Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Eξελίξεις στο Σκοπιανό μέσα στον Ιανουάριο

Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου, 2018
Το Μάιο του 1992 ταξιδεύοντας μέσα σε καταρρακτώδη βροχή όλη νύχτα 83,000 Έλληνες της Αμερικής βρεθήκαμε στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, Το Λευκό Οίκο, να του πούμε ότι
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. 

Εάν οι Έλληνες πολιτικοί δεχτούν τον όρο Μακεδονία στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων αυτή τη φορά θα πάμε να τους βρούμε στο ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ, σαν Έλληνες.
Καλό θα κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί να μη στεναχωρήσουν τον καλύτερο σύμμαχο της Ελλάδας που είναι η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ.

Αυτή την ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ που τα τελευταία χρόνια την έχει "ξεχάσει" το επίσημο Ελληνικό κράτος και "συνομιλούν" μόνο με υπαλλήλους και όχι με την οργανωμένη ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ.  Έχει μεταφερθεί το ενδιαφέρον της Ελλάδας προς την ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ σε διαλέξεις και τιμές μιά κόλας χαρτί!  Ενώ, εάν είχαμε ψήφο θα "έτρεχαν" πίσω μας!


Συνάντηση με Νίμιτς στη Νέα Υόρκη

ΠΓΔΜ: «Βλέπουν» εξελίξεις στο Σκοπιανό μέσα στον Γενάρη
Συνάντηση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς (φωτογραφία) με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών στις 19 Ιανουαρίου, «βλέπουν» μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.Πηγή: Eurokinissi
Μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ αναφέρουν ότι η επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο χωρών και του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Ωστόσο, δεν γίνεται σαφής αναφορά στο ενδεχόμενο πρότασης για την ονομασία από την πλευρά του κ. Νίμιτς, αλλά μόνο στην πρωτοβουλία του για «πιο συγκεκριμένες ενέργειες» ούτως ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.
Την ίδια ώρα, ελληνικές πηγές αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στη χώρα μας ο αντιπρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Μπούγιαρ Οσμάνι. 

Πιθανό τετ α τετ Τσίπρα-Ζάεβ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Οσμάνι θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργο Κατρούγκαλο.
Είναι πολύ πιθανό να συμφωνηθεί συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας βρεθεί στο Νταβός στις 23 Ιανουαρίου για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Οπως φαίνεται οι εξελίξεις «τρέχουν» στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει να αντιμετωπίσει τον «βραχνά» του Κοινοβουλίου, τόσο από πλευράς αντιπολίτευσης, όσο και από τον κυβερνητικό εταίρο του, τους Ανεξάρτητους Ελληνες οι οποίοι δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν οποιαδήποτε πρόταση φέρει το όνομα «Μακεδονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου