Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Πυροβολισμοί σε σχολείο της Φλόριδα – Τουλάχιστον 17 οι νεκροί


Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2018(AP Photo/Joel Auerbach)
ΠΑΡΚΛΑΝΤ, ΦΛΟΡΙΔΑ. Ενοπλος άνοιξε πυρ σε λύκειο της Φλόριδα σκοτώνοντας 17 ανθρώπους κατά τον σερίφη της κομητείας Broward, Scott Israel, ένας αριθμός που δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς πολλοί είναι οι τραυματίες.
Μαθητές έτρεχαν πανικόβλητοι στους δρόμους ενώ τα μέλη της ομάδας SWAT έκαναν επιδρομή πριν τελικά οι αρχές συλλάβουν τον δράστη, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο Nikolaus (ή Nicolas) Cruz, πρώην μαθητής του σχολείου, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998.
Οι γονείς των μαθητών, σε έξαλλη κατάσταση μετέβησαν στο σημείο, όπου ασθενοφόρα βρίσκονταν εμπρός από το Marjory Stoneman Douglas High School.
Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με ψηλά τα χέρια. Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας έχουν περικυκλωσει το σχολείο.
«Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων στην τρομερή ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση στο Twitter. «Κανένα παιδί, δάσκαλος, ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να νιώθει ανασφαλής σε ένα αμερικανικό σχολείο», πρόσθεσε.
«Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της τρομερής κατάστασης στην κομητεία Μπρόουαρν στη Φλόριντα με αναφορές για πυροβολισμούς σε σχόλειο», ανέφερε με tweet του ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Πολιτείας.
Ο κυβερνήτης της Πολιτείας με ανάρτηση στο Twitter δήλωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τοπικούς αξιωματούχους για το περιστατικό.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου