Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, 2018

  • Ξαφνική αναταραχή προκάλεσε στη Νέα Δημοκρατία ο Ευάγγελος Αντώναρος και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον διαγράψει. Αφορμή της διαγραφής ήταν ένα ιδιαίτερα σκληρό σχόλιο που έκανε για τον Αδωνι Γεωργιάδη, αντιπρόεδρο του κόμματος.
  • Τα δόντια της δείχνει από το πρωί του Σαββάτου η Ιοκάστη με χιονοπτώσεις να δημιουργούν προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώράς. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα φαινόμενα θα επεκταθούν αύριο Κυριακή και στα ανατολικά.
  • Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια δύο κουκουλοφόρων ληστών έζησαν ένας δημοσιογράφος και η οικογένεια του το Σάββατο το πρωί στην Πεντέλη.
  • Ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή σημειώθηκε στις 17.10 το απόγευμα του Σαββάτου, έξω από σούπερ μάρκετ στην οδό Κουσίδου 28 στου Ζωγράφου.
  • Την διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από τη Νέα Δημοκρατία αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ανάρτηση του στο Facebook κατά του Άδωνι Γεωργιάδη.

Κόσμος

  • Την συμφωνία συνασπισμού της Άνγελα Μέρκελ με τους σοσιαλδημοκράτες σχολιάζει το περιοδικό Spiegel. Στο τελευταίο του εξώφυλλο το έντυπο, γνωστό για τις χιουμοριστικές του επιλογές, φιλοξενεί το σκίτσο του Βρετανού Choksi.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε τις «ψεύτικες κατηγορίες» που «καταστρέφουν ζωές», μετά την παραίτηση στη διάρκεια της εβδομάδας δύο εργαζόμενων στον Λευκό Οίκο, που κατηγορούνται από τις πρώην συζύγους τους για ενδοοικογενειακή βία.
  • Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε το Σάββατο πως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία συμφωνούν πλήρως για την απομόνωση της Βόρειας Κορέας λόγω του προγράμματος πυρηνικών όπλων της, έπειτα από συζητήσεις που είχαν κατά την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
  • Τριάντα χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος, σύμφωνα με την εκτίμηση των διοργανωτών, στην αντιρατσιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην ιταλική πόλη Ματσεράτα. Στην πορεία συμμετείχαν οι δυνάμεις της ιταλικής αριστεράς, η οργάνωση των ανταρτών που πολέμησαν τον φασισμό, εθελοντικές και ακροαριστερές οργανώσεις.
  • Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζέιντ Ράαντ Αλ-Χουσέιν, έκανε έκκληση να αναληφθεί «επείγουσα διεθνής δράση» στη Συρία μετά την κλιμάκωση της βίας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Οικονομία

  • Περίπου 21,6 εκατομμύρια εταιρείες εγγράφηκαν στα μητρώα ίδρυσης επιχειρήσεων της Κίνας, την τελευταία πενταετία, με δεδομένη την εφαρμογή των πρωτοβουλιών του Πεκίνου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
  • Αντιπαράθεση του υπουργείου Οικονομίας και του αντιπροέδρου της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη σημειώθηκε με αφορμή δήλωση του κ. Χατζηδάκη περί παραπλάνησης του πρωθυπουργού από τους υπουργούς του για το ΕΣΠΑ.
  • Το υπουργείο Οικονομίας επεξεργάστηκε και ενέκρινε ένα ενημερωτικό σημείωμα για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών ΜμΕ».
  • Δύσκολα αλλάζουν οι εμπορικές «πιάτσες» καθώς εκεί συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη κινητικότητα και «ανακύκλωση» της επαγγελματικής στέγης
  • Μια μεγάλη ανατροπή σε όλες τις συναλλαγές εταιρειών ή φυσικών προσώπων αναμένεται να φέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Αθλητισμός

  • Η Τότεναμ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Λονδίνου, καθώς τα «σπηρούνια» επικράτησαν της Άρσεναλ με 1-0. Το στοιχείο πάντως που οφείλει να επισημάνει κάποιος και παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφορά την εικόνα στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ, καθώς στο συγκεκριμένο ματς σημειώθηκε ένα ιστορικό ρεκόρ για την πρέμιερ λιγκ. Η Τότεναμ ανακοίνωσε πως στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ βρέθηκαν 83.222 φίλαθλοι, αριθμός που είναι μοναδικός στα χρονικά της μεγάλης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.
  • Απτόητη συνεχίζει η Μπάγερν την προέλασή της στο γερμανικό πρωτάθλημα. Αν και συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από τη Σάλκε στο «Αλιάντς Αρένα», οι Βαυαροί επικράτησαν με 2-1. Με τον νεοφερμένο Μισί Μπατσουαγί να πετυχαίνει το 3ο του γκολ σε 2 αγώνες, η Ντόρτμουντ νίκησε 2-0 το Αμβούργο και ανέβηκε στην 3η θέση. Μεγάλη έκπληξη στο Λεβερκούζεν, όπου οι «ασπιρίνες» με τον Ρέτσο στη σύνθεσή τους (δέχθηκε κίτρινη κάρτα), ηττήθηκαν 2-0 από την Χέρτα και υποχώρησαν στην 5η θέση. Με 4-2 επικράτησε στην Φρανκφούρτη η Άιντραχτ της Κολονίας και με το ίδιο σκορ η Χόφενχάιμ της Μάιντς. Με 2-1 το Ανόβερο νίκησε την Φράιμπουργκ.
  • Η Τότεναμ παραμένει στο «κυνήγι» μιας θέσης στην πρώτη τετράδα, η οποία οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου, καθώς νίκησε στο Γουέμπλεϊ 1-0 την Άρσεναλ, στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου που «άνοιξε την αυλαία» της 27ης αγωνιστικής. Ο παίκτης που έκρινε την αναμέτρηση ήταν ο Χάρι Κέιν, ο οποίος με κεφαλιά στο 49ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ έφτασε συνολικά τα 101 γκολ στην Premier League. Καρέ τερμάτων σημείωσε ο Σέρχιο Αγκουέρο στο 5-1 της Σίτι επί της Λέστερ.
  • Με πρωταγωνιστή και σκόρερ (30, 45΄+) τον Πέδρο Κόντε, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League, και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στους «Ζωσιμάδες» μετά τις 28 Οκτωβρίου και το ματς της 9ης ημέρας με την Κέρκυρα. Οι «πράσινοι», παρότι μείωσαν με αυτογκόλ του Γαρουφαλιά στο 69΄, δεν κατάφεραν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα και παραμένουν χωρίς εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
  • Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε, με δύο γκολ του Κόντε, τον Παναθηναϊκό έπειτα από 32 χρόνια (ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 2-1) και τον προσπέρασε στη βαθμολογία, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στον αγώνα που ανοίγει την αυλαία, η Ξάνθη ισοφάρισε στην τελευταία φάση του αγώνα την Κέρκυρα (Ξάνθη -Κέρκυρα 1-1), ενώ ο Πανιώνιος επικράτησε δύσκολα της Λαμίας στη Ν.Σμύρνη (Πανιώνιος - Λαμία 1-0). Την Κυριακή ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται τη Δευτέρα στην Τούμπα με τη Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου