ, εγείροντας εικασίες ότι η διήμερη επίσκεψή του ενδέχεται να θέσει τις βάσεις για πιθανή σύνοδο κορυφής μεταξύ του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.
  • Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση πεζογέφυρας σε αυτοκινητόδρομο της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, κοντά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας.
  • Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ συνετρίβη στο δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης αργά το βράδυ της Πέμπτης.
  • Το Ιράν χαρακτήρισε τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας «αφελές πρόσωπο που έχει παραισθήσεις» και δίχως ιδέα από πολιτική, με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
  • Δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένοι, αγανακτισμένοι καθώς τους «θεωρούν έχοντες», διαδήλωσαν στη Γαλλία για να καταγγείλουν τη μείωση των εισοδημάτων τους, με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθεί ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Οικονομία

  • «Τίποτα δεν πρόκειται να διακόψει την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα -και αυτός είναι και ο βασικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για τις επόμενες 97 μέρες που μας χωρίζουν από το Eurogrpoup της 21ης Ιουνίου» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ.
  • Σε μία εβδομάδα θα ανοίξουν οι προσφορές για το 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ και αν η διαφορά μεταξύ τους είναι μεγαλύτερη από 15% ο διαγωνισμός θα κατακυρωθεί αμέσως, ενώ αν είναι μικρότερη από το ποσοστό αυτό, θα υπάρξει δεύτερος κύκλος προσφορών, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
  • «Παρά τη σταθεροποίηση της ανάπτυξης στη ΟΝΕ, τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ιταλία και οι δηλώσεις του Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά, απέδειξαν ότι ο κίνδυνος για την ευρωζώνη δεν έχει παρέλθει» εκτιμούν σημαντικοί οικονομολόγοι της ΕΕ. Όπως γράφει η Die Welt «το ευρώ μπορεί ανά πάσα στιγμή να 'ξανασκοντάψει'. Και για να μπορούν να αντιδράσουν σε ενδεχόμενες προθέσεις χωρών να βγουν από το ευρώ, κορυφαίοι οικονομολόγοι επεξεργάζονται τώρα στρατηγική εξόδου».
  • Απόφαση που αναφέρεται σε «προσχηματική τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών» εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο το οποίο δικαίωσε δανειολήπτρια κατασκευαστική εταιρία σε βάρος της οποίας τράπεζα είχε καταγγείλει την πιστωτική σύμβαση και είχε προχωρήσει σε αναγκαστική εκτέλεση επί ακινήτου στο Σύνταγμα.
  • Συνολικά 101 έργα στα νησιά του Αιγαίου, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από εθνικούς πόρους μέσω των Ειδικών Αναπτυξιακών και άλλων προγραμμάτων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Αθλητισμός

  • Τα περισσότερα φαβορί προκρίθηκαν εύκολα ή, δύσκολα στους προημιτελικούς του Europa League. Οι δύο εκπλήξεις έγιναν σε Αυστρία και Γαλλία, όπου η Σάλτσμπουργκ προκρίθηκε εις βάρος της Ντόρτμουντ, εκ των φαβορί για το τρόπαιο, ενώ στο «Παρκ Ολιμπίκ», η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε μεγάλη ανατροπή και προκρίθηκε εις βάρος της Λιόν. Διαβάστε ποιος είναι οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν...
  • Άνετη πρόκριση για τη Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα στην Ισπανία, επικράτησε και εκτός έδρας επί της Λοκομοτίβ Μόσχας με το εντυπωσιακό 1-5. Πανηγυρική πρόκριση πήρε η Μαρσέιγ που νίκησε και μέσα στο «Σαν Μαμές» την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-1 και με συνολικό σκορ 5-2 θα βρεθεί δικαίως στην κλήρωση της Παρασκευής που θα γίνει στην ελβετική πόλη, Νιόν (14:00). Το 2-2 στο «Ολίμπικο» δεν εμπόδισε την Λάτσιο να επικρατήσει με 2-0 στο Χάρκοβο της Ντιναμό Κιέβου και να προκριθε. Επιβλητική στο «Παρκ Ολιμπίκ» η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κατάφερε να νικήσει με 3-2 τη Λιόν και να πάρει τεράστια πρόκριση.
  • Αν κάποιος διενεργούσε γκάλοπ για τον τραυματισμό που απεύχονται να υποστούν στην καριέρα τους οι ποδοσφαιριστές, η απάντηση «ρήξη χιαστών» θα συγκέντρωνε συντριπτικό ποσοστό. Αυτό το απευκταίο σενάριο, το σοκ της σοβαρής ζημιάς στο γόνατο έχουν βιώσει συνολικά 15 παίκτες στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες της Ελλάδας τη σεζόν 2017-18.
  • Από το βράδυ της Τετάρτης (14/03) στα social media της Μπάγερν Μονάχου παρελαύνει ένας υπέροχος κανελής γάτος!
  • O Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε θέση μέσω social media υπέρ του Προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει ο Δικέφαλος του Βορρά το «εξιλαστήριο θύμα για τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου». Ο πάλαι ποτέ αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην μακροσκελή του τοποθέτηση τόνισε ότι για να βρεθεί λύση στα προβλήματα «οφείλουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων να καθίσουν μαζί στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν» με στόχο το κοινό καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου