Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, 2018

  • Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν ομάδες κουκουλοφόρων αργά το βράδυ της Παρασκευής κατά των ΜΑΤ που σταθμεύουν στη διασταύρωση των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.
  • Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ενίσχυση των ανέμων 6 με 7 μποφόρ, πτώση της θερμοκρασίας, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.
  • Νέα στοιχεία προκύπτουν για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη ύστερα από την κατάθεση της πραγματογνώμονος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων. Σύμφωνα με αυτή, τα γενετικά στοιχεία DNA που έχουν προσδιοριστεί στα νύχια της Δώρας κρίθηκαν ότι δεν είναι αξιοποιήσιμα.
  • Τα στοιχεία της προστατευόμενης μάρτυρα που αποκάλυψε την τις πρακτικές της εταιρείας Novartis έγιναν γνωστά έπειτα από αβλεψία του FBI.
  • Να καταθέσει στην τακτική Δικαιοσύνη σχετικά με την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ζητά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Κόσμος

  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέκλεισε την Παρασκευή τη δημοσιοποίηση, διαβαθμισμένου ως απόρρητου, υπομνήματος, το οποίο έχουν συντάξει Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων και αντικρούει ρεπουμπλικανικό υπόμνημα – το οποίο αντιθέτως δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα από τον Λευκό Οίκο.
  • Αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης Abrams του ιρακινού στρατού χρησιμοποιήθηκαν από παραστρατιωτικούς προσκείμενους στο Ιράν κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο Ιράκ, ανέφερε την Παρασκευή το αμερικανικό Πεντάγωνο, τονίζοντας πως κατόπιν τα βαριά άρματα επιστράφηκαν στις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.
  • Η Ρέιτσελ Μπραντ, το τρίτο τη τάξει στέλεχος στην ιεραρχία του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σκοπεύει να παραιτηθεί μόλις εννέα μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της, έγραψε την Παρασκευή η εφημερίδα The New York Times, την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να βάζει στο στόχαστρο ανώτερους αξιωματούχους του συστήματος δικαιοσύνης.
  • Το Business Wire, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι «απέκρουσε» μια κυβερνοεπίθεση που είχε ως στόχο να το θέσει εκτός λειτουργίας. Το σύστημά του είναι πλέον «σταθερό», πρόσθεσε.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, ο Ρομπ Πόρτερ, που υπέβαλε αυτή την εβδομάδα την παραίτησή του αφού κατηγορήθηκε δημόσια από δύο πρώην συζύγους του για ενδοοικογενειακή βία, επιμένει ότι είναι αθώος και του ευχήθηκε ό,τι καλύτερο.

Οικονομία

  • Μετά από μια έντονα ασταθή συνεδρίαση, η Γουόλ Στριτ έκλεισε με σημαντική άνοδο σήμερα, προσφέροντας λίγη ανακούφιση στους επενδυτές, μετά από μια εβδομάδα έντονων διακυμάνσεων.
  • Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνο Μίχαλο, έστειλε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Αζέσκι, με την οποία προτείνει να εντατικοποιηθούν εκ νέου οι ενέργειες για τη σύναψη Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.
  • «Εάν η Ευρώπη δεν αυξήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ελλείψεις σε φυσικό αέριο αλλά και με αύξηση της τιμής του την επόμενη δεκαετία. Οι ποσότητες φυσικού αερίου που εισάγει από τις ΗΠΑ και το Κατάρ δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση των ευρωπαϊκών χωρών» εκτιμά σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο αντιπρόεδρος της Gazprom, Αλεξάντρ Μεντβέντιεφ.
  • Ο διοικητής της ΑΑΔΕ αναφέρθηκε στους οφειλέτες του δημοσίου, υπογραμμίζοντας ότι το 78% αυτών χρωστά έως 2.000 ευρώ. Παράλληλα, 73 άτομα χρωστούν συνολικά πάνω από 32 δισ. ευρώ.
  • «Μεταφέρω ένα μήνυμα ελπίδας. Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Αρχίσαμε να βλέπουμε νέες θέσεις εργασίας, ίσως όχι ποιοτικές, αλλά θέσεις εργασίας. Η χώρα γίνεται και πάλι ελκυστική». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας, νωρίτερα στο διήμερο φόρουμ που συνδιοργάνωσαν το περιοδικό Le Nouvel Observateur (όμιλος Le Monde), η εφημερίδα Καθημερινή και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ολοκληρώνεται σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ.

Αθλητισμός

  • Για την παραίτηση του από τον άτυπο ρόλο του τεχνικού διευθυντή ενημέρωσε τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος. Τι ανέφερε για τις πληρωμές ο πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου και η 20αδα για τα Γιάννενα.
  • Τον ιρλανδό επιθετικό Άντονι Στόουκς απέκτησε ο Απόλλωνας Σμύρνης, την τελευταία ημέρα μεταγραφών ελεύθερων παικτών.
  • Οι οπαδοί του Ατρομήτου πήραν θέση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με ένα πανό που κρέμασαν στις εξέδρες του γηπέδου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.
  • Το προπονητικό κέντρο του Ρέντη επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Γιάννης Βρέντζος και μίλησε στους παίκτες της ομάδας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα από την πλευρά της διοίκησης. «Κοιτάξτε να συνέλθετε. Ο κόσμος έχει δίκιο που έχει παράπονα. Θέλω δέκα νίκες στα δέκα τελευταία παιχνίδια» ήταν μερικές από τις ατάκες που τους είπε...
  • Στη Νότιγχαμ Φόρεστ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Στέφανος Καπίνο. Η άλλοτε πρωταθλήτρια Ευρώπης, στην οποία αγωνίζονται επίσης και οι Απόστολος Βέλλιος, Ανδρέας Μπουχαλάκης, ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα, ο οποίος υπέγραψε για 1,5 χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου