Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

«Γκάφα» Νίμιτς: Αποκάλεσε τους Σκοπιανούς... Μακεδόνες. Εν μέσω διαπραγμάτευσης

ΤΩΡΑ πρέπει η Ελλάδα να φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων

«Γκάφα» Νίμιτς: Αποκάλεσε τους Σκοπιανούς... Μακεδόνες
Διαβεβαιώσεις στην ΠΓΔΜ ότι με την πρότασή του για το θέμα της ονομασίας διασφαλίζεται και ενισχύεται η «ταυτότητα και το έθνος» της δίνει ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Παράλληλα, ο αμερικανός διπλωμάτης επιβεβαίωσε τα πέντε ονόματα που ήρθαν προ ημερών στη δημοσιότητα αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει
Διαβεβαιώσεις στην ΠΓΔΜ ότι με την πρότασή του για το θέμα της ονομασίας διασφαλίζεται και ενισχύεται η «ταυτότητα και το έθνος» της δίνει ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Παράλληλα, ο αμερικανός διπλωμάτης επιβεβαίωσε τα πέντε ονόματα που ήρθαν προ ημερών στη δημοσιότητα αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Citel της ΠΓΔΜ, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ αναφέρει ότι έθιξε τα μεγαλύτερα εκ των σημαντικών θεμάτων και διαμόρφωσε την πρότασή του με τρόπο ώστε να είναι «αποδεκτή και από τις δυο πλευρές», θέλοντας με την αναφορά αυτή να εξηγήσει ότι το πακέτο προτάσεων έχει θετικά αλλά και αρνητικά για την κάθε πλευρά.
Ωστόσο, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για την ονομασία της γείτονος χώρες αποκάλεσε ουσιαστικά «Μακεδόνες» τους κατοίκους της, την ώρα που που η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. Μια «γκάφα» που ενδεχομένως να έγινε εσκεμμένα και θα προκαλέσει αντιδράσεις.
«Μερικές φορές στους δρόμους, εδώ στη Νέα Υόρκη, ένας "Μακεδόνας" έρχεται και με χαιρετάει, λέγοντάς μου: "Α! Εσύ είσαι ο Νίμιτς"», είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης, αναφερόμενος σε έναν Σκοπιανό της διασποράς, προκαλώντας απορίες.
Όπως ο ίδιος σημείωσε, η άποψη που έχει σχηματίσει από την αλληλεπίδρασή του με πολίτες της ΠΓΔΜ είναι πως «έχουν πολύ ισχυρή ταυτότητα», η οποία δεν χτίστηκε τα τελευταία 25 χρόνια αλλά προϋπήρχε.
«Είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, του Βασιλείου της Σερβίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνεπώς η ταυτότητα του λαού είναι, κατά τη γνώμη μου, ασφαλής και πραγματικά πιστεύω ότι οι ιδέες που παρουσίασα δεν την βλάπτουν αλλά την ενισχύουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αποκαλύπτοντας ότι το πακέτο των προτάσεων του είναι ένα έγγραφο τεσσάρων σελίδων, ο κ. Νίμιτς δηλώνει ότι είναι έτοιμος να έρθει στις δύο πρωτεύουσες το επόμενο δεκαήμερο προκειμένου να συζητήσει αναλυτικά τις απαντήσεις των δύο πλευρών. Παράλληλα, με τη φράση «πτυχές της πρότασής μου έχουν ήδη διαρρεύσει», ο Μάθιου Νίμιτς επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι τα πέντε ονόματα που ήρθαν προ ημερών στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται στην πρότασή του.

Ακόμη, ο κ. Νίμιτς αποδοκίμασε την αντίδραση του διαπραγματευτή των Σκοπίων, Βάσκο Ναουμόφσκι, ο οποίος είπε ότι οι προτάσεις του «απέχουν πολύ από μια αξιοπρεπή λύση», χαρακτηρίζοντάς τον ικανό μεν αλλά άψητο διπλωμάτη.
Ο αμερικανός διαμεσολαβητής εκφράζει την εκτίμησή του ότι υπάρχει τώρα η ευκαιρία για λύση της διαφοράς. «Δεν πρέπει να περιμένουμε άλλα 25 χρόνια» σημείωσε, θεωρώντας ότι οι συνθήκες είναι καλές, καθώς «η Αθήνα βγαίνει από μια οικονομική κρίση έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και προσπαθεί να παίξει ένα μεγαλύτερο ρόλο στην περιοχή, ενώ στα Σκόπια υπάρχει μια κυβέρνηση που δείχνει να είναι πιο αφοσιωμένη στην αναζήτηση λύσης». 
Αίσχος κ. Νίμιτς.  Δεν μας ενδιαφέρεις πλέον.  Πήγαινε στο σπίτι σου.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου