Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Σεούλ: Ο πρόεδρος σε συναυλία με την αδελφή του Κιμ

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, 2018Εντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις

Σεούλ: Ο πρόεδρος σε συναυλία με την αδελφή του Κιμ
Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν (δεξιά) με την Κιμ Γιο Γιονγκ, αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος και η αδελφή του βορειοκορεάτη ηγέτη παρακολούθησαν μαζί συναυλία την Κυριακή στη Σεούλ, ενώ σε κοντινή απόσταση από τον χώρο διεξαγωγής της διαδηλωτές έκαψαν τη βορειοκορεατική σημαία για να καταγγείλουν τη θεαματική προσέγγιση των δύο κρατών.

Η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία αναχώρησε στη συνέχεια για τον Βορρά έπειτα από την ιστορική τριήμερη επίσκεψη με την ευκαιρία της διεξαγωγής των «Αγώνων της Ειρήνης» της Πιοντσάν (9-25 Φεβρουαρίου) έπειτα από δύο χρόνια υψηλών εντάσεων στη χερσόνησο.

Η συναυλία, μείγμα μουσικών ερμηνειών του Βορρά από βορειοκορεατική ορχήστρα και τραγουδιών της K-pop, της ποπ μουσικής του Νότου, είχε μεγάλη ζήτηση, καθώς σχεδόν 120.000 άνθρωποι προσπάθησαν να βρουν και να αγοράσουν ένα από τα 1.000 διαθέσιμα εισιτήρια.

Ο κεντροαριστερός νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν την παρακολούθησε παρέα με τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, επικεφαλής της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας με την ιδιότητά του ως αρχηγού του κράτους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, και την αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Γιονγκ, η οποία επέδωσε από την πλευρά της πρόσκληση στον Μουν να επισκεφθεί τον Βορρά.

«Ταπείνωση: Οι κόκκινοι κομμουνιστές στην καρδιά της πρωτεύουσας»
Ομως η επαναπροσέγγιση που προώθησε ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος απείχε μακράν της ομοφωνίας στον Νότο, και προκάλεσε την οργή του συντηρητικού στρατοπέδου.

«Το ότι αυτοί οι κόκκινοι κομμουνιστές βρίσκονται στην καρδιά της Σεούλ είναι η μεγαλύτερη ταπείνωση», φώναζε διαδηλωτής κοντά στην αίθουσα συναυλιών, όπου δεκάδες άλλοι ανέμιζαν πανό με συνθήματα κατά του Μουν και του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Είμαστε εναντίον αυτών των φρικτών πολιτικών Ολυμπιακών Αγώνων», έγραφε ένα από αυτά.

Ορισμένοι έβαλαν φωτιά σε βορειοκορεατική σημαία προτού επέμβει η αστυνομία, ενώ διαδηλωτές έσκιζαν χάρτινα πορτρέτα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Γι’ αυτούς τους διαδηλωτές, ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος είναι ένοχος γιατί επέτρεψε στη Βόρεια Κορέα να κάνει την προπαγάνδα της στον Νότο, και κάνοντάς το αυτό έθεσε σε κίνδυνο τη στρατιωτική συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Πλησιάζει η μέρα που θα είμαστε μια χώρα»

Στη διάρκεια γεύματος πριν από τη συναυλία με αξιωματούχους του Νότου, η Κιμ Γιο Γιονγκ εκτίμησε πως οι δύο Κορέες έχουν ακόμη πολλά κοινά παρά τις δεκαετίες χωρισμού.

Προτού φθάσει στην πρωτεύουσα του Νότου είπε πως περίμενε ότι «τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και ασυνήθιστα», σύμφωνα με ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής προεδρίας.

«Αλλά αποδείχθηκε ότι υπάρχουν πολλά παρόμοια πράγματα» στις δύο πλευρές του 38ου παραλλήλου που χωρίζει τις δύο χώρες από το τέλος του πολέμου της Κορέας (1950-53).

«Ελπίζω πως η ημέρα που δεν θα είμαστε παρά μία χώρα πλησιάζει», πρόσθεσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου