Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ηλεία θα μπορούσε να απογειωθεί – Δεσμεύομαι για αυτό»

Τα «βέλη» του για ακόμα μια φορά από τον Πύργο της Ηλείας, έριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που την χαρακτήρισε «ανίκανη» και την κατηγόρησε για «τυχοδιωκτισμό».
Από το συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για το σχέδιο του κόμματός του, που θα φέρει, όπως τόνισε στην ομιλία του, «Την Ελλάδα και πάλι μπροστά».
«Είμαστε έτοιμοι. Με σχέδιο. Με δύναμη. Με τους κατάλληλους ανθρώπους. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που όλοι θέλουμε: Να βάλουμε ξανά την Ελλάδα μπροστά. Η ανικανότητα και ο τυχοδιωκτισμός των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χειροτέρεψε τη ζωή των πολιτών της Ηλείας, αλλά και όλων των Ελλήνων. Και συνεχίζει να απειλεί τα συμφέροντα της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επεσήμανε πως ο ίδιος έχει γυρίσει όλη την χώρα γιατί θέλει να απευθύνεται στους πολίτες «πρόσωπο με πρόσωπο».
«Γιατί εγώ ούτε έχω κοροϊδέψει ούτε πρόκειται να κοροϊδέψω κανέναν», σημείωσε.
Επίσης από το βήμα του συνεδριακού στον Πύργο, ο κ. Μητσοτάκης, έριξε ευθύνες στην Κυβέρνηση ότι «πήρε λάθος δρόμο» και «απέτυχε» φέρνοντας την Χώρα σε αδιέξοδο, χωρίς ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις, πολιτική για την ασφάλεια και που έχει θέσει την Ελλάδα μπροστά σε διχασμό. «Δεν χωρίζουμε τους Έλληνες σε δικούς μας και σε αντιπάλους. Κι αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική ευθύνης και σε ένα γιουρούσι στην εξουσία», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Να φύγει ο φόβος»
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, δεσμεύθηκε για την ανάπτυξη της Ηλείας, μέσα από έναν σωστό σχεδιασμό που θα κάνει τους πολίτες του Νομού, να μην ασφυκτιούν και να μην φοβούνται.
«Στον επαγγελματία από τον Πύργο θα αυξήσουν τις εισφορές. Στον αγρότη από την Αμαλιάδα θα αυξήσουν το φόρο. Στον συνταξιούχο από τη Γαστούνη θα κόψουν τη σύνταξη. Αλλά στους ιδιοκτήτες καζίνο οι φόροι θα μειωθούν! Αυτή είναι η πραγματικότητα! Αυτά θα κρίνει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός στις εκλογές. Και γι‘ αυτό θα τους στείλει όλους μαζί σπίτι τους. Για να ανασάνει η χώρα. Για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων», τόνισε και συνέχισε «Θέλουμε να φύγει ο φόβος. Οι Έλληνες αξίζουμε ένα καλύτερο Κράτος. Ένα Κράτος που να μας σέβεται».
Οι δεσμεύσεις για υποδομές και ανάπτυξη
«Ο Νομός Ηλείας, με τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, θα μπορούσε πραγματικά να απογειωθεί. Διαθέτει πλούσιο πρωτογενή τομέα με προϊόντα υψηλής ποιότητας και μοναδικά στο είδος τους. Διαθέτει πανέμορφο περιβάλλον, ειδικά στα παράλιά της. Έχει μοναδικά πολιτιστικά μνημεία. Η Ολυμπία, γνωστή στα πέρατα της γης, είναι από μόνη της ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα. Τι χρειάζεται για να πάρει μπρος η τοπική οικονομία; Στήριξη, κίνητρα, αποφάσεις. Να τελειώνουμε με τα έργα υποδομής. Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου πρέπει να τελειώνει και αν αυτή η σημερινή ανίκανη Κυβέρνηση δεν τα καταφέρει, δεσμεύομαι ότι θα λυθεί τους πρώτους μήνες της δικής μας Κυβέρνησης. Οι αγρότες πρέπει να στηριχθούν. Ειδικά οι νέοι αγρότες, με πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα αυξήσουν την εξωστρέφεια. Πρέπει να μειωθούν τα βάρη επάνω τους για να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Και να προχωρήσουν τα έργα υποδομής, κυρίως τα αρδευτικά. Το πολιτιστικό μας απόθεμα να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Με συνδυαστικές δράσεις προβολής και ανάδειξης. Συνδυάζοντας τουρισμό και πολιτισμό και δημιουργώντας πρόσθετο πλούτο για το Νομό. Όλα αυτά βέβαια δεν γίνονται στο γόνατο, με ψέματα, λαϊκισμό και δημαγωγία. Προϋποθέτουν μια Κυβέρνηση με όραμα, εντιμότητα και ικανότητα στη διαχείριση. Δεσμεύομαι εδώ μπροστά σας ότι έτσι θα πάμε, έτσι ακριβώς θα κυβερνήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ώρα να γυρίσουμε σελίδα»
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στον Πύργο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προέτρεψε όλους τους Έλληνες να στηρίξουν και να εμπιστευτούν την Νέα Δημοκρατία ενώ κράτησε τη θέση που έχει εκφράσει όσον αφορά το ζήτημα του Σκοπιανού. «Δεν θα ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», σημείωσε και συνέχισε «Την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ τη ζήσαμε. Ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Ώρα να απαλλαγούμε από αυτή την ανίκανη, ανέντιμη και ανήθικη Κυβέρνηση. Από αυτούς που φτωχοποίησαν τη χώρα».
Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη εβδομάδα στην Δυτική Ελλάδα, επισημαίνοντας πως αυτή θα είναι ακόμα μια «περιφερειακή φιέστα».
«Σε λίγες μέρες έρχεται στη Δυτική Ελλάδα ο κ. Τσίπρας για τη γνωστή πλέον περιφερειακή φιέστα του. Θα υποσχεθεί ξανά τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος. Θα μιλήσει δήθεν για κοινωνικό Κράτος. Παρότι η Κυβέρνησή του έχει απαξιώσει τις υποδομές υγείας σε όλο το Νομό. Οι νοσηλευτικές μονάδες Πύργου και Αμαλιάδας έχουν ελλείψεις προσωπικού. Το ίδιο και τα ιατρικά κέντρα στα ορεινά χωριά του νομού. Ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου Πύργου, κάθε τρεις και λίγο τίθεται εκτός λειτουργίας λόγω παλαιότητας. Τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα και δεν έχει ξεκινήσει κανένα απολύτως έργο πολιτισμού στην Ηλεία. Αντιθέτως, κατόρθωσαν να απεντάξουν το έργο της αντικατάστασης του στεγάστρου του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα, το οποίο είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Οι άνθρωποι αυτοί είναι μόνο για να χαλάνε. Και να γκρεμίζουν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Σε δύο άξονες το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας
«Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Αξίζουμε δουλειές, αξίζουμε ευκαιρίες, αξίζουμε ασφάλεια. Αξίζουμε ένα καλύτερο Κράτος, που θα σέβεται τους πολίτες του», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζοντας το σχέδιο του κόμματός του, το οποίο έθεσε σε δύο άξονες: «Πρώτον την απελευθέρωση της ενεργητικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας. Και δεύτερον, τη διάχυση της ευημερίας σε ολόκληρη την κοινωνία. Για να πάμε όλοι μπροστά και να μη μένει κανένας πίσω. Με μείωση των φόρων. Είναι δέσμευσή μου απόλυτη, κατηγορηματική, αδιαπραγμάτευτη. Το σχέδιό μας δημιουργεί 120 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας το χρόνο. Σταθερές δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς, όχι επισφαλείς θέσεις των 360 ευρώ», κατέληξε.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου