Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Σαράντα (40) οι υποψήφιοι για τη Μητρόπολη Σικάγου


Του Θεοδώρου Καλμούκου


Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος συγκαλεί την Επαρχιακή Σύνοδο σε έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, προκειμένου να προβεί στην κατάρτιση του τριπροσώπου.
Το ίδιο βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο, η οποία έχει ορισθεί να αρχίσει την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, οπότε στα πλαίσια της θα γίνει και η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σικάγου, σε διαδοχή του αειμνήστου Μητροπολίτη Ιακώβου, ο οποίος «εκοιμήθη» σε ηλικία 89 ετών την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 έπειτα από σύντομη ασθένεια.
Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται εκτός από τους αγάμους ιερείς οι οποίοι πληρούν τους όρους και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για να προαχθούν στο βαθμό του Επισκόπου, δηλαδή είναι άνω των 35 ετών, τυγχάνουν πτυχιούχοι αναγνωρισμένης ανώτατης Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής και διαθέτουν επαρκή υπηρεσία στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι εν ενεργεία Μητροπολίτες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τους οποίους θα ισχύει το «μεταθετόν».
Επίσης, συμπεριλαμβάνονται οι βοηθοί Επίσκοποι, αλλά ιεράρχες οι οποίοι υπηρετούν σε Μητροπόλεις εκτός Αμερικής και είχαν υπηρετήσει ως ιερείς στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Ο νέος εγκεκριμένος Κατάλογος των Εκλογίμων έχει ως εξής:  Διονύσιος Αναγνωστόπουλος από Νέα Υόρκη, Τιμόθεος Μπακάκος από Σικάγο, Βασίλειος Βασσακύρος από Νέα Υόρκη, Αμβρόσιος Βιτζιάδης Φιλαδέλφεια, Κυπριανός Μπουμπούτσης από Ατλάντα, Ιωάννης Κωνσταντίνου από Καλιφόρνια, Ιωακείμ Κοτσώνης από Βοστώνη, Νεκτάριος Κώτρος από Μέριλαντ, Δαμασκηνός Γκανάς από Νέα Υόρκη, Σταυροφόρος Μαμάης από βόρεια Καρολίνα, Κωνσταντίνος Μόραλης από Μέριλαντ, Μακάριος Νιάκαρος από Μασαχουσέτη, Γεώργιος Νίκας από Νέα Ιερσέη, Χρυσόστομος Πάνος από Νέα Υόρκη, Χριστόδουλος Παπαδέας, Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος από Νέα Υόρκη, Ευγένιος Παπαγιαννάκος (Πάππας) από Νέα Υόρκη, Νεκτάριος Σέρφες Ινδιάνα, Ναθαναήλ Συμεωνίδης από Νέα Υόρκη, Αγαθόνικος Γουίλσον Νιου Χαμσάιρ, Αθανάσιος Ντεμεντίρος από Σικάγο, Σωκράτης Δημητριάδης από Νέα Ιερσέη, Χριστόφορος Φλεσόρας από Καλιφόρνια, Χριστόδουλος Μαργέλλος από Σικάγο.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά θα είναι υποψήφιοι και όλοι οι υπάρχοντες Μητροπολίτες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, οι εξής:
Βοστώνης Μεθόδιος, Ντένβερ Ησαΐας, Ατλάντας Αλέξιος, Ντιτρόιτ Νικόλαος, Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, Πίτσμπουργκ Σάββας και Νέας Ιερσέης Ευάγγελος.
Επίσης, υποψήφιοι θα είναι οι εξής βοηθοί Επίσκοποι:  Φασιανής Αντώνιος, Μωκησσού Δημήτριος, Ζήλων Σεβαστιανός, Μηδείας Απόστολος.
Επίσης και οι εξής Μητροπολίτες:  Τορόντο Σωτήριος, Μεξικού Αθηναγόρας, Δαρδανελίων Νικήτας, Σουηδίας Κλεόπας.
Επίσης, ο Επίσκοπος Νύσσης Γρηγόριος (των Καρπαθορώσων) και ο Επίσκοπος Φιλομηλίου Ηλίας (των Αλβανών).
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου