Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Πτήση-μήνυμα στην Τουρκία με Μιράζ 2000 από τους αρχηγούς

ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ


Με αεροσκάφη Μιράζ 2000 πέταξαν πάνω από το κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.
Επρόκειτο για μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει αυξήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα δε οι δύο αρχηγοί απέδειξαν εμπράκτως ότι είναι και «μάχιμοι».
Οι αρχηγοί επισκέφθηκαν την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, στο πλαίσιο παρακολούθησης της εκπαίδευσης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της προσωπικής επαφής με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό τους. 
Oπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για την ημερήσια δραστηριότητα της 114 ΠΜ και έλαβε μέρος σε πτήση προγραμματισμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 331 Μοίρας, “ΘΗΣΕΑΣ”, επιβαίνων σε μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5, σε σχηματισμό ζεύγους αεροσκαφών. O Αρχηγός ΓΕΑ συμμετείχε στην πτήση επιβαίνων στο έτερο αεροσκάφος του σχηματισμού.
Το σενάριο της αποστολής προέβλεπε πτήση χαμηλής ναυτιλίας, σε θαλάσσια περιοχή κεντρικού-ανατολικού Αιγαίου, επί τόξου Εύβοιας – Καλόγερων- Ικαρίας – Λέρου – Ιμίων - Νάξου, εκτέλεση εικονικών προσβολών σε εναέριους και επίγειους στόχους καθώς και εικονική αερομαχία μεταξύ των αεροσκαφών του σχηματισμού.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου