Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ο Τραμπ απειλεί και επιτίθεται στο Πακιστάν, Μέσω Twitter

Τρίτη, 2 Ιανουαρίου, 2018


Ο Τραμπ απειλεί και επιτίθεται στο ΠακιστάνΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να καταργήσει την οικονομική βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ στο Πακιστάν, κατηγορώντας για άλλη μια φορά τη χώρα, ότι δεν καταβάλει επαρκείς προσπάθειες για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

«Οι ΗΠΑ βλακωδώς έδωσαν 33 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθεια στο Πακιστάν τα τελευταία 15 χρόνια και εκείνοι δεν μας έδωσαν τίποτα σε αντάλλαγμα παρά μόνο ψέματα και απάτη, θεωρώντας ότι οι ηγέτες μας είναι ηλίθιοι» έγραψε ο Τραμπ στο πρώτο μήνυμά του στο Twitter για το 2018. Οι Πακιστανοί «παρέχουν καταφύγιο στους τρομοκράτες που καταδιώκουμε στο Αφγανιστάν, χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια. Φτάνει πια», πρόσθεσε.

Δεν είναι σαφές ποια ήταν η αφορμή για την κριτική του Τραμπ στο Πακιστάν. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τη χώρα αυτή ότι δεν κάνει όσα θα μπορούσε για να αντιμετωπίσει τους εξτρεμιστές ισλαμιστές.


Στις 29 Δεκεμβρίου η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αρνηθεί να δώσει βοήθεια ύψους 255 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Αμερικανοί αξιωματούχοι ζήτησαν, αλλά τους αρνήθηκαν, να έχουν πρόσβαση σε ένα μέλος του δικτύου Χακάνι (συνδέεται με τους Ταλιμπάν) που συνελήφθη στο Πακιστάν και θα μπορούσε πιθανότατα να παράσχει πληροφορίες για τουλάχιστον έναν Αμερικανό όμηρο.

Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν Χουράμ Νταστγκίρ-Χαν απάντησε στον Τραμπ, επίσης μέσω του Twitter, ότι η χώρα του «παρείχε δωρεάν πρόσβαση στις ΗΠΑ στον εναέριο και χερσαίο χώρο της, στρατιωτικές βάσεις και συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών, που οδήγησε στον αποδεκατισμό της Αλ Κάιντα εδώ και 16 χρόνια, αλλά εκείνοι (οι Αμερικανοί) δεν μας έδωσαν τίποτα σε αντάλλαγμα, παρά μόνο ύβρεις και δυσπιστία».

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο πακιστανικό τηλεοπτικό κανάλι Geo Television, ο υπουργός Εξωτερικών Χαουάτζα Μοχάμαντ Ασίφ απέδωσε τις απειλές του Τραμπ στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ «βρίσκονται σε αδιέξοδο στο Αφγανιστάν» και είπε ότι η χώρα του δέχεται χρήματα από την Ουάσινγκτον «για τις υπηρεσίες που της παρέχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου