Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Ο Μητροπολίτης Χίου απαγορεύει την παράλληλη τέλεση γάμου και βάπτισης. Απαιτεί διαφορετική εκκλησία και ιερέαΠέμπτη, 11 Ιανουαρίου, 2018

Αυτό είναι που λέει:  "Αλλουνού παπά ευαγγέλιο"

Τα ευτράπελα δεν άργησαν ενώ οι αντιδράσεις δεν έρχονται μόνο από τους πιστούς αλλά και από τους ιερείς του νησιούDAVID MDZINARISHVILI / REUTERS

Τέλος στην παράλληλη τέλεση γάμου και βάπτισης βάζει στη Χίο ο Μητροπολίτης Μάρκος ο οποίος πλέον απαιτεί τα μυστήρια να γίνονται σε ξεχωριστή εκκλησία και από διαφορετικό ιερέα. Ο Μητροπολίτης, όπως γράφει ο «Πολίτης της Χίου» κοινοποίησε προφορικά την απόφαση του πριν λίγο καιρό και κατά τη διάρκεια ιερατικής σύναξης απαγορεύοντας ουσιαστικά την συνέχιση μιας πολύ διαδεδομένης πρακτικής που ακολουθούν πολλά ζευγάρια που έχουν ήδη αποκτήσει παιδί πριν παντρευτούν. Και φυσικά ο ποιο βασικός ίσως λόγος είναι το οικονομικό.
Η απόφαση ήδη εφαρμόζεται και σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν άργησαν να παρατηρηθούν και τα πρώτα ευτράπελα. Ζευγάρι «παντρεύτηκε πρόσφατα στον Μητροπολιτικό Ναό και στη συνέχεια νιόπαντροι και καλεσμένοι έτρεχαν άρον – άρον για να τελέσουν την Βάπτιση του παιδιού τους στον Άγιο Ιάκωβο. Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και στον Βροντάδο, όπου, ενώ ο γάμος έγινε στον Άγιο Ισίδωρο και η βάπτιση, εξαιτίας της απαγόρευσης, τελέστηκε λίγα λεπτά αργότερα στον Άγιο Κήρυκο».
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου