Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Κοτζιάς σε Νίμιτς: Να μην μιλάς για την πολιτική της Αθήνας

Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, 2018

Εντονη ενόχληση του έλληνα υπουργού, Ευτυχώς που "ξύπνησε"

Κοτζιάς σε Νίμιτς: Να μην μιλάς για την πολιτική της Αθήνας
Σε σκληρή ανακοίνωσή του, ο κ. Κοτζιάς επισήμανε ότι είχε μακρά συνομιλία με τον κ. Νίμιτς, στη διάρκεια της οποίας του υπογράμμισε «με σαφήνεια και αυστηρότητα ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποια είναι η πολιτική των Αθηνών».
Την έντονη ενόχληση του Νίκου Κοτζιά προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με τον υπουργό Εξωτερικών να του διαμηνύει πως δεν «είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποια είναι η πολιτική των Αθηνών», προσθέτοντας πως «οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνο σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός».

Σε σκληρή ανακοίνωσή του, ο κ. Κοτζιάς επισήμανε ότι είχε το βράδυ της Παρασκευής μακρά συνομιλία με τον κ. Νίμιτς, στη διάρκεια της οποίας του υπογράμμισε «με σαφήνεια και αυστηρότητα ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποια είναι η πολιτική των Αθηνών, αλλά ούτε και για να την περιγράφει και μάλιστα με τρόπο λανθασμένο».

Οπως συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών, «με βάση την ενημέρωση που είχα για τις συζητήσεις του κ. Νίμιτς στα Σκόπια, διατύπωσα με τη μέγιστη σαφήνεια ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνο σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός. Αλλωστε, κάθε καλοπροαίρετη διαπραγμάτευση γίνεται βάσει των συγκλίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί».

Παράλληλα, ανέφερε πως χαιρετίζει «τη δήλωση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανταποκρινόμενος στον ρόλο της Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου