Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Εξελέγη παμψηφεί ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης νέος Μητροπολίτης Σικάγου


Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, 2018


Του Θεοδώρου Καλμούκου


Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ. Φωτογραφία παραχωρηθεία ευγενώς από τον ίδιον.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε παμψηφεί τον Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ Συμεωνίδη Μητροπολίτη Σικάγου. Ο εψηφισμένος είναι επικεφαλής του Τμήματος Διαχριστιανικών, Διορθόδοξων και Οικουμενικών Σχέσεων.
Ο «Εθνικός Κήρυξ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η εκλογή του Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ Συμεωνίδη έγινε με ανακούφιση δεκτή από την ευρύτερη Ομογένεια τόσο της Νέας Υόρκης, όσο και του Σικάγου.
Ο εψηφισμένος αναμένεται να αφιχθεί στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη όπου θα γίνει το Μικρό και το Μέγα Μήνυμα της εκλογής του. Δεν έχει ορισθεί ακόμα η ημέρα της χειροτονίας του, η οποία ενδεχομένως να είναι την Κυριακή της Ορθοδοξίας στις 25 Φεβρουαρίου.
Αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος επιχείρησε ανεπιτυχώς να τορπιλίσει την εκλογή του κ. Ναθαναήλ. Συγκεκριμένα, αφού διαβάστηκε η επιστολή με το τριπρόσωπο, ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος πήρε αμέσως το λόγο και είπε πως εγώ προτείνω Αγιοι Αδελφοί τον π. Ναθαναήλ Συμεωνίδη πλέκοντας το εγκώμιό του.
Αμέσως ζήτησε το λόγο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, κάνοντας μία περιγραφή των τριών προσώπων. Επλεξε το εγκώμιο του Αρχιμανδρίτη Τιμοθέου Μπακάκου, για το οποίον είπε ότι είναι πολύπειρος κληρικός. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ για τον οποίον φέρεται να είπε ότι έχει προσόντα, έχει κάνει σπουδές, αλλά είναι άπειρος, είναι πολύ νέος στην ηλικία και θα δυσκολευθεί πάρα πολύ να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.
Ο Πατριάρχης τού απάντησε πως εφόσον όπως λέει είναι τόσο καλός ο π. Τιμόθεος Μπακάκος, κι έχει τόση πείρα, να τον κάνει ο Ναθαναήλ πρωτοσύγκελο ώστε να τον βοηθήσει με την πείρα, με τις γνώσεις του.
Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος ο οποίος απευθυνθείς στον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο είπε με υψωμένη τη φωνή τι θέλετε επί τέλους να κάνουμε καταστατικό ιδιαιτέρως για σας; Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως εμείς έχουμε καταστατικό.
Ο Αρχιεπίσκοπος επέμενε, λέγοντας ότι θα σχολιασθεί άσχημα το γεγονός ότι πρώτη φορά επιλέγουν τον δεύτερο και όχι τον πρώτο από το τριπρόσωπο. Του απάντησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πως τότε δεν θα μιλούσαμε εδώ περί εκλογής, αλλά περί επικυρώσεως της δικής σας εκλογής, την εκλογή την κάνουμε εμείς και ως εκ τούτου όποιον θέλουμε από το τριπρόσωπο αυτόν προκρίνουμε, αλλιώς δεν θα είχε νόημα η έννοια του τριπροσώπου.
Πήρε το λόγο ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος ο οποίος ενίσχυσε τα όσα είχε πει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κι έτσι τελικά η εκλογή ήταν ομόφωνη
Ο εψηφισμένος είναι γιος του Βασιλείου και της Ειρήνης και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Κολέγιο της Βοστώνης και εν συνεχεία από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.
Μεταπτυχιακές σπουδές πραγματοποίησε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, από όπου έλαβε και τον τίτλο του Διδάκτορος της Θεολογίας, το 2007, καθώς και στο Πανεπιστήμιο του Columbia όπου ειδικεύτηκε στην Ιστορία και Ηθική της Δημόσιας Υγείας.
Δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής τα μαθήματα της Ηθικής και Βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο του Fordham και στις Θεολογικές Σχολές του Τιμίου Σταυρού και του Αγίου Βλαδιμήρου, ενώ έχει δημοσιεύσει αρκετά επιστημονικά άρθρα σχετικά με τη Θεολογία και τη Βιοηθική.
Χειροτονήθηκε διάκονος το 2003 και πρεσβύτερος το 2010 από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. Υπηρέτησε ως διάκονος τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο (2003-2006) και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο (2006-2010), ενώ ως ιερατικός προϊστάμενος διακόνησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Υόρκη.
Κατά τη διάρκεια της ποιμαντικής του διακονίας ανέπτυξε ένα αστικό ποιμαντικό οργανισμό με την επωνυμία «Ορθόδοξοι Επαγγελματίες εν Δράσει», ο οποίος αξιοποίησε τα χαρίσματα και τα τάλαντα περισσοτέρων από 400 νέων επαγγελματιών του Μανχάταν, προσφέροντάς τους ευκαιρίες να δημιουργήσουν ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή των πιο ευάλωτων συνανθρώπων της περιοχής. Διακόνησε, επίσης, περιοδικά τις κοινότητες της Αναστάσεως του Χριστού, Brookville και του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Brooklyn.
Το Σεπτέμβριο του 2013 διορίστηκε Διευθυντής του Γραφείου Διορθοδόξων, Οικουμενικών, και Διαθρησκειακών Σχέσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Από τη θέση αυτή ανέπτυξε και επαύξησε τις σχέσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με πολλούς Θρησκευτικούς Οργανισμούς, καθώς και με τις μόνιμες Αντιπροσωπείες στα Ηνωμένα Εθνη.
Παράλληλα, προώθησε τη συνεργασία και τη συμμετοχικότητα. Μέσα στο πλαίσιο της διακονίας αυτής διοργάνωσε το επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: «Ορθοδοξία και Ανθρωπισμός: Ιδέες και Δράσεις στο Σύγχρονο Κόσμο».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου