Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

Βουλγαρία: Λύση για την ΠΓΔΜ χωρίς αναφορά σε εδάφη μας

Στηρίζουμε τις προσπάθειες Αθήνας - Σκοπίων

Βουλγαρία: Λύση για την ΠΓΔΜ χωρίς αναφορά σε εδάφη μας
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ κατά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ στα Σκόπια.Πηγή: ANA
Η Σόφια στηρίζει λύση στο ζήτημα της ονομασίας μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, η οποία όμως δεν θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας και δεν θα θίγει τρίτες πλευρές δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ.
«Η βουλγαρική θέση είναι σαφής: η λύση για το θέμα του ονόματος να μην εμπεριέχει γεωγραφικό προσδιορισμό ο οποίος θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας» ανέφερε ο Ρούμεν Ράντεφ, μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στα Σκόπια με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας πρόσθεσε ότι πιστεύει πως θα βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή και για την ΠΓΔΜ και για την Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας θα συνεχιστούν στον ΟΗΕ και πρόσθεσε πως στο πλαίσιό τους «η "μακεδονική" πλευρά θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση, η οποία αφενός δεν θα θίγει τρίτες πλευρές και αφετέρου δεν θα τις εμπλέκει στη διαδικασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου