Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, 2018

  • Το σκάνδαλο της Novartis υπάρχει αλλά δεν προκύπτει απ’ αυτό εμπλοκή πολιτικού, με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα, τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, επικαλούμενος τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
  • Τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Novartis κλήθηκε να αποφασίσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε για δεύτερη ημέρα. Στη συνεδρίαση της ΚΟ τη Δευτέρα οι αποφάσεις.
  • Νέα δεδομένα στην υπόθεση της Novartis, δίνουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα έγγραφα που έστειλε το FBI στην εισαγγελέα διαφθοράς.
  • Τραγικό θάνατο βρήκε το βράδυ της Πέμπτης ένας 25χρονος, ο οποίος πήδηξε από ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.
  • Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της Γεωργίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την προσφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του γεωργιανού ομολόγου του, Γκίοργκι Μαρκβελασβίλι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κόσμος

  • Για «σχέσεις ασέβειας», για «αθέτηση υποσχέσεων» και για «έλλειψη εκτίμησης» ως προς το έργο του στο υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, εκτοξεύοντας βαριές κατηγορίες εναντίον της ηγεσίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), με αφορμή τον διαφαινόμενο αποκλεισμό του από τη νέα κυβέρνηση και την εκπεφρασμένη πλέον βούληση του Μάρτιν Σουλτς να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών.
  • Δύο βρετανοί τζιχαντιστές, μέλη του Ισλαμικού Κράτους, γνωστοί για τον ρόλο τους σε διάπραξη βασανιστηρίων και εκτελέσεις δυτικών αιχμαλώτων, συνελήφθησαν από σύρους-κούρδους μαχητές, όπως δήλωσαν δύο αμερικανοί αξιωματούχοι.
  • Με αφορμή την διαμάχη Ελλάδας – Σκοπίων για την ονομασία, η ιταλική εφημερίδα La Stampa δημοσιεύει ανάλυση σχετικά με τη διαδικασία επιλογής ονόματος από ένα κράτος. Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στα ονόματα κρατών δεν είναι συχνές αλλά συμβαίνουν.
  • Με δριμύτητα επέκρινε ο υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, που είναι αρμόδιος για το Brexit, την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσει στη δημοσιότητα ένα έγγραφο που δείχνει ότι οι Βρυξέλλες έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν την πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά κατά τη μεταβατική περίοδο, μετά την αποχώρησή της από την Ένωση.
  • Μια κατάπαυση του πυρός στη Συρία, διάρκειας ενός μηνός, που ζητούν τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια «δεν είναι ρεαλιστική», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια.

Οικονομία

  • Τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας κατ' αποκλειστικότητα από φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) προκήρυξε, μέσω του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • Την ημέρα που η χώρα βγήκε επιτυχώς, για τρίτη φορά, στις αγορές, «η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να δηλώσει ότι προτιμά την χώρα εγκλωβισμένη σε ένα μνημονιακό καθεστώς, επ αόριστον!» σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά την ανησυχητική - όπως τη χαρακτηρίζουν- δήλωση του τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρ.Σταϊκούρα. Προσθέτουν δε ότι η ΝΔ έχει επαρκή χρόνο να καταρτίσει πρόγραμμα ...μέχρι το 2019.
  • Σε μία ακόμα συνεδρίαση μεγάλων διακυμάνσεων, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αύξησε την Πέμπτη τις απώλειές του, καθώς οι επενδυτές παραμένουν ιδιαίτερα νευρικοί για την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού.
  • Οι πλειστηριασμοί και η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού είναι μεταξύ των προαπαιτουμένων που εκκρεμμούν προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου έκρινε το EWG, μεταθέτοντας την απόφαση για την εκταμίευση στο Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου. Στο τραπέζι τέθηκε και το ζήτημα των μέτρων για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και ο λεγόμενος γαλλικός μηχανισμός για σύνδεση των αποπληρωμών με την ανάπτυξη.
  • Για την ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού μίλησε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε εκδήλωση του Economist, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί κάτω από ένα προσεκτικό πλαίσιο.

Αθλητισμός

  • Οι οπαδοί του Ατρομήτου πήραν θέση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με ένα πανό που κρέμασαν στις εξέδρες του γηπέδου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.
  • Το προπονητικό κέντρο του Ρέντη επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Γιάννης Βρέντζος και μίλησε στους παίκτες της ομάδας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα από την πλευρά της διοίκησης. «Κοιτάξτε να συνέλθετε. Ο κόσμος έχει δίκιο που έχει παράπονα. Θέλω δέκα νίκες στα δέκα τελευταία παιχνίδια» ήταν μερικές από τις ατάκες που τους είπε...
  • Στη Νότιγχαμ Φόρεστ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Στέφανος Καπίνο. Η άλλοτε πρωταθλήτρια Ευρώπης, στην οποία αγωνίζονται επίσης και οι Απόστολος Βέλλιος, Ανδρέας Μπουχαλάκης, ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα, ο οποίος υπέγραψε για 1,5 χρόνο.
  • Οι οπαδοί συνηθίζεται να προκαλούν έκτροπα, όταν νιώθουν ότι αδικείται η ομάδα τους, αλλά οι φίλοι του Ατρόμητου πρωτοτύπησαν επιφυλάσσοντας ένα τρομερό «τρολάρισμα» στον ΠΑΟΚ και στη διαιτησία στο δεύτερο προημιτελικό κυπέλλου (1-3) την Πέμπτη 8/2 στο Περιστέρι.
  • Ο ΠΑΟΚ έγινε η τελευταία χρονικά ομάδα που θα μπει στην κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Ο "δικέφαλος του βορρά" νίκησε στο Περιστέρι 3-1 τον Ατρόμητο και με δύο νίκες προκρίθηκε στα ημιτελικά. Για την ομάδα του Λουτσέσκου σκόραραν οι Σάκχοφ (30'), Κάνιας (67') και Κουλούρης (79'). Για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 54' ο Βασιλακάκης. Στην κλήρωση θα μπουν εκτός από τον ΠΑΟΚ και οι ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΑΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου