Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε παρά τις διαφωνίες ο προϋπολογισμός

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε, τελικά, το πρωί της Παρασκευής συμφωνία επί βραχυπρόθεσμου προϋπολογισμού και επί του ανώτατου ύψους του αμερικανικού δημοσίου χρέους, η οποία διασφαλίζει τον απρόσκοπτο δανεισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως και τον Μάρτιο του 2019.
Ωστόσο, η όψιμη διαφωνία πολλών Ρεπουμπλικανών σχετικά με τη διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος, που θα προκύψει με βάση τον νέο προϋπολογισμό, οδήγησε σε αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, έστω και για λίγες ώρες. Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων απέτρεψαν την τελευταία στιγμή το αδιέξοδο, υπερψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, παρά τις αντιρρήσεις τους στο θέμα των παράτυπων μεταναστών που είχαν εισέλθει ως παιδιά στις ΗΠΑ και οι οποίοι απειλούνται σήμερα με απέλαση.
Ο προϋπολογισμός που ψήφισε το αμερικανικό Κογκρέσο θα οδηγήσει σε αύξηση των ομοσπονδιακών δαπανών για τον αμερικανικό στρατό και για το εσωτερικό των ΗΠΑ κατά 300 δισ. δολ. τα επόμενα δύο χρόνια. Ισως το σημαντικότερο να είναι ότι με το νέο νομοσχέδιο αυξάνεται το ανώτατο όριο δανεισμού των ΗΠΑ, κάτι που θα επιτρέψει στο υπουργείο Οικονομικών να εξακολουθήσει να δανείζεται έως τον Μάρτιο του 2019, μέχρι να φτάσει και πάλι κοντά στο ανώτατο όριο δανεισμού. Ωστόσο, καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μόνο για έξι εβδομάδες.
Η Βουλή ενέκρινε το σχέδιο νόμου με ψήφους 240 υπέρ και 186 κατά, παρά τις αντιρρήσεις πολλών Δημοκρατικών και μεγάλης μερίδας Ρεπουμπλικανών. Εντέλει, 73 Δημοκρατικοί βουλευτές υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, έναντι 67 Ρεπουμπλικανών που τον καταψήφισαν, επειδή εκτίμησαν ότι θα οδηγήσει σε αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 418 δισ. δολάρια τα επόμενα δέκα χρόνια.
NEW YORK TIMES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου