Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Γραπτή καταγγελία «ανάρμοστης συμπεριφοράς» για τον Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Μακρή


Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, 2018

Του Θεοδώρου Καλμούκου


Ο π. Γεράσιμος Μακρής. Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη


Την παραπάνω είδηση ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.», σε πρόσφατη συνεδρίαση Πνευματικής Περισυλλογής (Retreat), παρόντων 42 ιερέων ο Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, ερωτηθείς από ιερείς για τον π. Γεράσιμο Μακρή. Ο Επίσκοπος κ. Αντώνιος δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, πλην όμως διευκρίνισε ότι δεν έγινε κάτι το ανάρμοστο εν τη πράξει.
Επίσης, με κάποια παρόμοια καταγγελία εμπλέκεται και το γυναικείο Μοναστήρι των Αγίων Πάντων, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Calverton της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες, ο Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος φέρεται να είπε στους ιερείς που είχαν πάει στην Πνευματική Περισυλλογή για να προσευχηθούν και ανταλλάξουν τον ασπασμόν της ειρήνης, ότι έχει θέσει σε αργία τον π. Μακρή από κάθε ιεροπραξία.
Οτι τον έστειλε στο ειδικό Ιδρυμα του Αγίου Λουκά στο Μέριλαντ για ψυχολογική αξιολόγηση. Οτι δεν πρόκειται να επιστρέψει στην κοινότητα του Τιμίου Σταυρού του Μπρούκλιν. Οτι η Αρχιεπισκοπή εξετάζει τις καταγγελίες σε βάρος του π. Μακρή.
Ο π. Μακρής γνωρίζει την Μοναχή Θεονύμφη από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, όπου εκείνος ήταν Διευθυντής της Φοιτητικής Ζωής (Dean of students) και εκείνη φοιτήτρια.
Εν τω μεταξύ, καταβάλλεται προσπάθεια συγκάλυψης πανταχόθεν για το θέμα του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Μακρή. Ο «Εθνικός Κήρυκας» επί ένα σχεδόν μήνα έκανε δεκάδες απόπειρες επικοινωνίας με τον Επίσκοπο Φασιανής κ. Αντώνιο, πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής, τηλεφωνικώς και γραπτώς.
Επίσης, άφησε δεκάδες τηλεφωνικά μηνύματα στον ίδιο τον Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Μακρή στην οικία του.
Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Δημήτρης Καλαμαράς όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στα μηνύματα του «Εθνικού Κήρυκα», αλλά έδιωξε και τον φωτορεπόρτερ του «Εθνικού Κήρυκα», κ. Κώστα Μπέη και δεν του επέτρεψε να εισέλθει στο κτίριο για να φωτογραφίσει το βράδυ της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου 2018, που επισκέφθηκε την κοινότητα ο Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος για να μιλήσει στα μέλη της κοινότητας.
Κληρικοί με τους οποίους επικοινώνησε ο «Ε.Κ.» οι οποίοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση της Πνευματικής Περισυλλογής με τον Επίσκοπο Αντώνιο, μίλησαν με τα πλέον θερμά λόγια για τον π. Μακρή και υποστήριξαν ότι μάλλον πρόκειται περί παρεξηγήσεως και είπαν ότι πρόκειται για εναγκαλισμούς και ασπασμούς που σχεδόν όλοι οι ιερείς επιδίδονται σε μέλη των κοινοτήτων τους, είτε σε χαρούμενες, είτε σε λυπητερές περιπτώσεις.
Θεωρούν τον π. Μακρή ως κληρικό με αδαμάντινο χαρακτήρα και ήθος. Μας είπαν μάλιστα ότι ζει ασκητική ζωή, δεν κοιμάται σε κρεβάτι αλλά κάτω στο πάτωμα, είναι αφιλοχρήματος και ότι πάντοτε σχεδόν συνοδεύεται από την μητέρα του με την οποία διαμένει.
Στην ίδια γραμμή αξιολόγησης βρίσκονται και ενορίτες αμφοτέρων των φύλων με τους οποίους επικοινώνησε ο «Ε.Κ.» και οι οποίοι παρακάλεσαν να διαφυλαχθεί η ανωνυμία τους, καθότι στην κοινότητα έχει δημιουργηθεί ένα περίεργο κλίμα, κρυψίνοιας, αλληλοϋποψίας και συγκάλυψης του όλου θέματος.
Στελέχη μάλιστα της κοινότητας μίλησαν αρνητικά για τους χειρισμούς της Αρχιεπισκοπής, την καθυστέρηση να πληροφορήσει την κοινότητα, αλλά και την ευρύτερη Ομογένεια και πιστεύουν ότι ίσως να ήταν τρόπος να αποκλεισθεί ο π. Μακρής από εκλογή προς Επισκοποίησή του.
Ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Μακρής το έτος 2017 συμπλήρωσε δέκα χρόνια στην προϊσταμενία της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού του Μπρούκλιν.
Ο «Εθνικός Κήρυκας» είχε αφιερώσει το εβδομαδιαίο «Περιοδικό» του Σαββατοκύριακου 2-3 Σεπτεμβρίου 2017 στην κοινότητα του Τιμίου Σταυρού και στον Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Μακρή με έμφαση στο φιλανθρωπικό έργο τους ιδιαίτερα προς τους άστεγους συμπολίτες μας.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου