Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Σκληρή δήλωση Βενιζέλου για το πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας»


Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, 2018


Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Φωτογραφία αρχείου: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.
ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Με αφορμή δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» που κάνει λόγο για εμπλοκή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση Novartis, ο κ. Βενιζέλος προχώρησε σε σκληρή δήλωση μιλώντας για «καρναβάλια της δημοσιογραφίας και της πολιτικής που κάνουν παρέλαση την Κυριακή της Αποκριάς».
Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής:
«Η ‘Κυριακάτικη Δημοκρατία’ ως ημιεπίσημο έντυπο της τρίτης δεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης, ανακαλύπτει σήμερα ‘έγγραφο βόμβα’ που σκάει στα χέρια της. Πρόκειται για επίσημη έντυπη παρουσίαση της Novartis στην οποία αναφέρεται ο ανώνυμος ψευδομάρτυρας ‘Σαράφης’. Στην παρουσίαση αυτή περιλαμβάνεται και αναφορά σε διάφορα υπουργεία, ανάμεσα στα οποία και το υπουργείο Οικονομικών. Παντού με τα ονόματα του αντίστοιχου γενικού γραμματέα και υπουργού σε παρένθεση. Για το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν προωθητικές ενέργειες 20 χιλιάδων ευρώ.
»Μόνο που το έντυπο αυτό είναι του Μαΐου 2012, όπως γράφει με μεγάλα γράμματα στην πρώτη σελίδα του, ενώ εγώ αποχώρησα από το υπουργείο Οικονομικών το Μάρτιο του 2012 εκλεγόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πριν δε αποχωρήσω κούρεψα, με το PSI, τα ομόλογα που είχαν λάβει οι φαρμακευτικές εταιρείες από το Δημόσιο έναντι οφειλών του, κατά 2,3 δισ. ευρώ. Το Δημόσιο κέρδισε έτσι όσο μια ετήσια δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, με δεδομένα 2014. Με αυτό το ‘στοιχείο’ θέλησαν να βάλουν στη δικογραφία Novartis το όνομα του πολιτικού που έκανε τη μεγαλύτερη εφάπαξ περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης στα χρονικά.
»Τόσο χυδαίοι, τόσο ανόητοι, τόσο απρόσεκτοι. Πρόκειται για καρναβάλια της δημοσιογραφίας και της πολιτικής που κάνουν παρέλαση την Κυριακή της Αποκριάς».
Να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» αναφέρει ότι πρόκειται «για έγγραφο – βόμβα από το φάκελο της Novartis που συμπεριλαμβάνεται στο υλικό που έχει κατασχεθεί» και «αφορά τον προγραμματισμό για το έτος 2012 και σε αυτό περιγράφονται ορισμένες από τις δράσεις, τις οποίες θα χρηματοδοτούσε με χορηγίες η Novartis. Για το συγκεκριμένο σκέλος όπως φαίνεται και στο έγγραφο, το συνολικό μπάτζετ θα ανερχόταν στα 690.000». Επίσης, στο έγγραφο υπάρχει σύμφωνα με το δημοσίευμα «μια ξεχωριστή κατηγορία που αναφέρεται σε υπουργεία (‘Ministries’). Σε παρενθέσεις δίπλα στις σχετικές δράσεις αναγράφονται ονόματα πολιτικών, μεταξύ των οποίων και του Ευάγγελου Βενιζέλου».
Απάντηση «Δημοκρατίας»
Η απάντηση της εφημερίδας δεν άργησε και αναφέρει:
«O κ. Βενιζέλος αντί να ζητήσει εξηγήσεις από τη Novartis ή να διαψεύσει την αυθεντικότητα του εγγράφου, απαντά ότι την επίμαχη περίοδο είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή… ακόμα χειρότερα. Κατά τα άλλα, μιλά για ‘καρνάβαλους της πολιτικής και της δημοσιογραφίας’ και υποστηρίζει ότι ‘κούρεψε ομόλογα των φαρμακευτικών με το PSI’. Ξέχασε όμως ότι κατέστρεψε τους μικροομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία… Στους καρνάβαλους δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του. Προφανώς λόγω μεγαλομανίας διεκδικεί μόνο το ρόλο του βασιλιά καρνάβαλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου