Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 12 Μαρτίου, 2018

  • Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πολιτεύονταν με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων με το... αζημίωτο», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με τις μίζες που έδινε η Siemens στα δύο κόμματα. «Αναμένουμε από τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Το οφείλουν πρωτίστως στον ελληνικό λαό» συμπληρώνει.
  • Η συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής του Ποταμιού, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό χώρο, θα πραγματοποιηθεί στις 4:30 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Με ιδιαίτερα προκλητικές και για άλλη μια φορά εμπρηστικές δηλώσεις απαντά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Σε νέο παραλήρημά του ο Ερντογάν επέλεξε την περιοχή του Σαγγάριου, όπου το 1921 ανακόπηκε η πορεία του ελληνικού στρατού προς την Άγκυρα. Για να καταλήξει με την υπόδειξη στους Έλληνες που κάνουν, όπως είπε, «δηλώσεις μεγαλύτερες από το ανάστημά τους» να διαβάσουν ιστορία «για το πώς σώθηκαν πέφτοντας στη θάλασσα».
  • «Η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, που υποστήριζε ότι ακροδεξιά βία δεν υπάρχει στην Ελλάδα [...] θα καταδικάσουν με παρρησία την ακροδεξιά βία και τις ναζιστικές επιθέσεις ή θα υιοθετήσουν με τη σιωπή τους και μια νεοναζιστική συνιστώσα;» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοινωσή του σχολιάζοντας δημοσιεύμα. Το τελευταίο, κάνει λόγο για σχέσεις μελών της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης combat 18 με στελέχη της ΝΔ.
  • Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ εκτιμά πως λόγω των τουρκικών προκλήσεων δεν θα έπρεπε να δεχθεί συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί ο Νίκος Αναστασιάδης.

Κόσμος

  • Ελικόπτερο τουρισμού συνετρίβη το βράδυ της Κυριακής στο Ιστ Ρίβερ, στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
  • Αυστριακός ηλικίας 26 ετών επιτέθηκε με μαχαίρι το βράδυ της Κυριακής εναντίον στρατιώτη που φρουρούσε την κατοικία του πρεσβευτή του Ιράν στη Βιέννη, ο οποίος χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όπλο σκότωσε τον δράστη, γνωστοποίησε η αστυνομία.
  • Στο πρώτο βήμα της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, με την εκλογή των προέδρων βουλής και γερουσίας, αναφέρθηκε σήμερα ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι.
  • Βίαια επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας σε Βερολίνο και Ντίσελντορφ, στη Γερμανία, για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων στη βόρεια Συρία. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ (δυτική Γερμανία) κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν μεταξύ φιλοκούρδων διαδηλωτών, Τούρκων που πραγματοποιούσαν αντιδιαδήλωση και των δυνάμεων ασφαλείας.
  • Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Γουές Μίτσελ θα επισκεφθεί την Πρίστινα, τα Σκόπια, το Βελιγράδι, την Αθήνα και τη Λευκωσία το διάστημα 12-17 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οικονομία

  • Σταδιακή άρση των αδικιών, ενίσχυση των κατώτερων στρωμάτων, αλλά και της μεσαίας τάξης, λόγω των περισσότερων βαθμών ελευθερίας που θα έχουμε, προαναγγέλλει από τον Αύγουστο, ο Ευ.Τσακαλώτος. Μιλώντας δε για το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο τάσσεται υπέρ της συμπερίληψης σε αυτό της αύξησης του κατώτατου μισθού. Τι λέει για την επιμονή του Γ.Στουρνάρα στην προληπτική γραμμή στήριξης και το κυβερνητικό σχέδιο για καθαρή έξοδο, τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά και για τον χρόνο εκλογών.
  • Σε μεγάλο βαθμό έχει αποκατασταθεί η λειτουργία της Β' ΔΟΥ Λάρισας μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο κτίριο. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, από αύριο, Δευτέρα, οι πολίτες και επιχειρήσεις που υπάγονται στην Υπηρεσία αυτή θα μπορούν να εξυπηρετούνται στο κτίριο όπου στεγάζεται η Α΄ΔΟΥ Λάρισας.
  • Την ανησυχία τους για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι αμερικανικοί δασμοί στις εταιρείες του κλάδου εκφράζουν κύκλοι της μεταλλουργικής βιομηχανίας.
  • Για σημαντική έκθεση που υπενθυμίζει «σε όλους ότι ο παραγωγικός και επιχειρηματικός κόσμος βάζει οριστικά τη χώρα σε πορεία ανάπτυξης», μίλησε ο υπουργός Β.Αποστόλου στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Food Expo 2018. Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες της, η ελληνική ύπαιθρος «αξιοποιεί με σταθερό βηματισμό τα πλεονεκτήματά της» τόνισε, μιλώντας για αύξηση των εξαγωγών πέρυσι και προβλέποντας μηδενισμό του εμπορικού ελλείματος των αγροδιατροφικών προϊόντων για το 2018.
  • Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα» της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον ΙΙ». Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 12 Μαρίου Μαρτίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα του προγράμματος.

Αθλητισμός

  • Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στις 2 τα ξημερώματα τονίζοντας ότι «ο Ιβάν Σαββίδης προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται».
  • Ανακοίνωση εξέδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Σε αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες οπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».
  • Νίκη μετά από έξι αγωνιστικές πανηγύρισε η Λιόν, επικρατώντας 1-0 της Καέν, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Το γκολ του Τραορέ στο 63΄ έσπασε την... κακοδαιμονία της Ολιμπίκ, η οποία μετά το θρίαμβο της 21ης Ιανουαρίου επί της Παρί Σεν Ζερμέν, μετρούσε τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.
  • Το μεγάλο παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στην Ιντερ και τη Νάπολι, ανέδειξε νικήτρια... τη Γιουβέντους. Το 0-0 του «Σαν Σίρο» αποτέλεσε δώρο προς τη «Γηραιά Κυρία», η οποία νωρίτερα νίκησε 2-0 την Ουντινέζε και πλέον ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης, έχοντας και ένα ματς λιγότερο από τους «παρτενοπέι».
  • Περίπου τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό ανεπίσημα από την Τούμπα και την πλευρά του ΠΑΟΚ, πως το ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ διακόπηκε οριστικά με το σκορ να είναι στο 1-0 για τους γηπεδούχους και την ΑΕΚ υπαίτια για τη διακοπή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου