Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, 2017

  • Καταδρομική επίθεση στους σταθμούς ΗΣΑΠ «Πευκάκια» και «Πετράλωνα» πραγματοποίησαν ομάδες κουκουλοφόρων αργά το βράδυ της Παρασκευής, καταστρέφοντας ακυρωτικά μηχανήματα. Αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες του sansimera.gr από τον σταθμό των Πετραλώνων.
  • Ως εξαιρετική ευκαιρία για επίλυση της διένεξης αναφορικά με το ονοματολογικό χαρακτηρίζει το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από τις επαφές Αθήνας και Σκοπίων ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.
  • Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, απέρριψε τις επικρίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, για παρέμβασή του στις προεδρικές εκλογές, με αφορμή την ανακοίνωση ότι απέσυρε τον χάρτη για το εδαφικό, τον οποίο είχε υποβάλει στη Γενεύη.
  • Την έντονη ενόχληση του Νίκου Κοτζιά προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με τον υπουργό Εξωτερικών να τού διαμηνύει πως δεν «είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποια είναι η πολιτική των Αθηνών. Συμπληρώνει δε, πως «οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός».
  • Το θέμα της διαρροής εγκεφάλων, μυαλών και γνώσεων, νέων ανθρώπων με ικανότητες και σπουδές που φεύγουν από κάποιες χώρες της Ευρώπης, κυρίως του νότου, και «μεταναστεύουν» σε άλλες με προηγμένες οικονομίες, βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης «Brain drain vs Brain Gain» που πραγματοποιήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου.

Κόσμος

  • Οι ΗΠΑ θέλουν να αποκτήσουν νέα πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος ως απάντηση στον επανεξοπλισμό της Ρωσίας, σύμφωνα με το νέο «Δόγμα Πυρηνικής Πολιτικής και Ασφάλειας» που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή από το Πεντάγωνο.
  • Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα, κατέστησε σαφές ότι στην Ιταλία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ τα «ηλεκτρονικά βραχιόλια» που φέρεται να ετοιμάζει η εταιρία Amazon, για να μπορεί να ελέγξει το πώς δουλεύουν οι εργαζόμενοί της. Η όλη ιδέα, σύμφωνα με τον Τύπο, ήταν να εξακριβωθεί αν οι εργαζόμενοι είναι αρκετά γρήγοροι και παραγωγικοί.
  • Επεισοδιακά συνεχίστηκε η δίκη του πρώην γιατρού της αμερικανικής ολυμπιακής ομάδας ενόργανης γυμναστικής, Λάρι Νασάρ, με τον πατέρα τριών κοριτσιών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον ίδιο, να επιχειρεί να του επιτεθεί.
  • Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά το σενάριο παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τελωνειακή Ένωση σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
  • Το αμφιλεγόμενο υπόμνημα που συνέταξαν οι Ρεπουμπλικανοί και αφορά τις μεθόδους που χρησιμοποίησε το FBI αναφέρει ότι ο «φάκελος» που συνέταξε ο πρώην πράκτορας της ΜΙ6 Κρίστοφερ Στιλ για τις επαφές του Ντόναλντ Τραμπ στη Ρωσία αποτελούσε το «κύριο μέρος» της αίτησης που υπέβαλε η ομοσπονδιακή αστυνομία προκειμένου να λάβει άδεια για να παρακολουθήσει έναν σύμβουλο του Ρεπουμπλικανού προέδρου, τον Κάρτερ Πέιτζ. Η ένωση που εκπροσωπεί τους πράκτορες του FBI, μετά τη δημοσιοποίηση του αμφιλεγόμενου υπομνήματος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, υπερασπίστηκε το έργο της υπηρεσίας.

Οικονομία

  • Με την συμμετοχή τριών επενδυτικών σχημάτων, έληξε η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος (Α' φάση) για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου.
  • Ενεργοποιείται την προσεχή εβδομάδα η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων ρύθμισης οφειλών από ελεύθερους επαγγελματίες και στο πλαίσιο αυτό η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους δημοσιοποίησε αναλυτικές πληροφορίες μέσα από 19 ερωταπαντήσεις. Ποιοι μπορούν να ενταχθούν, ποια δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλουν, ο τρόπος υπολογισμού της μηνιαίας δόσης, πότε διαγράφεται χρέος, τα ευεργετήματα, αλλά και πότε χάνεται η ρύθμιση.
  • Τα νέα στοιχεία του ΟΟΣΑ που καταγράφει την εργασία σε 35 μέλη του από τον δυτικό κόσμο, δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 2.035 ώρες το χρόνο. Στον αντίποδα, οι Γερμανοί εργάζονται μόλις 1.363 ώρες, έρχονται όμως πρώτοι σε παραγωγικότητα.
  • Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας, Ηλία Μάζο, συζητήθηκε σήμερα το ζήτημα της κρατικοποίησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και της υπαγωγής του σε καθεστώς εκκαθάρισης, ενώ έξω από το δικαστικό κτίριο του ΣτΕ ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 50 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και μικρότερος αριθμός εργαζομένων ήταν μέσα στη δικαστική αίθουσα.
  • Το τριπλό μήνυμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Αμερικανών επενδυτών και ότι το 2018 θα είναι χρονιά πλήρους ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ιστορική για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ ως τιμώμενη χώρα, εξέπεμψε ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ.

Αθλητισμός

  • Το προσεχές τριήμερο και με τις αναμετρήσεις της 20ης αγωνιστικής, συμπληρώνονται τα 2/3 από το πλέον ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στην Super League. Και παρά το γεγονός πως οι «βαθμολογικές ισορροπίες» είναι εύθραυστες, δεν αποκλείεται το ντέρμπι της Κυριακής (19:30) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, να αποδειχθεί καθοριστικό ακόμη και για την κατάκτηση του τίτλου.
  • Όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Αρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο δανεισμού του, ωστόσο ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος και παρέμεινε στο ρόστερ των «κανονιέρηδων» και δηλώθηκε στη λίστα του Europa League!
  • Το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της 18ης αγωνιστικής παρέλαβε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, δια χειρός Σάββα Θεοδωρίδη. Ο Ιρανός επιθετικός τόνισε ότι προτιμάει την κατάκτηση του Πρωταθλήματος παρά την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ. Τη θέληση του για τον τίτλο εξέφρασε και ο Μάρκι Μάριν.
  • Δημοσιοποιήθηκε από την αρμόδια επιτροπή της UEFA η απόφαση για τις οικονομικές εκκρεμότητες του Παναθηναϊκού, επιβεβαιώνοντας όσα είχαν γνωστά από πλευράς της ΠΑΕ μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, στις 12 Δεκεμβρίου. Ετσι, οι «πράσινοι» έχουν προθεσμία ως την 1η Μαρτίου, προκειμένου να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
  • Η προσπάθεια του Μαρίνου Ουζουνίδη να κρατήσει συσπειρωμένο τον Παναθηναϊκό και η επιλογή του Δημήτρη Κουρμπέλη να παραμείνει στην ομάδα απορρίπτοντας την προοπτική του ΠΑΟΚ εκτιμήθηκαν δεόντως από το φίλαθλο κόσμο του Τριφυλλιού. Μάλιστα, οι 100 οπαδοί που εμφανίστηκαν στην απογευματινή προπόνηση στο Κορωπί την Πέμπτη 1/2 αποθέωσαν τον κόουτς και τον αρχηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου