Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 14 Μαρτίου, 2018

  • Συνάντηση εφ' όλης της ύλης στον Λευκό Οίκο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τρίτης με την ειδική σύμβουλο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και διευθύντρια του τομέα Ευρωπαϊκών και Ρωσικών σχέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, κ. Φιόνα Χιλ.
  • Το περίστροφο του Ιβάν Σαββίδη που προκάλεσε σοκ στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό δεν έπεσε, καθώς φαίνεται, στην αντίληψη της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού στην έκθεσή της για τα γεγονότα δεν αναφέρει το παραμικρό.
  • Τα νομικά επιχειρήματα τα οποία έχει εκθέσει εξαντλητικά στις δυο επιστολές που απηύθυνε ήδη στην προανακριτική επιτροπή, διατυπώνοντας τις ενστάσεις του για την διαδικασία που ακολουθεί η πλειοψηφία, εξέθεσε στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Novartis ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
  • Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) μετά την καταγγελία εργαζομένων του νοσοκομείου για χρήση ληγμένου υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού.
  • Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για τα έκτροπα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πολλές γερμανικές εφημερίδες αναφέρονται στη δήλωση μεταμέλειας του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή του με περίστροφο στο γήπεδο της Τούμπας και υπογραμμίζουν την απειλή επιβολής σοβαρών κυρώσεων από τη FIFA στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Κόσμος

  • Οι αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου προσφέρουν αμοιβή 50.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε σύλληψη στην υπόθεση σειράς επιθέσεων με πακέτα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες στο Οστιν του Τέξας τις τελευταίες 12 ημέρες, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Μπράιαν Μάνλεϊ, επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Οστιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
  • Η Ρωσία δεν απάντησε, αψηφώντας τη διορία που της έδωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας να προβεί σε εξηγήσεις ως τα μεσάνυχτα, για το πώς μπόρεσε να χρησιμοποιηθεί νευροτοξικός παράγοντας στρατιωτικού τύπου της σοβιετικής εποχής στην επίθεση εναντίον ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου στη βρετανική επικράτεια, γνωστοποίησε η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο.
  • Η καθαίρεση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον ίσως σηματοδοτήσει τη θανατική καταδίκη του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (ΚΟΣΔ) για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της στην ΕΕ, οι οποίοι επιδιώκουν να διασώσουν την ιστορική συμφωνία.
  • Νέος ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να ορκιστεί ο αρχηγός του CSU  Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος την Τρίτη παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού της Βαυαρίας.
  • Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι ούτε ένα βρετανικό μέσο ενημέρωσης δεν θα μείνει στην Ρωσία αν το Λονδίνο αποφασίσει να κλείσει το Russia Today.

Οικονομία

  • Μεγάλος αριθμός εταιρειών ανθρώπινου δυναμικού βρίσκουν φθηνούς εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη. Πολλοί Έλληνες με υπερβολικά υψηλές προσδοκίες έπεσαν τελικά θύματα εξαπάτησης.
  • Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, μετά την τοποθέτηση του τελευταίου για εκτίναξη των οφειλών προς τα Ταμεία στα τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Με χαλκευμένα στοιχεία, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ επιχείρησε, για μία ακόμη φορά, να παραποιήσει την πραγματικότητα, για να αποκρύψει τις ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος και του κόμματός του για τη διόγκωση των οφειλών» σημειώνει το υπουργείο.
  • Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μεταφέρεται, από το υπουργείο Οικονομίας, η ανάπτυξη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Μιας Στάσης για τη διευκόλυνση των διαδικασιών του Εξωτερικού Εμπορίου (Ενιαία Θυρίδα).
  • Το πλαίσιο κάτω από το οποίο υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο Αθ. Καποτάς και ο Αθ. Μπακαλέξης, από ΕΤΕΑΕΠ και ΕΦΚΑ αντίστοιχα, εξήγησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος.
  • H αμφιλεγόμενη προαγωγή του «δεξιού χεριού» του Γιούνκερ, Μ.Σελμάιρ, στη θέση του γγ της Κομισιόν μετατρέπεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των αντιπάλων του Γερμανού σημειώνει η Le Monde. Σκιαγραφώντας την ισχυρή προσωπικότητα και επαγγελματική του πορεία, η εφημερίδα σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ο Σελμάιρ δεν δίστασε να αντιτεθεί στους γερμανούς πολιτικούς βοηθώντας τους Έλληνες να βρουν συμφωνία με τους πιστωτές την άνοιξη 2015.

Αθλητισμός

  • Μία «μαγική» κίνηση του Βιντσέντσο Μοντέλα έστειλε την Σεβίλη στους προημιτελικούς του Champions League. Ο Ιταλός τεχνικός έβαλε στο ματς στο 72΄ τον Μπεν Γεντέρ και ο Γάλλος στράικερ δικαίωσε τον προπονητή του με δύο γκολ, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ρεβάνς των «16» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά από μία δεκαετία που έμεινε εκτός προημιτελικών και πέντε ματς στην φάση των «16» που γνώρισε ισάριθμες ήττες, η Ρόμα επιστρέφει στην «ελίτ» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
  • Ολοκληρώθηκε η μετακίνηση του Ούγκο Βιάνα στην Μπράγκα με κόστος 3 εκ. ευρώ.
  • H FIFA επέβαλλε επιτροπή εξομάλυνσης, επειδή υπήρχε κυβερνητική παρέμβαση. Τώρα που η Κυβέρνηση καταπατάει εκ νέου το αυτοδιοίκητο, μετά το... πιστόλι του Σαββίδη, τι θα κάνει; Θα πάρει θέση (και αποφάσεις) ή απλώς θα συνεχίσει να... κοιτάζει;
  • Εκθεση-σταθμός στα αστυνομικά χρονικά από τον διευθυντή των μέτρων τάξης της Τούμπας στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Το όπλο του Σαββίδη το είδε όλος ο πλανήτης, αλλά όχι η έκθεση συμβάντων της αστυνομίας.
  • Μετά τον μπαμπά Σαββίδη, τη σκυτάλη στη… διεθνή διαφήμιση της νέας εποχής του ελληνικού ποδοσφαίρου πήρε ο υιός ο Instagrammer κάνοντας τη δική του διαδικτυακή επανάσταση. Στο στόχαστρο και οι υπουργοί Βασιλειάδης και Κοντονής, οι οποίοι ποιούν την νήσσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου