Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Οκτώ υπουργοί και δύο πρώην πρωθυπουργοί στο σκάνδαλο Novartis

Κι άλλο “αποπροσανατολισμό” του Ελληνικού λαού; 
Πρώτα έβαλαν το Μακεδονικό και μετά το Νovartis.
Εάν φταίνε να πάνε στο Κορυδαλλό.
Γιατί όμως τώρα;  Λίγους μήνες πριν τις εκλογές;
Προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης;
Η Σύνταξη
Στη Βουλή η δικογραφία

Σκάνδαλο Novartis: Πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί φέρονται εμπλεκόμενοιΤι δικογραφία παρέδωσαν, προκειμένου να διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Ντζούρας και Μανώλης - Δηλώσεις Πικραμμένου - Αβραμόπουλου - Στουρνάρα - Σαμαρά - Βενιζέλου - Γεωργιάδη - Κουρουμπλή 


- Ανακοίνωση Novartis: Συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Ελλάδα
Η Βουλή θα αποφασίσει για οκτώ υπουργούς και δύο πρώην πρωθυπουργούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis. Τη δικογραφία παρέδωσαν πριν από λίγο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς κ. Ντζούρας και κ. Μανώλης.
Οκτώ υπουργοί και δύο πρώην πρωθυπουργοί στο σκάνδαλο Novartis
Πηγές αναφέρουν ότι στα ονόματα συγκαταλέγονται και αυτά δυο πρώην Πρωθυπουργών του Αντώνη Σαμαρά και του Παναγιώτη Πικραμμένου ενώ οι υπουργοί είναι οι Γιάννης ΣτουρνάραςΔημήτρης ΑβραμόπουλοςΑδωνις ΓεωργιάδηςΕυαγγελος ΒενιζελοςΑνδρέας ΛυκουρέντζοςΜάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία ενώ εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η επίμαχη δικογραφία έχει επίσης διαβιβασθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη Βουλή αποστέλλονται επίσης τρεις μηνυτήριες αναφορές μεταξύ των οποίων μία του κ. Ανδρέα Λοβέρδου σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για υπέρμετρες αγορές φαρμάκων.

Πηγές που πρόσκεινται στην Εισαγγελία Διαφθοράς καθιστούν σαφές ότι η έρευνα συνεχίζεται ως προς τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αναφορικά με το σκέλος του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σύσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή και αναπληρωτή υπουργού κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να τον ενημερώσουν για τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή.


Δηλώσεις
Σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος αναφέρει:
«Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαίου - Ιούνιου 2012».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισαγγελείς είναι εκ του νόμου υποχρεωμένοι όταν «σκοντάφτουν» σε πολιτικά πρόσωπα να αποστέλλουν τις δικογραφίες αμελλητί, χωρίς χρονοτροβή, στη Βουλή. Σε σχέση με τα πολιτικά πρόσωπα η Βουλή θα πρέπει να εξετάσει την εμπλοκή τους ως προς τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας ·αν και δεν ειναι ακομη σαφες ποιο αδίκημα αντιστοιχεί σε ένα έκαστο). Να σημειωθεί οτι τα εν λόγω αδικήματα θεωρούνται παραγεγραμμένα με βαση τον νόμο περι ευθύνης υπουργών.  (Με άλλα λόγια μας δουλεύουν).

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα αναφορά του ονόματός μου στην δικογραφία για τη Novartis που απεστάλη στη Βουλή μαζί με άλλα ονόματα Πρωθυπουργών και Υπουργών της περιόδου 2006-2015», ανέφερε στη δήλωσή του ο ο κ. Αβραμόπουλος. Σημείωσε, δε, ότι «την περίοδο που ήμουν Υπουργός Υγείας, από το 2006 ως το 2009 η πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με αυτό το ζήτημα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι « η αρμοδιότητα για το φάρμακο περιήλθε στο Υπουργείο Υγείας δυο χρόνια μετά την αποχώρησή μου. Απλά και ξεκάθαρα. Συνεπώς δεν υφίσταται ζήτημα» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Απαντήσεις στα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, περί εμπλοκής του στην υπόθεση Novartis έδωσε μετά τις 8 το βράδυ και ο Γ. Στουρνάρας. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας και νυν διοικητής της ΤτΕ αναφέρεται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για να εξετάσει πιθανά αδικήματα απιστίας και παθητικής δωροδοκίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ουδέποτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργός Οικονομικών είχα υπογράψει οποιαδήποτε απόφαση που να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρία Novartis. Παρεμπιπτόντως, ουδεμία από το νόμο σχετική αρμοδιότητα έχει ο Υπουργός Οικονομικών.
Η πολιτική στοχοποίηση και το bullying που υφίσταμαι εγώ και η οικογένεια μου τρία χρόνια τώρα έχει τα όρια της».

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ αναφέρει τα εξής: «Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν!

Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη».

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις αναφορές ότι το όνομά του περιέχεται στην δικογραφία της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis. «Eπειδή μόνος μου γνώμονας ήταν και είναι πάντα το δημόσιο συμφέρον, δεν θα αφήσω αναπάντητη τη βάρβαρη προσβολή των θεσμών του κράτους δικαίου που συντελέσθηκε από την κυβέρνηση, σε συνεργασία δυστυχώς με δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σκηνικό φτηνού πολιτικού αντιπερισπασμού» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε πως «όσες φορές έκαναν το λάθος να μου επιτεθούν με συκοφαντίες μετάνιωσαν γιατί προσέκρουσαν στον τοίχο της αλήθειας. Τώρα βλέπω να αναφέρουν και το όνομα μου στην «υπόθεση Novartis» κατά τρόπο παντελώς ασυνάρτητο, μάλλον από συνήθεια».

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε ο Αδωνις Γεωργιάδης κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Κάραβελ παρουσία του Αντώνη Σαμαρά.

Στην μεγάλη αίθουσα που φιλοξενούσε την εκδήλωση, στον χώρο έξω από αυτή και στις δύο σκάλες δεν έπεφτε καρφίτσα. Σε αυτό το ενθουσιώδες κοινό επέλεξε να μιλήσει για την υπόθεση Νοvartis ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος χαρακτήρισε "τρίχες" τις αποκαλύψεις που περιέχονται στη δικογραφία και προέτρεψε τον κόσμο που τον άκουγε να παρακολουθήσει την Τρίτη την συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής στη Βουλή γιατί όπως είπε εκεί "θα τους κάνω πλήρως ρεζίλι και θα αποκαλύψω τη σκευωρία για να την μάθει ο ελληνικός λαός".

Πρόσθεσε ότι είναι εξωθεσμική και παράνομη η επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Αρειο Πάγο, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της ανάκρισης είναι πράγματι δύο "ένας Κρητικός με μουστάκι από τα Σφακιά και ένας κοντός μαυριδερός δημοσιογράφος" εννοώντας τον Παύλο Πολάκη και τον Κώστα Βαξεβάνη, οι οποίοι όπως είπε έχουν προαναγγείλει ο καθένας τους καμιά εικοσαριά φορές διώξεις με πληροφορίες από μια "δήθεν μυστική ανάκριση". "Αν τους αρεσουν οι εισαγγελεις τόσο πολύ θα φροντίσουμε εμείς να τους βλεπουν συχνά στο μέλλον", υπογράμμισε.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις εξελίξεις για την υπόθεση NOVARTIS ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνει τα εξής:

1) Δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά του ονόματὀς μου στη σχετική δικογραφία και πώς θα μπορούσε άλλωστε, δεδομένου ότι έχω ο ίδιος προκαλέσει τη δικαιοσύνη να διερευνήσει πιθανές ποινικές ευθύνες των φαρμακοβιομηχανιών για πληθώρα ζητημάτων (όπως φορολογικές παραβάσεις, ελλείψεις στην αγορά, την τήρηση ή μη των υποχρεωτικών πιστώσεων που έθετε ο νομοθέτης κλπ.)
2) Σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά του κου Ανδρέα Λοβέρδου για το ζήτημα της τιμολόγησης φαρμάκων υπενθυμίζω τα δεδομένα που αποδεικνύουν το φαρισαϊσμό του μηνυτή :

Α) Η αλλαγή του Νόμου της τιμολόγησης φαρμάκων έλαβε χώρα κατ΄ εντολή των θεσμών και ολοκληρώθηκε κατόπιν πολύμηνων διαβουλεύσεων στις 14.8.2015.

Β) Στις 27.8.2015 η σχετική Υπουργική απόφαση της τιμολόγησης φαρμάκων που ενσωμάτωνε και εφάρμοζε τις σχετικές νομοθετικές αλλαγές έφερε την υπογραφή μου και αναρτήθηκε στη Διαύγεια, όμως δεν εκτελέστηκε, καθώς με διαδέχτηκε στο Υπουργείο ως Υπηρεσιακός Υπουργός ο κος Δημόπουλος ο οποίος και τη δημοσίευσε στις 11.09.2015 .

Τα συμπεράσματα για τη βασιμότητα ή μη των καταγγελλομένων από τον κ. Λοβέρδο θεωρώ πλέον ότι μπορεί να τα βγάλει και ο πλέον αδαής. Άλλωστε έχω ήδη απαντήσει για όλα αυτά στη Βουλή.


Ανακοίνωση Novartis: Συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Ελλάδα

Η φαρμακοβιομηχανία Novartis εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την δικαστική έρευνα που είναι σε εξέλιξη για μίζες σε κρατικούς λειτουργούς.

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι της Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης παρέδωσαν σήμερα το κομμάτι της δικογραφίας που αφορά τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας αναφέρει:
«Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων για τις επιχειρηματικές πρακτικές στην Ελλάδα και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων. Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές της εργασίας και λαμβάνει κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου