Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Νάτος πάλι ο "σοφός" Μπουτάρ ης: Η Μακεδονία δεν είναι μια, αλλά τρεις...

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, 2018

Μπουτάρης: Η Μακεδονία δεν είναι μια, αλλά τρεις...
«Δεν συμφώνησα με το συλλαλητήριο και γι αυτό δεν πήγα. Ομως, δώσαμε ρεύμα στους διοργανωτές και η δημοτική τηλεόραση κάλυψε το συλλαλητήριο για ώρες» είπε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.Πηγή: INTIME NEWS
«Πονεμένη» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης την «ιστορία του μακεδονικού» στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε απόψε Δευτέρα σε φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας τον κύκλο δημόσιου διαλόγου #PRESSnext_gen.

«Η ιστορία του μακεδονικού είναι πονεμένη. Δεν συμφώνησα με το συλλαλητήριο και γι αυτό δεν πήγα. Ομως, δώσαμε ρεύμα στους διοργανωτές και η δημοτική τηλεόραση κάλυψε το συλλαλητήριο για ώρες. Λέω ότι είναι πονεμένη ιστορία, λόγω κακής πληροφόρησης. Η Μακεδονία δεν είναι μία, αλλά τρεις: αυτή που κατέχουμε εμείς, ένα κομμάτι στην ΠΓΔΜ και ένα κομμάτι στη Βουλγαρία», ήταν η απάντηση του δημάρχου σε ερωτήσεις για το ονοματολογικό και το συλλαλητήριο.
Ο κ. Μπουτάρης πρόσθεσε πως «εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε να μας κλέψουν την ιστορία. Η ιστορία δεν μπορεί να κλαπεί. Αυτοί γίνονται καραγκιόζηδες. Η πλατεία τους είναι σαν λούνα παρκ».
Για μία ακόμη φορά επανέλαβε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική και πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι «να γίνει η πόλη πιο ευχάριστη στους επισκέπτες».

Σε άλλες ερωτήσεις, χαρακτήρισε τη δουλειά του δημάρχου «λειτούργημα και όχι επάγγελμα», προσθέτοντας πως «η εξουσία φθείρει και διαφθείρει. Εγώ νιώθω ότι φθείρομαι», ενώ δεν τους ξεκαθάρισε εάν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος για τρίτη θητεία. «Είμαι 75 ετών σήμερα. Ξέρω πώς θα είμαι στα 77 μου;», αναρωτήθηκε.

«Τον ενδιαφέρει η συνέντευξη και όχι το πολεοδομικό της Θεσσαλονίκης;»
 Η απουσία του δημάρχου από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη.
«Συζητάμε ένα σημαντικό θέμα, το σχέδιο της πόλης για τα επόμενα 30 χρόνια. Είμαστε σχεδόν όλοι εδώ, δεν λείπει κανείς, εκτός από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Καλαφάτης.
Και πρόσθεσε: «Βλέπω ότι τον δήμαρχο τον απασχολεί περισσότερο το μέλλον του, παρά το μέλλον της πόλης. Είναι δυνατόν; Εχει περισσότερο ενδιαφέρον η συνέντευξη του δημάρχου σε σπουδαστές του Αριστοτελείου;».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου