Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 1 Μαρτίου, 2018

  • Σκηνικό… Φαρ Ουέστ θυμίζει τις τελευταίες ημέρες η πρωτεύουσα με απανωτές έκνομες ενέργειες, είτε από άτομα του κοινού ποινικού δικαίου είτε από αντιεξουσιαστές. Η αστυνομία μοιάζει πολλές φορές ανήμπορη να αντιδράσει μπροστά στο εκτεταμένο κύμα παρανομίας που πολλές φορές λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια της.
  • Αγωγή με την οποία ζητά αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε πριν λίγες ημέρες η εταιρεία BEAT κατά του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου. Η αγωγή, η οποία έχει ήδη κοινοποιηθεί στον γνωστό συνδικαλιστή, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ότι όποιο ποσό τυχόν επιδικαστεί υπέρ της εταιρείας θα διατεθεί αποκλειστικά για κοινωφελείς σκοπούς.
  • Ο «μήνας του μέλιτος» στις σχέσεις της Εκκλησίας με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου φαίνεται ότι τελειώνει έπειτα από 15 μήνες χωρίς έντονες συγκρούσεις.
  • «Τρεις βετεράνοι σε θέσεις – κλειδιά στην κυβέρνηση. Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Φώτης Κουβέλης». Είναι χθεσινή αναφορά από τους Financial Times που δείχνει το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό για τον ανασχηματισμό στην Ελλάδα, αλλά και αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα μετά τα χθεσινά γεγονότα.
  • Σε νέα παρέμβαση προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου και ζητώντας την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, λίγη ώρα αφού μεταδόθηκε η είδηση της μεταφοράς του σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Κόσμος

  • Από το Σαν Φρανσίσκο και το Λονδίνο ως τη Ζυρίχη και τη Νέα Υόρκη, ιδέες για όσους θέλουν να αυξήσουν το εισόδημά τους
  • Ποιος είναι ο πάμπλουτος ηγέτης που διαδέχθηκε τον Ζούμα. Η δύσκολη σχέση του με τον Μαντέλα, η ενασχόληση με τις επιχειρήσεις και η επιστροφή στην πολιτική
  • Απομακρύνθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, που βρισκόταν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου των Σκοπίων.
  • Η διευθύντρια επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Χόουπ Χικς, μια από τους πιο στενούς συμβούλους του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε συνεργάτες της ότι παραιτείται από το πόστο της, όπως αναφέρουν οι New York Times.
  • Επτά είναι τελικά οι νεκροί από τη σύγκρουση επιβατηγού και εμπορικού τρένου, που συνέβη στην περιοχή Μπεχέιρα, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από το Κάιρο, στη βόρειο Αίγυπτο.

Οικονομία

  • Στον αέρα βρίσκονται οι νέες αντικειμενικές αξίες. Ο χρόνος είναι ελάχιστος και η άσκηση δύσκολη. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους δανειστές ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου οι νέες αντικειμενικές αξίες θα είναι έτοιμες.
  • Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα του ESM φέτος τον Αύγουστο, που λήγει το πρόγραμμα, αν συνεχίσει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του στη Φρανκφούρτη.
  • Με πτώση έκλεισαν σήμερα οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
  • Τεχνικά θέματα τέθηκαν, κυρίως, στη συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των θεσμών, με τη συζήτηση των δύκολων θεμάτων στα εργασιακά να αναβάλλονται για μετά το Πάσχα. Δεν ετέθη το θέμα του κατώτατου μισθού, με κυβερνητικό στέλεχος, να σημειώνει ότι το ζήτημα θα αποτελέσει τμήμα της γενικής αναπτυξιακής στρατηγικής, που θα θέσει η κυβέρνηση σε γνώση των θεσμών περί τα τέλη του Απριλίου.
  • Ολοκληρώνεται αύριο, Πέμπτη, η ολιγοήμερη πρώτη φάση των επαφών των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.

Αθλητισμός

  • Ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να αντιμετωπίσει το κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού.
  • Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε η Βαλένθια στο «Σαν Μαμές», καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1, με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 26η αγωνιστική της La Liga. Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας η Χετάφε επικράτησε με 3-0 της Λα Κορούνια, ενώ η Σεβίλη νίκησε εκτός έδρας με 1-0 τη Μάλαγα.
  • Ποινή κάθειρξης επιβλήθηκε σε 10 από τους 58 κατηγορούμενους για το Koriopolis, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η μεγαλύτερη ποινή επιβλήθηκε στον πρώην ιδιοκτήτη της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης με κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών. Επίσης, ποινή κάθειρξης επιβλήθηκε στους Καρακούλια Βασίλη, Δημόπουλο Βασίλη, Ζαβαντία Δημήτρη, Γεωρτσιάκο Βασίλη, Ντότση Θανάση, Σιδηρόπουλο Μάκη, Τζιβελέκη Μιχάλη, Βυθοπούλου Μαρία, Τσεκερίδη Γιώργο. Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με εξαγορά ή αναστολή.
  • Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό τοτυ Κυπέλλου Ελλάδος και πήρε μεγάλο προβάδισμα για να βρεθεί και φέτος στον τελικό του θεσμού. Οι Θεσσαλονικείς με δύο γκολ πριν κλείσει το πρώτο 35λεπτο (24΄ Μαουρίσιο, 34΄ Πρίγιοβιτς) κι ένα ακόμη του Μπίσεσβαρ στο 73΄ έδωσαν διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της Τούμπας, στις 17 Απριλίου. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 85΄ με τον Κόρμπο. Την Πέμπτη, την ίδια ώρα, θα διεξαχθεί ο έτερος ημιτελικός ανάμεσα στη Λάρισα και στην ΑΕΚ.
  • Η Γιουβέντους είναι η -χρονικά- πρώτη φιναλίστ στο Κύπελλο Ιταλίας. Οι πρωταθλητές του Μαξ Αλέγκρι νίκησαν με το ίδιο σκορ (1-0) την Αταλάντα και στο Τορίνο, χάρις στο γκολ του Μίραλεμ Πιάνιτς στο 75ο λεπτό με πέναλτι. Στον τελικό της 9ης Μαΐου οι «μπιανκονέρι» θα αντιμετωπίσουν την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Μίλαν-Λάτσιο, οι οποίες παίζουν απόψε στο «Ολίμπικο», στη ρεβάνς του 0-0 στο «Σαν Σίρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου