Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Τουρκικοί ισχυρισμοί για παρενόχληση τουρκικών πολεμικών από ελληνικό σκάφος με βυζαντινή σημαία

HuffPost Greece
Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου, 2018Τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι σκάφος του ελληνικού πολεμικού ναυτικού πλησίασε τη Δευτέρα τη Σμύρνη με υψωμένη σημαία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και προσπάθησε να παρενοχλήσει σκάφη του τουρκικού ναυτικού.
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, επρόκειτο για την κανονιοφόρο «Μαχητής», και συνοδεύονται από βίντεο το οποίο φέρει το σήμα του πρακτορείου Anadolu (όπου φαίνονται απλά πολεμικά πλοία στο Αιγαίο, χωρίς να διακρίνεται κάτι) και κάποιες φωτογραφίες όπου το ελληνικό πολεμικό «εμφανίζεται» να φέρει τη σημαία με τον δικέφαλο αετό.Όπως σημειώνεται σε δημοσιεύματα των «Νέων» και του «Βήματος», ηκανονιοφόρος συμμετείχε στις 17 Ιανουαρίου σε προγραμματισμένη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού και βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία ανατολικά της Χίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και με διελεύσεις εντός των διεθνών χωρικών υδάτων. Όπως υπογραμμίζεται, ούτε ο κυβερνήτης της ύψωσε καμία σημαία, πολύ περισσότερο τη σημαία του Βυζαντίου, ενώ επίσης την ημέρα που οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως έλαβε χώρα το περιστατικό, η κανονιοφόρος βρισκόταν στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας- οπότε και οι τουρκικοί ισχυρισμοί και το αναρτώμενο υλικό κρίνονται ως «φτιαχτά» προϊόντα προπαγάνδας- fake news. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου