Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, 2018

  • Ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά επισκέφτηκε την έδρα του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον, και συναντήθηκε με τον εκπρόσωπό του Τζέρι Ράις.
  • Πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δ.Αβραμόπουλος μιλώντας για την υπόθεση Novartis. Για το θέμα των εμβολίων ανέφερε πως δεν ζημιώθηκε καθόλου το Δημόσιο και πως ζήτημα για τα εμβόλια δεν υπήρξε. Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό για τον μοριακό έλεγχο που διενεργήθηκε από διακομματική επιτροπή της Βουλής.
  • H υπόθεση Novartis και το τεκμήριο αθωότητας αποτελούν τον καμβά του σχολίου του πολιτικού συντάκτη του Βήματος και των Νέων Άρη Ραβανού.
  • «Ο επισπεύδων να είναι και υπερθεματιστής. Τράπεζες που εκπλειστηριάζουν παίρνουν και τα ακίνητα. Πρόκειται για κακούργημα, μεταφορά πλούτου από ιδιώτες στις τράπεζες» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.
  • Η έρευνα είναι σε ένα πρώτο επίπεδο, η δικογραφία βρίσκεται στη Βουλή, αξιολογούνται τα στοιχεία και η αξιοπιστία των μαρτύρων για την υπόθεση Novartis ανέφερε ο Στ.Κοντονής. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να μην μιλάμε για στημένες υποθέσεις, είπε. Μαζεύοντας δε αυτά που είπε ο κ. Πολάκης τόνισε ότι πρόκειται περί εικασιών καθώς η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Κάλυψη και στον Δ.Τζανακόπουλο για την παρουσία του στον Άρειο Πάγο.

Κόσμος

  • Ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, ο Ρομπ Πόρτερ, υπέβαλε την παραίτησή του αφού κατηγορήθηκε δημόσια από δύο πρώην συζύγους του για ενδοοικογενειακή βία.
  • Αστυνομικοί και στρατιωτικοί στο Ελ Σαλβαδόρ ενδέχεται να έχουν διαπράξει εξωδικαστικές εκτελέσεις και να χρησιμοποίησαν υπέρμετρη βία στις επιχειρήσεις τους εναντίον των βίαιων συμμοριών των δρόμων στην κεντροαμερικανική χώρα, επισήμανε ο ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα.
  • Η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται πιο κοντά στη λήψη απόφασης για την επιβολή κυρώσεων στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας, δήλωσε την Τετάρτη ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, καθώς ολοκληρώνει την περιοδεία του σε πέντε κράτη της Λατινικής Αμερικής, με τους ηγέτες των οποίων συζήτησε αυτό το ενδεχόμενο.
  • Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά δήλωσε την Τετάρτη ότι το κόμμα του προετοιμάζει το έδαφος για την αποχώρηση της Ιταλίας από την ευρωζώνη, αποκαλώντας το ευρώ «γερμανικό νόμισμα» που ζημιώνει την ιταλική οικονομία.
  • Οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα θα διεξαχθούν στις 22 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Οικονομία

  • Στο προοίμιο των τεστ αντοχής η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί καθιστά σαφές ότι η μεθοδολογία είναι κοινή για όλες τις τράπεζες και δεν προβλέπει ελάχιστο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.
  • Χαμηλότερες τιμές διαμορφώθηκαν στη σημερινή δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ) σε σχέση με την προηγούμενη του Οκτωβρίου, ενώ διατέθηκε το σύνολο της προσφερόμενης ποσότητας και ικανοποιήθηκε η μεγάλη πλειονότητα της ζήτησης.
  • Δύο υποψηφιότητες έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα για τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), γνωστοποίησε ο επικεφαλής του Eurogroup. Όπως ανακοίνωσε ο Μάριο Σεντένο η Ιρλανδία έχει προτείνει τον διοικητή της κεντρικής της τράπεζας Φίλιπ Λέιν και η Ισπανία τον υπουργό Οικονομίας Λουίς Ντε Γκίντος.
  • O Όλαφ Σόλτς, ο 59χρονος δήμαρχος του Αμβούργου, αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, της βάσης του SPD επιτρεπούσης, διότι τα μέλη του θα έχουν τον τελευταίο λόγο, αφού θα κληθούν να εγκρίνουν τη συμφωνία της ηγεσίας του με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU).
  • Τις αντιδράσεις και τις προτάσεις τους για τα σχέδια της Cosco για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, έως το 2021 (master plan) εξέφρασαν φορείς της πόλης σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με τη συμμετοχή δημάρχων της περιοχής, εκπροσώπων επιμελητηρίων και του εμπορικού συλλόγου.

Αθλητισμός

  • Η ΑΕΚ επικράτησε ξανά με 2-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, σε συνδυασμό και με το 0-0 του πρώτου ματς στο Φάληρο. Περίπατο έκανε ο Πανιώνιος που προκρίθηκε με δεύτερη νίκη αυτή τη φορά στη Λαμία (Λαμία - Πανιώνιος 1-4). Την πρόκριση της στους «4» πήρε η ΑΕΛ καθώς σε έναν επεισοδιακό αγώνα επικράτησε την παράταση του ΠΑΣ Γιάννινα (Λάρισα - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2).
  • Ο Πανιώνιος είναι η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, από τη σειρά με τη Λαμία. Το αθηναϊκό συγκρότημα μετέβη στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας για να υπερασπιστεί το 1-0 της Νέας Σμύρνης και έφυγε έχοντας επιβληθεί με 4-1 (17΄, 55΄ Ντουρμισάι, 31΄ Μασούρας, 90΄+2 Λάμπρου - 40΄ Βάντερσον) απέναντι στη γηπεδούχο, που δεν κατόρθωσε να προκριθεί για δεύτερη φορά στην Ιστορία της στους «τέσσερις».
  • Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά την πρόκριση της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός, αφού ευχήθηκε περαστικά τον συμπατριώτη του προπονητή των Ερυθρολεύκων Όσκαρ Γκαρθία, τόνισε ότι με τον ολυμπιακό είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με την ομάδα του Πειραιά από το 2011 (νίκησε ο Ολυμπιακός με 6-0).
  • Η ΑΕΚ έγινε η δεύτερη (χρονικά) ομάδα που προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Τρεις ημέρες μετά το «διπλό» επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα, η Ένωση νίκησε 2-1 (57΄ Χριστοδουλόπουλος, 73΄ Αραούχο - 83΄ Ταχτσίδης) τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου και σε συνδυασμό με το 0-0 στο Φάληρο πήρε την πρόκριση στους «τέσσερις» της διοργάνωσης.
  • Η ΑΕΛ έπαιξε με τη... φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Επικράτησε 3-2 στην παράταση του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «βυσσινί» βρέθηκαν αγκαλιά με την πρόκριση, καθώς μετά τη νίκη με 2-1 στον πρώτο αγώνα σκόραραν στο 11' με τον Κριζμάν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασε άμεσα και με τον εκπληκτικό Κόντε, που σημείωσε δύο γκολ από φάουλ (22', 82') έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Μασούρας με ωραίο διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 2-2 και στη συνέχεια ο Φατιόν με πέναλτι στο 108' διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου