Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 15 Μαρτίου, 2018

  • Πλήρης διάσταση θέσεων σχετικώς με το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα Μεταφορών, καταγράφηκε ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και τον εκπρόσωπο της Beat στην Ελλάδα, κατά τη συνεδρίαση για την ακρόαση φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή επί του νομοσχεδίου.
  • Στο «πάγωμα» της διαδικασίας αξιολόγησης στο Δημόσιο έως τις αρχές Απριλίου , προχωρά η κυβέρνηση με απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.
  • Τους συκοφάντες που λασπολογούν εναντίον του, καταγγέλλει σε δήλωσή του ο διοικητής της ΤτΕ. Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento η οποία κατηγορεί τον Γιάννη Στουρνάρα ότι ήταν έμμισθος σύμβουλος της Novartis, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κατηγόρησε τους συκοφάντες του
  • «Περιττή κλιμάκωση» που κινδυνεύει «να τεθεί εκτός ορίων», χαρακτήρισε ο Επίτροπος Δ.Αβραμόπουλος τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών από την Τουρκία. Προέτρεψε μάλιστα τον Ερντογάν να τους ελευθερώσει λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κανένα λογικό άτομο δεν θα ισχυριζόταν ότι κινδύνευσε η ασφάλεια της χώρας του επειδή δύο στρατιώτες έχασαν το δρόμο τους στα σύνορα». Την ίδια ώρα καλεί τα κράτη-μέλη να στηρίξουν τη συμφωνία με την Τουρκία για τους πρόσφυγες παρά το ρήγμα στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.
  • Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να υπάρξουν νεότερες εξελίξεις πριν το τέλος του μήνα. Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τονίζει πως η κυβέρνηση παίρνει όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες για όσο το δυνατόν πιο άμεση επιστροφή τους, ενώ από την πλευρά του το ΝΑΤΟ φαίνεται πως επιλέγει την τακτική ίσων αποστάσεων από Αθήνα και Άγκυρα. Τον «κώδωνα» του κινδύνου, πάντως, κρούει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κόσμος

  • Οι πρόσφατες έφοδοι αστυνομικών στην υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας BVT και σπίτια στελεχών της έγιναν απόλυτα νόμιμα, διαβεβαίωσε η κυβέρνηση της Αυστρίας την Τετάρτη, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να διαλύσει το κλίμα υποψιών και ανησυχίας περί εκκαθαρίσεων στην υπηρεσία από μέρους της άκρας δεξιάς — η οποία ελέγχει το υπουργείο Εσωτερικών.
  • Ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες το βράδυ της Τετάρτης με τον υποψήφιο πρωθυπουργό των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, με τον προσωρινό γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Μαουρίτσιο Μαρτίνα και με τον Πιέτρο Γκράσο, επικεφαλής του αριστερού κινήματος Ελεύθεροι και Ισοι.
  • Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε διάγγελμά του αργά το βράδυ της Τετάρτης γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα για το νομοσχέδιο που ψήφισε την ίδια μέρα η Βουλή της ΠΓΔΜ, το οποίο προβλέπει τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα.
  • Την παραίτησή του υπέβαλε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μίρο Τσεράρ, ώρες με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ν’ ακυρώσει το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο και ενέκρινε την κατασκευή σιδηροδρομικού έργου αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα επένδυσης της κεντροαριστερής κυβέρνησης.
  • 171 μέρες μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου η Γερμανία απέκτησε νέα κυβέρνηση. Κατά το νέο αυτό ξεκίνημα όμως η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν είχε τη στήριξη που θα ήθελε.

Οικονομία

  • Με τροπολογία που κατατέθηκε ελεύθεροι επαγγελματίες αποκτούν ασφαλιστική ικανότητα, αν έχουν καταβάλει στον ΕΦΚΑ τις ελάχιστες εισφορές από 1/1/2017, ακόμη και αν έχουν χρέη προ του 2016. Χορηγείται (απο 1/3/2018- 28/2/2019) ασφαλιστική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις σε ευπαθείς ομάδες, όπως μακροχρόνια άνεργοι. Διευρύνεται η ασφαλιστική κάλυψη σε μέλη οικογενειών μισθωτών και μη μισθωτών, τα οποία δεν καλύπτονταν. Ταυτόχρονα από 1/3/2019 αυξάνονται σε 75 από 50 οι αναγκαίες ημέρες ασφάλισης, προκειμένου μισθωτός να έχει κάλυψη.
  • Εντάχθηκαν επιπλέον 2.219 επενδυτικά σχεδία κρατικών ενισχύσεων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ: «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές».
  • Αν η Ελλάδα συνεχίσει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων δεν θα χρειαστεί πρόσθετο κούρεμα χρέους, ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση των εταίρων για παροχή μέτρων για ελάφρυνση του χρέους (στα οποία, όμως, δεν περιλαμβάνεται κούρεμα) εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το 5ο success story» τονίζει.
  • Tην ανάγκη συνειδητοποίησης από την κοινωνία και τους νομοθέτες της καθοριστικής σημασίας της ναυτιλίας, στο πλαίσιο των θετικών στόχων της παγκοσμιοποίησης και την ανάγκη για κάθε ναυτιλιακό κράτος να διατηρήσει τη δική του ναυτιλία βιώσιμη, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Θεόδωρος Βενιάμης. Από την πλευρά του, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες για να μπορέσει να γίνει πιο ελκυστική η ελληνική σημαία, προκειμένου ο ναυτιλιακός κλάδος να αποτελέσει ακόμα περισσότερο έναν πυλώνα για να μπορεί να στηριχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας.
  • Με απώλειες, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, έκλεισε σήμερα, Τετάρτη, η χρηματιστηριακή αγορά, υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 820 μονάδων, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 823,82 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,66%.

Αθλητισμός

  • Με δύο γκολ και μία ασίστ του κορυφαίου παίκτη του κόσμου, Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε με 3-0 της Τσέλσι στη Βαρκελώνη και μετά το 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Champions League. Στο ματς που έγινε το απόγευμα στην Τουρκία, η Μπάγερν επικράτησε και πάλι της Μπεσίκτας με 3-1, παίρνοντας διά περιπάτου την πρόκριση στα προημιτελικά, αφού και στον πρώτο αγώνα στο Μόναχο είχε νικήσει με 5-0.
  • Με γκολ του Δημήτρη Τσεβά στο 7ο λεπτό της παράτασης (97'), ο Ηρακλής Ελευσίνας στέφθηκε κυπελλούχος Δυτικής Αττικής, επικρατώντας με 1-0 του Μανδραϊκού. Οι δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά φάουλ ήταν το χαρακτηριστικό του αγώνα, με τον διαιτητή Αλιάγα να βγάζει πέντε κόκκινες κάρτες (τρεις στον Μανδραϊκό και δυο στον Ηρακλή Ελευσίνας).
  • Πιστός στο πλάνο αποπληρωμής των οικονομικών εκκρεμοτήτων του είναι ο Άρης και μετά τους Ανδρέα Τάτο και Γιόνε Πίντο εξόφλησε και τους Μπράνα Ίλιτς, Αντρέου Γκουεράο και Βασίλη Ρόβα, που διεκδικούσαν χρήματα από την περσινή τους παρουσία στην ομάδα.
  • Τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης είχε αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, ο διαιτητής Κομίνης έδωσε την εντολή «Κύριοι, βγαίνουμε σε πέντε λεπτά ». Ο Λυσάνδρου της ΑΕΚ, λοιπόν, κυκλοφορεί ότι τον ρώτησε: «Ισχύει ότι το σκορ είναι 1-0 και μέτρησες το γκολ;». Ο διαιτητής έγνεψε καταφατικά (όπως έγραψε και στο φύλλο αγώνα, άλλωστε). Τότε λοιπόν ο εκπρόσωπος της Ένωσης λέγεται ότι απάντησε: «Με το σκορ στο 1-0 δεν βγαίνουμε» και στη συνέχεια ξεκίνησε το στόρι με τα υπόλοιπα, το πιστόλι κλπ.
  • Οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ στο ραδιόφωνο της πατρίδας του «Cadena SER» ότι «ο Μελισσανίδης μας είπε να μην βγούμε στο γήπεδο», βάζουν σε μπελάδες και υπαρκτό κίνδυνο και την ΑΕΚ, μετά την ένσταση του ΠΑΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου