Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Κοπή της Βασιλόπιτας στο Lowell, Στην Αγία Τριάδα και το κατάστημα SOPHIA'S


Στην ιστορική Κοινότητα της Αγίας Τριάδας όπου και το μοναδικό Ημερήσιο Σχολείο έγινε χθες η κοπή της Βασιλόπιτας με τη συμμετοχή του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Βοστώνη κ. Ευστράτιου Ευθυμίου και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλειος Καυκάς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι η οργανισμοί της κοινότητας, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Κόντος, το Κοινοτικό Συμβούλιο, πρώην Πρόεδροι της Κοινότητας (Δημήτρης Ζυγούρης, Δημήτρης Ματθαίος, Ηλίας Δημητρουλάκος) εκτός του Διευθυντή του Σχολείου ο οποίος από την αρχή του χρόνου είναι και δημοτικός σύμβουλος. Με τον διευθυντή θα ασχοληθούμε κάποια άλλη φορά.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο ιερατικός προϊστάμενος π. Νικόλαος Πελεκούδας έκανε ειδική τελετή για την κοπή της Βασιλόπιτας.
Ακολούθησε ομιλία του Γενικού Προξένου και στις δύο γλώσσες για την Ελληνική Γλώσσα και την σπουδαιότητα του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου το οποίο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση. Να σημειώσουμε ότι την Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία θα γίνει Γενική Συνέλευση η οποία είναι πολύ σημαντική για το μέλλον του Σχολείου.  Το εκκλησίασμα άκουσε το Γενικό Πρόξενο και στο τέλος τον χειροκρότησε.

Κατόπιν έγινε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας.

Γύρο στις 1:00μμ έγινε κοπή της Βασιλόπιτας στο Ελληνικό Κατάστημα ΣΟΦΙΑ'Σ 2 το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο ναό της Αγίας Τριάδας και δίπλα από το γνωστό εστιατόριο ΟΛΥΜΠΙΑ. Δεκάδες φίλοι και πελάτες του καταστήματος παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Το SOPHIA'S #2 έχει όλα τα τρόφιμα και γλυκά, τυριά, ελληνικές εφημερίδες και πολλά άλλα Ελληνικά Προϊόντα και έγινε σημείο αναφοράς. Να σημειώσουμε ότι το κεντρικό κατάστημα του SOPHIA'S βρίσκεται στο Belmont St στο Belmont.
Τη χρυσή λύρα την κέρδισε ο Χρήστος Πυτάρης. Ήταν μία καλοραμμένη εκδήλωση και όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί εκτός από την Βασιλόπιτα κεράστηκαν από το κατάστημα με γλυκά, τυρόπιτες και σπανακόπιτες και αναψυκτικά.

Η τοπική Ελληνική Παροικία έχει αγκαλιάσει αυτή την επιχείρηση η οποία λάμπει από καθαριότητα και όλο το προσωπικό με το χαμόγελο στα χείλη κάνουν το καλύτερο για τους πελάτες του.

Φωτογραφίες:  1η ο Γενικός Πρόξενος ομιλεί στην Αγία Τριάδα
2η Στο κατάστημα SOPHIA'S o κ. Βασίλειος Καυκάς, η ιδιοκτήτρια Σοφία και ο Γενικός Πρόξενος μπροστα σε μία μεγάλη Βασιλόπιτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου