Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Ιαχές πολέμου από Ερντογάν: Κάναμε το καθήκον μας που εμβολίσαμε το πλοίο

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2018

Ιαχές πολέμου από Ερντογάν: Κάναμε το καθήκον μας που εμβολίσαμε το πλοίοΓιατί αυτή η επικίνδυνη κλιμάκωση

Οι πολεμικές ιαχές του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τα προκλητικά δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στο Αιγαίο. Στο ζενίθ των σημερινών τουρκικών προκλήσεων έφτασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Ερντογάν ο οποίος αναφερόμενος στο γεγονός σύγκρουσης την Δευτέρα το βράδυ, μιλώντας σε δημοσιογράφους σύμφωνα με το Anadolu είπε: «Όταν δεν σταμάτησαν, οι στρατιώτες μας έκαναν το καθήκον τους» και πρόσθεσε πως «κάτι τέτοιο συνέβη χθες το βράδυ. Τελείωσε χωρίς κανένα πρόβλημα».

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν σταμάτησε εκεί, λέγοντας ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει την ελληνική πλευρά ζητώντας«να σταματήσουν οι αψιμαχίες τόσο στον αέρα όσο και στο νερό». Όπως είπε το περιστατικό έληξε χωρίς κανένα πρόβλημα παρά το γεγονός ότι η προσέγγιση προξένησε σοβαρές ζημιές στο ελληνικό σκάφος.
Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια τακτική της Αγκυρας που συνδέεται και με τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Αλλωστε, την Πέμπτη φτάνει στην Τουρκία ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον για να συζητήσει τις σχέσεις αυτές σε μια χρονική στιγμή όπου υπάρχει σοβαρή επιδείνωση.
Η συνάντηση του Τίλερσον με την τουρκική ηγεσία ενδεχομένως να κρίνει το μέλλον των αμερικανοτουρκικών σχέσεων, αλλά και την ένταση με την οποία η Αγκυρα θα θελήσει να αντιδράσει, τόσο στη Συρία και το Αφρίν όσο και στο Αιγαίο και ειδικά στα Ιμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου