Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΝΥ για δημοσίευμα του «Ε.Κ.»

Κυριακή, 7 Ιανουαρίου, 2018

Τους ξεσκέπασε ο Καλμούκος

και τώρα τρέχουν να τα μαζέψουνΟ Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης. Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ.TweetΒΟΣΤΩΝΗ. Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη έστειλε στη διεύθυνση του «Εθνικού Κήρυκα» το ακόλουθο μήνυμα:
«Αξιότιμε κύριε Διαματάρη,
Λαμβάνοντας αφορμή από τα διαλαμβανόμενα στο σημερινό άρθρο του συντάκτη σας, κ. Θ. Καλμούκου, υπό τον τίτλο,
<Δρομολογείται  η αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου> και ειδικότερα από τα  σημεία που αναφέρεται ότι <τόσο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς ζήτησαν από τον Πατριάρχη να παρέμβει για την κατάσταση που  έχει δημιουργηθεί στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και να αντικαταστήσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο>, καθώς, επίσης, και ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Αμανατίδης, (και όχι Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών όπως λανθασμένα αναγράφεται) <κόμισε και μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την Αρχιεπισκοπή και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο>,  γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:
Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, υπό τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, ουδέποτε ενεπλάκη σε εκκλησιαστικά ζητήματα.
Κατά συνέπεια, τόσο ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, ουδέποτε ζήτησαν από  τον Οικουμενικό Πατριάρχη την αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Δημητρίου.
Ομοίως, ουδέν μήνυμα αναφορικά με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκομίσθη στον Οικουμενικό Πατριάρχη, από την πλευρά της Ελληνικής  Κυβέρνησης, μέσω του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Αμανατίδη κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη.
Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρακαλούμε όπως άμεσα πράξετε τα δέοντα για την αποκατάσταση  της αλήθειας, δημοσιεύοντας στο ίδιο σημείο της εφημερίδας σας τις κατηγορηματικές διαψεύσεις των απολύτως ψευδών, παντελώς  ανυπόστατων και φανερά προβοκατόρικων αναφορών που εκτέθησαν παραπάνω».
Ο «Εθνικός Κήρυκας» εμμένει στην ορθότητα του δημοσιεύματος του (εκτός φυσικά από το ότι κ. Αμανατίδης είναι Υφυπουργός Εξωτερικών, κι όχι αναπληρωτής Υπουργός).
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου